Depremde evi yıkılan çocuğun uçma hayali gerçekleşti - Son Dakika
Yaşam

Depremde evi yıkılan çocuğun uçma hayali gerçekleşti

Depremde evi yıkılan çocuğun uçma hayali gerçekleşti

Nurdağı ilçesindeki depremde evleri yıkılan ve ablasını kaybeden 11 yaşındaki Mahmut Efe Ceylan, Türk Hava Kurumu tarafından gerçekleştirilen uçuş deneyimiyle uçma hayalini gerçekleştirdi. Ceylan, tek motorlu eğitim uçağıyla başkent semalarında uçtu. Ceylan'ın annesi depremde kızını kaybettiklerini belirterek, oğlunun hayalini gerçekleştirmek için Ankara'ya geldiklerini söyledi.

17.07.2023 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GAZİANTEP'in Nurdağı ilçesindeki depremde evleri yıkılan ve 14 yaşındaki ablasını kaybeden Mahmut Efe Ceylan'ın (11) uçma hayalini Türk Hava Kurumu (THK) gerçekleştirdi. Ceylan, tek motorlu eğitim uçağı ile başkent semalarında uçtu.

Şule ve Mustafa Ceylan çifti ile çocukları, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depreme Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde oturdukları evde yakalandı. Yıkılan evin enkazında kalan aileden Ceylan çifti ve oğulları Mahmut Efe sağ kurtulurken, kızları İrem hayatını kaybetti. Depremin ardından bir süre çadır kentte kaldıktan sonra prefabrik eve yerleştirilen Mahmut Efe ve ailesi, oradaki etkinlik çadırında THK İskenderun Şubesi yöneticisi İsmail Gümüştekin ile tanıştı. Mahmut Efe, Gümüştekin'e pilot olmak istediğini, en büyük hayalinin uçmak olduğunu söyledi. Gümüştekin de durumu THK operasyon birimine aktardı. Kurum tarafından anne ve babasıyla Ankara'ya getirilen Mahmut Efe'nin uçma hayali gerçeğe dönüştü. Annesiyle birlikte tek motorlu eğitim uçağına bindirilen Mahmut Efe, THK ekibiyle başkent semalarında uçuş deneyimi yaşadı. Yaklaşık yarım saat havada kalan Mahmut Efe, büyük sevinç yaşadı.

'ÇOK MUTLUYUM'5'inci sınıf öğrencisi Mahmut Efe Ceylan "Bu hayalimi gerçekleştirdikleri için çok teşekkür ediyorum. Havada her şey çok güzel gözüküyor. Çok mutluyum. Ben de büyüyünce o kaptan koltuğuna oturmak istiyorum. Büyüyünce pilot olmak istiyorum. İnsansız hava araçları da bulunduğu için pilot olmazsam da uçak mühendisi olmak istiyorum" dedi.

Anne Şule Ceylan ise depremde kızlarını kaybettiklerini söyleyerek, "Ankara'ya oğlumun hayalini gerçekleştirmek için geldik. İki çocuğum vardı, şimdi tek oğlumla ilerleyeceğim. Yaşadığım ve aldığım nefes sürecinde oğlumun arkasında duracağım. Oğlum için çok umutluyum. Oğlumun en büyük hayali pilot olmak. Uçuşumuz çok güzel ve keyifliydi. Daha önce bu zevki tatmamıştım, oğlumla birlikte gerçekleştirmek gurur verici" diye konuştu.


Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Depremde evi yıkılan çocuğun uçma hayali gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement