Adana Kent Konseyi'nden Kadın Vurgusu - Son Dakika
Yerel

Adana Kent Konseyi'nden Kadın Vurgusu

Adana Kent Konseyi\'nden Kadın Vurgusu

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi,Türk kadınına seçme seçilme hakkının 81’nci yılı kutlama programı kapsamında, Adana Seyhan Oteli’nde ’Toplumsal Hayatta Kadın’ konulu panel düzenledi.

08.12.2015 12:42

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi,Türk kadınına seçme seçilme hakkının 81'nci yılı kutlama programı kapsamında, Adana Seyhan Oteli'nde 'Toplumsal Hayatta Kadın' konulu panel düzenledi.

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan'ı Zeynep Cennet Ünal'ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde; Harvard Üniversitesi'nin genç akademi üyeliğine seçilen ilk Türk öğretim görevlisi unvanını taşıyan akademisyen Canan Dağdeviren 'Bilimde Kadın';CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, 'Parlamentoda Kadın'; Çukurova Belediyesi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meclis Üyesi ve Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Ayça Katlav, 'Yerel Yönetimde Kadın'; Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İl Yöneticisi ve Çukurova Genç İşadamları Derneği (GİAD) Kadın Komisyonu Başkanı Gonca Saygılı ise 'İş Dünyasında Kadın' konularında bireysel deneyimlerini de paylaştıkları birer konuşma yaptı.

"KADINLAR SİYASETTE SINIRLI"

Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin, kadınların bilim, iş ve siyaset alanlarında günümüzde geldikleri noktanın önemine vurgulayan Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Cennet Ünal, kadınların özellikle siyasi yaşamdaki yerinin sınırlılığına dikkat çekti. Ünal, "Kent Konseyi olarak her siyasi yaklaşıma eşit mesafede duruyoruz" dedi.

Panelde, kadınların sağlık sorunları, sağlık politikalarının geliştirilmesi ve siyaset ve iş dünyasında kadınların daha az temsil edilmesinin nedenleri tartışıldı, çözüm önerileri sunuldu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımasından dolayı teşekkürlerin sunulduğu panele, Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Adana Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Semra Sakar ve kadın dernekleri yöneticileri katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana Kent Konseyi'nden Kadın Vurgusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement