Altıeylül ve Hacılar Belediyesi Kardeş Şehir Oldu - Son Dakika
Yerel

Altıeylül ve Hacılar Belediyesi Kardeş Şehir Oldu

Altıeylül ve Hacılar Belediyesi Kardeş Şehir Oldu

Balıkesir’in Altıeylül ilçesi ile Kayseri’nin Hacılar Belediyesi, kardeş şehir oldular.

27.10.2016 14:54

Balıkesir'in Altıeylül ilçesi ile Kayseri'nin Hacılar Belediyesi, kardeş şehir oldular.

Altıeylül Belediyesi ve Hacılar Belediyesi 'Kardeş Şehir Protokolü' imzaladı. Ortak yönleri Diş Hekimliği ve Belediye Başkanlığı olan iki başarılı Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Doğan Ekici bir yıl önce verdikleri bu kararı Meclis Üyeleri'nin de onayı ile bugün gerçekleştirdiler. Altıeylül Belediyesi 7. Katında bulunan Meclis Salonunda yapılan 'Kardeş Şehir Protokol Töreni' ile kardeş şehir oldular.

Protokol töreni öncesi Altıeylül Belediye Başkanlığı makamında ağırlanan Hacılar Belediyesi heyeti, Başkan Zekai Kafaoğlu mihmandarlığında Belediye Hizmet binasını ve birim müdürlüklerini gezdi. Meclis salonunda gerçekleşen imza töreni, Başkan yardımcıları, Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri ve Belediye personellerinin tanışmasıyla başladı. Hacılar Belediyesi heyeti adına, Belediye Başkanı Doğan Ekici, Meclis Üyeleri Ahmet Bostancı, Yaşar Nursaçan, Yazı İşleri Müdürü Ahmet Hökelek, Fen İşleri Müdürü Mustafa Palaz, Kentsel Tasarım Müdürü Ersel Elcuman katıldı.

Altıeylül Belediye Başkan yardımcıları, Meclis üyeleri ve birim müdürlerinin de katılımda bulunduğu Kardeş Şehir Protokolü töreninde bir konuşma yapan Başkan Zekai Kafaoğlu, Kardeş Şehir Hacılar heyeti ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, kardeş şehir olmanın önemine vurgu yaptı.

Başkan Kafaoğlu yaptığı açıklamada, "Hem diş hekimi hem belediye başkanı olarak iki dalda meslektaşım Kayseri Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ve çalışma arkadaşları misafirlerimiz ile bugün hayırlı bir iş için bir araya geldik. İki belediyenin kardeşlik protokolünü imzalayacağız. Kardeşlik bizim kültürümüzde çok önemli. Her şeyinizi paylaşmak demek. Bilginizi, birikiminizi, gönüllerinizi, yüreklerinizi paylaşmak demek. İyi günde kötü günde birlikte olmak demek. Bu kardeşliğin ve Protokolün sadece imzada kalmasını istemiyoruz. Kardeşliğin gereklerini mutlaka yerine getirip işlevsel hale gelmesini sağlamak lazım. Sembolik kardeşliğin ötesinde, güçlerin ve karşılıklı olarak tecrübelerin birleştirilmesi noktasında devam etmesini arzu ediyoruz. ve bu maksatla da bugün burada bir aradayız, protokol ile bu kardeşliği resmileştiriyoruz. Her iki belediyemizin Meclisinden bu kardeşlik ile ilgili kararlar geçti. Kayseri Türkiye'de belediyecilik noktasında örnek gösterilecek illerden biri. Hacılar da Erciyes'in eteklerinde güzel ve şirin bir ilçesi. Dağ Kayak Merkezi, her şeyden önemlisi Organize Sanayisi var. Uluslararası işler yapan ihracat yapan güçlü firmaları var. Bizler tecrübelerimizi birleştirerek bu kardeşliğimizi daha da taçlandıracağız. Balıkesir'de Altıeylül'de kendilerini ağırlamaktan çok mutluyuz" dedi.

Misafir Belediye Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici de, Balıkesir'de olmaktan ve Altıeylül Belediyesi ile kardeş şehir olmanın verdiği mutluluktan bahsetti.

Başkan Ekici ise yaptığı açıklamada, "Başkanım geçen sene Kayseri'ye gelmişti. Kendisi de ben de Yerel Yönetimlerde ödül alan Belediye Başkanıyız. O vesile ile tanıştık. Diş hekimi olarak da Belediye Başkanı olarak da orada samimiyeti pekiştirdik. Dedik ki Kardeş şehir olalım. Başkanımın da dediği gibi inşallah bu kardeşlik protokolünü maddi manevi, iki kardeşin arasındaki samimiyet gibi pekiştirelim. Birbirimiz ile maddi manevi görüş, proje alışverişinde bulunalım. Kardeş diyoruz tabi siz abisiniz, büyük ilçesiniz. Sizin tecrübelerinizden istifade edeceğiz. Bizim Hacılarımız küçük bir ilçe, 15 bin nüfusumuz var. Yazın 45 bine çıkıyoruz yaylamızda. Erciyes Kayak Merkezi Projesi Büyük Şehrimizin projesi. Bir kapısı da Hacılar'da. Ben de aynı zamanda 'Hadak' dediğimiz, Kayseri Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları başkanıyım. Kayakçı bir Belediye Başkanı olarak hepinizi davet ediyorum. Erciyesimiz dünya çapında bir kayak merkez oldu. 150 kilometrelik pistleri ile, gondolları ile, alttan ısıtmalı sistemi ile İsviçre ile yarışıyoruz. Geçen yıl 2 milyona yakın turist geldi. Gelişmeye açığız, ilçeler arasında 2. zengin ilçe ve borçsuz bir belediyeyiz. Daha önceki seçimlerde yüzde 85 oy oranı ile Türkiye birinciliğimiz var. Reisimiz Cumhurbaşkanımızdan plaketimiz var. Bu başarıları, birincilikleri ekonomide de göstermek için Hacılarımıza bin 200 konutluk Kentsel Dönüşüm Projemiz kabul oldu. İnşallah temel atmayı hep beraber yaparız, başkanımızı da davet ederiz. 500 kişilik Kültür Merkezimizi yaptık. Hacılarımız Sanayisi ile tanınan bir ilçemiz. Kayseri'de ilk 500'e giren firma sayısı 18. Bunun 10 tanesi Hacılarımızdan. Türkiye çapında ünlü firmalarımız var. Sizleri de Kayseri Hacılar'a davet ediyoruz. Kardeşliğimiz hayırlı olsun" dedi

İmza töreni sonrasında karşılıklı olarak hediyeler verilerek iyi dilek ve temennilerde bulunuldu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altıeylül ve Hacılar Belediyesi Kardeş Şehir Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement