Akü'de '2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni' - Son Dakika
Yerel

Akü'de '2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'

Akü\'de \'2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni\'

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin (AKÜ) ‘2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’ gerçekleşti.

31.05.2014 15:18

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin (AKÜ) '2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni' gerçekleşti.

Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende Afyon Kocatepe Üniversitesi fakülte, yüksekokul, devlet konservatuvarı ve meslek yüksekokullarında dereceye girerek mezun olan öğrenciler, belge ve hediyelerini Afyonkarahisar il protokolü üyelerinden aldılar.

Mezuniyet töreninin açılışında konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, önceki gün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden AKÜ Devlet Konservatuvarı hazırlık sınıfı öğrencisi Zehra Kına'ya Allah'tan rahmet dileyerek başladı.

Solak, dünyada yaşanan hızlı değişim ve dönüşümlerin, bilginin üretimini, kullanılmasını ve aktarılmasını önemli hale getirdiğine dikkat çektiği konuşmasında, "Bilgi üretim ve bilgiye erişim süreçlerindeki hızlı gelişmeler, bilgi üretiminde rol üstlenen kurumların da değişmesine ve bilgi üretim süreçlerinin yeni koşullara uygun hale gelmesine yol açmıştır" dedi.

Bilgiye erişimin kolaylaşması ve erişim için gerekli araçların toplumda kullanımının yaygınlaşmasının, bilgi tüketiminin yanı sıra bilgi üretim imkanlarının da artması anlamına geldiğini ifade eden Solak, şunları söyledi:

"Bütün bu gelişmeler, yetişmiş insan gücüne olan ihtiyacı arttırmıştır. Bu yeni oluşumun temel unsurlarından biri kuşkusuz üniversitelerdir. Çağdaş bir toplum olmanın gereği olan analitik düşünceye dayalı bilimsel bir eğitim sistemi ve evrensel etik değerler koşullarını yerine getirebilecek tek kurum olan üniversiteler, kendini yenileyebilen, değişime ayak uydurabilen, dünya standartlarında eğitim kalitesi sunabilen, öğrenmeyi öğreten, çok sesliliğe önem veren, uluslararası arenada yer tutabilen özgün bir kurum olmalıdır."

Üniversitelerin gelecekteki vizyonunun uluslararasılaşma niteliğine göre belirleneceğini de vurgulayan Solak, AKÜ'nün bu doğrultuda Erasmus Değişim Programı kapsamında çeşitli Avrupa ülkelerinden 110 farklı üniversite ile ikili anlaşma imzaladığını kaydetti.

"NE YAPMAK İSTEDİĞİNİZDEN EMİN OLUN"

Öğrencilerin aldıkları üniversite diplomasının, eğitim alınan alanda her şeyi bildiklerinin garantisi olmadığını anlatan Solak, "Bir üniversite mezunu olarak alacağınız diploma, eğitim aldığınız alanla ilgili her şeyi bildiğinizin ve yapabileceğinizin garantisi değildir. Diploma sizin belirli bir sürede, belirli bilgileri aldığınızı gösteren bir belgedir" diye konuştu.

Bilme ve yapabilme konusundaki tek garanti kişinin kendisi olduğuna dikkat çeken Solak, "Potansiyelinizin, mevcut bilgi ve yeteneklerinizin farkında olmanız ve bunları geliştirmek için sürekli çaba göstermeniz en büyük gücünüzdür. Özelliklerinizin ve yeteneklerinizin farkında ve ne yapmak istediğinizden emin olun. Kararınızı verin ve o yolda önünüze çıkan engelleri edindiğiniz bilgi ve becerilerinizi kullanarak aşın. Aldığınız eğitim, bu konuda en önemli rehberiniz olacaktır" şeklinde ifade etti.

Her alanda, her geçen yıl büyük atılımlar yapan ve değişimler gerçekleştiren AKÜ'nün başarısının, mezunların başarısı ile özdeş olduğunu kaydeden Solak, şöyle devam etti:

"Bizleri ve özellikle mezunu olmaktan gurur duyacağınız Üniversitenizi hiçbir zaman unutmayınız. Her zaman gururla temsil ediniz ve bağlarınızı koparmayınız. Sizlerden beklentimiz, üniversiteden mezun olduğunuzda bu defteri kapatmamanız, üniversitemize ait olduğunuzu hissetmeniz ve mezunlar olarak bir aile oluşturmanızdır."

Mezuniyet törenine, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, İkmal Komutanı Tuğg. İsmet Gökhan Gülmez, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Vekili Mahmut Karcı, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, AKÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Şahabettin Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, AKÜ öğretim üyeleri ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akü'de '2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement