AK Parti Kadın Kolları Kongresi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Kadın Kolları Kongresi Yapıldı

AK Parti Kadın Kolları Kongresi Yapıldı

Çanakkale’de, AK Parti İl Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi Kolin Hotel Megaron Salonu’nda gerçekleştirildi.

10.02.2015 16:06

Çanakkale'de, AK Parti İl Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi Kolin Hotel Megaron Salonu'nda gerçekleştirildi. Tek listenin yer aldığı kongrede Saime Çetin Aydoğan, oy çokluğuyla başkanlığa seçildi.

Kongreye AK Parti MKYK Üyesi Emine Çift, AK Parti Kadın Kolları MYK Üyesi Özlem Özcan, AK Parti Milletvekilleri İsmail Kaşdemir ve Mehmet Daniş, İl Başkanı Erdener Can, Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Aytop, İl Genel Meclis Üyeleri, AK Parti'li Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Başkanları ve Kadın Kolları Üyeleri katıldı. İstiklal Marşı ile başlayan kongrede bir veda konuşması yapan Başkan Jülide İskenderoğlu, sözlerine siyasi hayatında omuz omuza yürüdüğü hayatını kaybedenleri anarak başladı. İskenderoğlu daha sonra Nurkan Şanda, Muzaffer Kutlu, Erdener Can, Müjdat Kuşku, İsmail Kaşdemir, Orçun Oktay, Adnan Öncü, AK Parti'li Belediye Başkanları, Hasan Hüseyin Aytop, Mehmet Daniş ve Kadın Kolları Üyelerine tek tek teşekkür etti. İskenderoğlu, birçok siyasi partinin il kongrelerini yapmaya zorlandığı günümüzde AK Parti olarak coşkuyla ilçe kadın kolları kongrelerini bitirdiklerini ve il kongresinde bayrak teslimi gerçekleştireceklerini belirterek "AK Partililer olarak birbirimize rağmen değil, omuz omuza destek olarak birer takım oyuncusu mantığıyla siyaset yaptık" dedi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir konuşmasında, AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana emekleriyle, katkılarıyla bütün performanslarıyla AK Parti'nin başarısına büyük emekleri olan ve Kadın Kollarının her kademesinde görev yapan kadınlara teşekkür etti. AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş ise konuşmasında Jülide İskenderoğlu'na teşekkürlerini sunarak, geriye dönüp bakıldığı zaman Kadın Kollarının ana kademeye moral aşılayarak AK Parti'yi yukarıya taşıdığını söyledi. AK Parti Çanakkale İl Başkanı Erdener Can, "AK Parti iktidarında kadına verilen değer artmıştır" dedi.

AK Parti Kadın Kolları Başkan Adayı Saime Çetin Aydoğan ise konuşmasında, "Şunu iyi biliyoruz ki; çıktığımız bu kutlu yolda bizler inadına değil inandığımız için AK Partiliyiz. Çünkü Güçlü Türkiye'nin tarihinde kadınlar çok önemli noktalarda bu vatanın varlığı ve birliği için büyük roller almıştır. Çanakkale Zaferimizin 100. Yılını kutlayacağımız 2015 yılında yine aynı güçle ve inançla ve gayretle Çanakkale'mizi hak ettiği yerlere taşımak için çok çalışacağız. Maneviyatın başkenti Çanakkale'miz daha güzel ve güçlü yarınları hak ediyor. Bu gücü sizlerden alıp başarılı birçok projeye imza atmayı istiyoruz. Bizlerin hedefi 7 Haziran 2015 tarihinde darbe anayasasını değiştirerek sivil bir anayasayı yapacak nitelikli çoğunluğu sağlayacak milletvekillerimizin sayısını artırıp, ilimizin ve devletimizin güçlü yarınları için istenilen noktaya ulaşması noktasında hedefi gerçekleştireceğimizin inancıyla hareket edeceğiz" dedi.

Tek liste olarak gerçekleştirilen kongrede, Kadın Kolları yönetimi şu isimlerden oluştu; Mürşide Karabulut, Hülya Dağcı, Güler Kamer Gökçel, Nihal Türker, Ferhan Güneri, Hüsniye Kostak, Hayriye Alver, Hilal Aydın, Fatma Gür, Dilek Başaran, Sümeyye Uyanık, Emre Üner Olgun, Şerife Yıldız, Gülden Şam, Emine Tintin, Gülsüm Bulayır, Kadife Tözener, Ruhan Tunç, Serap ÖzcanÇelik, Derya Ün, Mine Damnalı, Esra İlçin, Mesude Bulut, TuğbaGünayEce, Hilal Çimentepe, Gülşen Özen, Zafer Karaca, Hülya Oran, Canan Küçüköncü, Ersen Binici, Emine Taşçı, Tennur Semiz, Esra Esen, Yasemin Çakan, Yüksel Akışık, Sacide Çalışkan, Ayşe Metinler Sak, Hülya Gül, Neslihan Bedil. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Kadın Kolları Kongresi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement