24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri dolayısıyla Zonguldak'ta tören düzenlendi.
Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem...

24.11.2013 16:58

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri dolayısıyla Zonguldak'ta tören düzenlendi.

Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Törende Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Maşı okundu. Tören burada sona erdi.

"ÖĞRETMENLİK, BÜTÜN MESLEKLERİN ANASI"

Kutlama programı çerçevesinde Genel Maden İşçileri Sendikası'nda program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından programın açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek yaptı. Özbek, "Öğretmenler, insanlığın şeref tacıdır. Toplumu iyiye, güzele ve doğruya yönelten, yarının aydın gencini yetiştiren, ona şekil veren öğretmenlerdir. Onlar, çevrelerini aydınlatırken, kendileri de bir mum gibi yavaş yavaş erirler. Ama bundan gocunmazlar. Çünkü önemli olan kendileri değil yüklendikleri görevin büyüklüğü ve önemidir. Öğretmenler cehalete karşı verilen kutsal savaşta en önde giden neferleridir. Avuçlarında bir annenin şefkati, kanatlarında bir babanın koruyuculuğu gizlidir.

Tarih sayfalarını karıştırdığımızda eğitim, öğretim ve öğretmene değer veren ulusların büyük bir yükselme ve ilerleme gösterdiklerine tanık oluruz. Bir devri kapatıp başka bir devri açan cihan padişah Fatih Sultan Mehmet de öğretmene çok önem verirdi.

24 Kasımları iyi değerlendirmeliyiz. 24 Kasımlar bir sembol olarak kalmamalıdır. Her 24 Kasım'da yeni hedefler belirlemeliyiz. Türkiye Cumhuriyetinin öğretmenleri, Başöğretmen Atatürk'ten aldıkları görevi yani toplumu çağdaş uygarlık düzeline yükseltme görevini dün başarıyla sürdürdükleri gibi bugün de yarın da başarıyla sürdürecektir. Öğretmenler, bunu yapabilecek biçimde, meslek onuruna yakışır bir şekilde bilgili, yetkili kılınmalı ve ekonomik yönden daha da güçlendirilmelidir. Her toplumun her çağda öğretmene ihtiyacı vardır. ve öğretmenin yerini hiçbir teknik harikası dolduramaz. Unutulmamalıdır ki en kıymetli yatırım insana yapılan yatırımdır" dedi.

Programda daha sonra emekli öğretmenler adına, emekli öğretmen Güzide Topçu, Adaylığı kalkan öğretmenler adına Kargalar Ortaokulu öğretmeni Tülin Özkan birer konuşma yaptı.

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir, resim, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Müzik Öğretmenlerinden oluşan Solo ve Koro Müzik dinletisi yapıldı.

24 Kasım 2012/24 Kasım 2013 tarihleri arasında emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri ve plaketleri verildi.

Programın sonunda, 24 Kasım 2012 - 24 Kasım 2013 tarihleri arasında adaylığı kalkan öğretmenlerin mesleğe giriş yemini Kız Meslek Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmene Abdullah Özdemir tarafından yaptırıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement