Akçakoca TSO Başkanı Pazvant Projeleri Sundu - Son Dakika
Yerel

Akçakoca TSO Başkanı Pazvant Projeleri Sundu

Akçakoca TSO Başkanı Pazvant Projeleri Sundu

ATSO Başkanı Mehmet Pazvant ve yönetim kurulu üyeleri basın ile kahvaltıda bir araya gelerek, çalışmalarını bir sunum şeklinde anlattı.

12.02.2015 12:58  Güncelleme: 13:05

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mehmet Pazvant ve yönetim kurulu üyeleri basın ile kahvaltıda bir araya gelerek, çalışmalarını bir sunum şeklinde anlattı.

Akçakoca Otelinde basın mensupları ile bir araya gelen ATSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant'a, Başkan Yardımcısı Hakan Solak ile yönetim kurulu üyeleri Hüsnü Koç, Dinçer Pazvant, kurum çalışanları Abdullah Başaran ve Kemal Başar, oda yönetimi olarak yürüttükleri proje ve gerçekleştirdikleri çalışmalara yönelik slayt gösterimi eşliğinde bir saatlik bir sunum yaptı.

Sunumu içerisinde yurt dışı gezileri ve fuar organizasyonlarıyla ilgili bilgiler veren Başkan Pazvant, iş sağlığı ve güvenliği seminerleri ve uygulamalı girişimcilik seminerleriyle ilçe genelinde 240 kişiyi sertifika sahibi yaptıklarını söyledi. Erdemir ve Çınar Boru fabrikalarıyla görüşmeler yaptıklarını söyleyen Pazvant, bu fabrikalarda çalışacak Akçakocalı personel sayısını arttırmak için ikili görüşmeler yaptıklarını ve meslek edindirme kursları açtıklarını belirtti. İşletme Fakültesinin inşaat çalışmalarını hızlandırmak için çok yönlü bir çalışma içine girdiklerini söyleyen Pazvant, işletme fakültesinin yaptırma ve yaşatma derneği yönetimini de, ATSO olarak devraldıklarını sözlerine ekledi.

OSB ÇALIŞMALARININ İÇİNDE ATSO OLARAK DOĞRUDAN YER ALIYORUZ

Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmalarıyla ilgili olarak da bilgiler veren Pazvant, ilk etapta hazırladıkları projenin 2 bin 200 dönüm araziyi kapsadığını, bunun 400 dönümünün orman arazisini içermesi yüzünden Bakanlık'ın ağaç kesimine izin vermemesi kararını bildiklerinden, yaptıkları ikinci projede 400 dönümlük orman arazisini projeden çıkarttıklarını söyledi. Demir Çelik fabrikaları için 83 bin 500 avroluk kaynak teknolojisi alanında hibe aldıklarını ve bu projenin sonlanma aşamasında olduğunu da belirten Başkan Mehmet Pazvant, benzeri bir proje için ise 120 bin avroluk bir para diliminin kendi hesaplarına geçtiğini söyleyen Başkan Mehmet Pazvant Almanya, İsviçre ve Finlandiya'ya teknik eğitim için gönderilen Akçakocalılar için bu paralardan istifade edildiğini belirtti.

TOBB İLE UYUMLU GELENEKSEL BURS VE YARDIM ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ

ATSO Başkanı Pazvant, Akçakoca'da yıllık 35 bin lira tutarında ramazan paketi yardımı dağıttıklarını söylerken 35 bin lira tutarında da okul öğrencilerine kırtasiye ve giysi yardımı yaptıklarının altını çizdi. Ay sonuna kadar 190 bin avroluk bir projenin onayını beklediklerini söyleyen Başkan Pazvant, bu parayla yenilenebilir enerji konularında çalışma yürüteceklerini ve 3 uzman personelin içinde yer alacağı bir laboratuvarı kuracaklarını sözlerine ekledi.

Mehmet Pazvant, kendi üyelerine yönelik etkin yöneticilik ve liderlik eğitimleri çalışmaları yürüttüklerini söylerken, 12 saat süren eğitimlerden 65 kişinin faydalandığını söyledi. Ereğli Avrupa Göz Hastanesi'yle anlaşma yaptıklarını da söyleyen Pazvant, üyelerin bu hastaneden de indirimli ücretlerle faydalanabileceklerini ifade etti. ATSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, çevre il ve ilçelerin sanayi ve ticaret odalarının gerek sayısal açıdan gerekse bütçe ve proje birimleri sayıları açısından kendilerinin çok yukarılarında olduklarını belirtirken, ATSO olarak tüm diğer odalardan daha fazla hibe aldıklarını ve çok fazla projeyi hayata geçirdiklerini işaret ederek "Başka odalarda bizim yönetimimiz kadar proje birimleri var ama bizdeki heyecan yok" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akçakoca TSO Başkanı Pazvant Projeleri Sundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement