ANSİAD'ın Yeni Yönetimi Ziyaret Turunda - Son Dakika
Yerel

ANSİAD'ın Yeni Yönetimi Ziyaret Turunda

ANSİAD\'ın Yeni Yönetimi Ziyaret Turunda

ANSİAD yeni yönetim kurulu, Ali Eroğlu başkanlığında ildeki kamu kuruluşları ile sivil toplum örgütleri ziyaretlerini sürdürdü.

14.02.2013 14:11  Güncelleme: 14:10

Foto: Ziyaretten foto

===

ANSİAD yeni yönetimi ziyaret turunda

ANTALYA Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) yeni yönetim kurulu, Ali Eroğlu başkanlığında ildeki kamu kuruluşları ile sivil toplum örgütleri ziyaretlerini sürdürdü. ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, ziyaretlerde kent için işbirliği önerdi, işadamları olarak Antalya'nın sorunlarının çözümünde görev istediklerini bildirdi.

Yönetim kurulu üyeleri, 3. Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz'ı makamında ziyaret ederek Türkiye'nin en önemli gündemini oluşturan terör konusunda çözüm arayışlarını desteklediklerini iletti. Tuğgeneral Korkmaz da, ülke kalkınmasında ve sorunların çözümünde işadamlarına büyük görevler düştüğünü belirterek, terör sorununun en kısa sürede çözüme ulaştırılacağına inandığını dile getirdi.

Ardından Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) Antalya Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün'ü ziyaret eden ANSİAD heyeti, bölgedeki KOSGEB destek projeleri hakkında bilgi aldı. Kazım Akgün, geçen yıl 2 milyon olan bütçenin ek ödenekle 2,2 milyona çıkarıldığını ve Antalya'nın destek verilen proje sayısı itibariyle Türkiye'nin 19'uncu iliyken 12'nci sıraya yükseldiğini söyledi.

Daha sonra İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'ı ziyarette konuşan Ali Eroğlu, toplumun sorunlarının çözümüne duyarlı olduklarını dile getirerek, "Ortak projelere ve uyguladığınız projelere katkı vermek isteriz. Her türlü işbirliği önerinize açığız. Taşın altına elimizi sokmaya her zaman hazır olduğumuzu bilmenizi isteriz" dedi. Emniyet Müdürü Sağlam da ANSİAD'ın bu konudaki duyarlılığını takdirle karşıladığını belirtti. ANSİAD Başkanı Eroğlu, göreve bir süre önce gelen Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı'yı ziyaretin ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş'ın konuğu oldu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretlerden foto

===

Dedeman Ödülü Karabulut'un

DEDEMAN Topluluğu'nun kurucusu Mehmet Kemal Dedeman'ın anısını yaşatmak ve ilkelerini geleceğe taşımak adına bu yıl 9'uncusu düzenlenen 'Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması'nda Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge Birimi Başkanı Erol Karabulut, "Konaklama Sektöründe Hizmet Odaklı Evrik Pazarlama" konulu projesiyle birincilik ödülünü kazandı.

Madencilik ve turizm olmak üzere iki ayrı alanda düzenlenen yarışmada ödül kazananlara ödülleri, Dedeman İstanbul'da düzenlenen bir törenle verildi. Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması'nda 2012 yılı için Madencilik kategorisindeki konu başlığı "Türk Madenciliğini Geliştirmeye Yönelik Araştırma ve Projeler" olarak belirlenirken 'Turizm' dalındaki konu başlığı "Medyanın Konaklama Sektörünün Pazarlanmasında Etkin Kullanımı" oldu

TURİZM DALINDA ÖDÜL KAZANANLAR

Yarışmanın turizm dalında Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma ve Geliştirme Birimi Başkan Erol Karabulut, "Konaklama Sektöründe Hizmet Odaklı Evrik Pazarlama" konulu projesiyle birincilik ödülünü kazandı. İkincilik ödülünün sahibi "Otelcilik Sektöründe Bir Pazarlama Aracı Olarak Sosyal Medyanın Kullanımı- Otel Pazarlama Modeli Önerisi" proje konusuyla Serkan Karahatay oldu. Üçüncülük ödülünü ise "Konaklama İşletmelerinin Pazarlanmasında İnternetin Etkin Kullanımına Yönelik Bir Model Önerisi" proje konusuyla Yrd. Doç. Dr. Özlem Köroğlu, Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Köroğlu aldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Karabulut ödülünü Seçici Kurul üyeleri TUGEV Başkanı Özen Dallı (Solda) ve Prof. Dr. Işın Dener'den (ortada) aldı.

===

GÜNLÜ

2 gün kesinti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'da 2 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Bugün (cuma) 08.00-16.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Kepez İlçesi Kirişçiler ve Odabaşı köyleri elektriksiz kalacak.

Bugün 08.30-11.30 ile 13.00-14.30 saatlerindeki kesintiden Liman Mahallesi 36, 37, 38, 39 sokaklar, pazartesi 08.30-12.30'daki kesintiden Gürsu Mahallesi 348, 349, 350, 351, 353, 355, 365, 366, 382 sokaklar etkilenecek. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Gitar Festivali heyecanı sürüyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nca gerçekleştirilen 2'nci Uluslararası Antalya Gitar Festivali'nde ünlü gitarist Bekir Küçükay sevenleriyle buluştu. Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konsere Antalyalılar yoğun ilgi gösterdi. Bekir Küçükay, gitar resitalinde en sevilen parçalarını çaldı. 1.5 saat sahnede kalan Küçükay, performansıyla sanatseverlerden alkış aldı.

YENİMAHALLE'DE GİTAR KONSERİ

Gitar Festivali etkinliklerini şehrin değişik noktalarına taşıyan Büyükşehir Belediyesi, genç gitar sanatçısı Eren Süalp'i Kepez İlçesi'ndeki Yenimahalle Kültür Merkezi'nde vatandaşlarla buluşturdu. Genç sanatçı, çaldığı parçalarla izleyenlerin beğenisi topladı. 2'nci Uluslararası Antalya Gitar Festivali kapsamında bugün (Cuma) Soner Egesel Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda saat 13.30'da, Johann Palier de AKM'de saat 20.30'da müzikseverlerle buluşacak.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Konser fotosu

===

Muratpaşalı minikler Güneşev'de

MURATPAŞA Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrecileri ve öğretmenleri, 'Fen ve Bilim Etkinliği' kapsamında Antalya Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti. Güneş enerjisi ve enerji tasarrufu ile ilgili çizgi filmler izleyen minikler, daha sonra güneş enerjisiyle çalışan oyuncaklarla oynadı. Güneş panellerini inceleyen minikler, yağmur suyu depolayan yeşil çatı ve güneş enerjisi ile ısıtılan otomosyonlu serayı da görme fırsatı yakaladı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Miniklerin Güneşev'de fotosu

===

Adalet yoksa 'kaos' doğar

MANAVGAT Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Ocak, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Vural'ı ziyaret etti. MATSO Yönetim Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette konuşan MATSO Başkanı Şükrü Vural, adalet ve hukuk sisteminin toplumsal barışın, düzenin, huzurun, birlik ve beraberliğin temel taşlarından biri olduğunu söyledi.

Adaletin ve hukukun etkin, hızlı, tarafsız işlemesinin bu iki kavrama, sisteme olan inancı ve güvenci arttırdığını anlatan Başkan Vural, "Adaletin işlemediği, aksadığı veya yanlış işletildiği bir ortamda barış olmaz, güven olmaz. Adalet ve hukuk sistemine, adalet kurumlarına, kadrolarına olan güvenimiz sonsuzdur. Adalet sistemi işlemeli, hukukun kuralları toplumsal düzenin devamı, bireylerin hak ve özgürlükleri için çalışmalı. Aksi takdirde kargaşa ve kaos ortamı kendini gösterir" diye konuştu.

Anayasada hukukun varlığı ve üstünlüğünün teminat altına alındığına değinen Başkan Vural, Türk adalet ve hukuk sistemi de bu güvence ile çalışmalarını devam ettirmektedir. Çağdaş ve uygar bir toplum ve yaşam açısından bakıldığında adalet sistemi önem arz etmektedir. Adalet ve hukuk sisteminin dışında kimse, bireysel olarak hak arama arayışında olmamalı" diye konuştu. Başsavcı İlhan Ocak ise adalet alanında yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

TEB'den KOBİ'lere kredi desteği

AFYONKARAHİSAR Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) arasında 'küçük' ve 'orta boy' işletmelere yönelik kredi protokolü imzalandı. TEB'le KOBİ'lere yönelik 36 aya kadar vadeli 0,85 faizli kredi için protokol imzaladıklarını anlatan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, kredi desteğinin üst limitinin 500 bin lira olduğunu söyledi.

ATSO üyelerinin imzalanan protokol gereği bankaya başvurarak kredi kullanabileceğine değinen Başkan Serteser, "Biz bu durumu çok önemsiyoruz, faiz oranı neredeyse konut faiziyle aynı durumda. Büyük işletmelerimiz daha uygun faizlerle kredi sağlama imkanına sahip olabiliyor. Fakat küçük işletmeler uygun faizle kredi temin edemiyor. Dolayısıyla imzaladığımız protokol küçük işletmelerimiz açısından büyük önem taşıyor" dedi.

İmza törenine TEB katılan Kadınana Şube Müdürü Ali Köşklü, "TEB olarak KOBİ'lere yönelik çok şey yapmaya özen gösterdik. Bu da KOBİ'lere verdiğimiz değeri gösteriyor. Bu ürün dışında pek çok ürünle daha destekleyici olacağız. Yaptığımız protokolün odamıza ve KOBİ'lerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından taraflar kredi protokolünü imzaladı.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: anlaşmanın imza töreninden foto

===

AKÜ'lü aşçılara 11 ödül

TÜRKİYE Aşçılar ve Şefler Federasyonu'nun TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlediği 11'inci Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'ne katılan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Kocatepe Aşçılar Takımı 1 kupa, 8 gümüş ve 2 bronz madalya aldı. Kocatepe Aşçılar Takımı, 'Gençler Pratik Ekip', 'Restoran Tatlı Tabağı', 'Balık', 'Makarna' ve 'Ana Yemek' olmak üzere 5 kategoride yarıştı.

Yarışmalarda başarı gösteren öğrenciler, kupa ve madalyaların yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifikaların da sahibi oldu. Yarışmadan 11 ödülle dönen ekibin takım kaptanı AKÜ Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Erkan Çelik, yarışmaların öğrencilerin mesleki ve sosyal gelişiminde önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Öğrencilerin katıldıkları yarışmalarda, aşçılıkla ilgili yeni yöntem ve teknikler ile farklı lezzetler görme şansına sahip olduklarını belirten Çelik, öğrencilerin bu şekilde gelecekle ilgili hedeflerini daha da yükselttiklerini ifade etti.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: İstanbul'daki festival yarışmalarından foto

===

ANTBİRLİK'ten 'beyaz altın'a destek

ANTALYA Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK), 2012-2013 ürün alım dönemi için açıklanan kütlü pamuk avans fiyatına ilave fark verdi. Birlik, A kalite farkı gözetilmeksizin ortaklarına teslim ettikleri kütlü pamuğa karşılık kilogram başına 32 kuruş fark verdiklerini açıkladı. ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balaban yaptığı açıklamada, bu yıl olumsuz hava koşullarının yanı sıra yaş sebze ve meyvede yaşanan gelişmeler nedeniyle üreticilerin gelir beklentilerinin çok altında kaldığını kaydetti.

Beyaz ST-1 kalite kütlü pamuğun avans alım fiyatının 1,60 lira olarak belirlediklerini belirten Balaban, yönetim kurulu olarak belirlenen avans fiyatlarına 32 kuruş daha fark verme kararı aldıklarını söyledi. İzledikleri politikalar sonucunda bölgede neredeyse bitme noktasına gelen 'beyaz altın'a dönüş yaşandığını vurgulayan Başkan Balaban, "2012-2013 iş yılında birliğe bağlı kooperatiflerimiz aracılığıyla üreticiden 23 bin 625 ton kütlü pamuk alımı gerçekleştirildi" dedi.

Aynı dönemde üreticilere pamuk üretiminde kullanılmak üzere yaklaşık 25 milyon 500 bin liralık ayni ve nakdi ihtiyaç malzemesi dağıttıkların anlatan Balaban, "Bu yıl olumsuz hava koşullarının yanı sıra yaş sebze ve meyvede yaşanan gelişmeler üreticilerin gelir beklentilerinin çok altında kaldı. Mevcut şartlar altında daha önce belirlediğimiz kütlü pamuk alım avans fiyatına brüt 32 Kuruş daha fark verilmesine karar verdik" diye konuştu.

Sadece ANTBİRLİK tarafından değil, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla Türkiye'deki üretim artışını sağlayacak bir kütlü pamuk politikası oluşturulması gerektiğini belirten ANTBİRLİK Başkanı Abdullah Balaban, kütlü pamuğa verilen destekleme miktarının arttırılması gerektiğini, tüm çiftçilerin hasadının bol, kazancının yüksek olmasını temenni ettiklerini ifade etti.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: ANTBİRLİK Başkanı Abdullah Balaban,

===

Sarıçobanoğlu güven tazeledi

FİNİKE Ziraat Odası seçimli genel kurul toplantısı yapıldı. Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda yapılan seçimde, mevcut başkan Halil Sarıçobanoğlu yönetim kurulunun oybirliğiyle 2 yıllığına yeniden başkan seçildi. Başkan yardımcılığına Durdali Uzunboy, muhasip üyeliğe İlknur Yıldız oy birliğiyle 2 yıllığına seçildi.

Seçim sonrasında konuşan Başkan Halil Sarıçobanoğlu, faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Başarılı ve özverili bir 2 yıl geçirdiklerini anlatan Başkan Sarıçobanoğlu, bir süredir yapımı devam eden oda inşaatının mart ayı sonuna kadar tamamlanacağını sonrasında ise çevre düzenlemesi yapacaklarını, haziran ayında yeni binaya taşınacaklarını söyledi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Toplu foto

==========

ALO SİNEMA

==========

ANTALYA

=======

SİNEMAY LAURA : 0 242 324 40 00

-------------

SALON 1 HÜKÜMET KADIN

SALON 2 TAŞ MEKTEP

SALON 3 ROMANTİK KOMEDİ 2

SALON 4 OYUN BOZAN RALPH

SALON 5 HANSEL VE GRETEL

SALON 6 MUTLU AİLE DEFTERİ

CINEMAXIMUM : 0 242 230 14 14

-----------

SALON 1 OYUN BOZAN RALPH-ZİNCİRSİZ

SALON 2 CM101MMXI FUNDAMENTALS-ZİNCİRSİZ

SALON 3 CELAL İLE CEREN

SALON 4 MUTLU AİLE DEFTERİ

SALON 5 ROMANTİK KOMEDİ 2

SALON 6 ZOR ÖLÜM: ÖLMEK İÇİN GÜZEL BİR GÜN

SALON 7 HANSEL VE GRETEL-EFSANE BEŞLİ

SALON 8 HÜKÜMET KADIN

CINETIME ÖZDİLEK: 0 242 345 90 00

-----------------

SALON 1 PENGUEN KRAL-ROMANTİK KOMEDİ 2

SALON 2 OYUN BOZAN RALPH-HANSEL VE GRETEL

SALON 3 ZOR ÖLÜM: ÖLMEK İÇİN GÜZEL BİR GÜN

SALON 4 MUTLU AİLE DEFTERİ-CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 5 HÜKÜMET KADIN

SALON 6 KAHRAMAN MAYMUN-TAŞ MEKTEP

SALON 7 CELAL İLE CEREN

DEEPO : 0 242 340 62 00

-----

SALON 1 CELAL İLE CEREN-KAHRAMAN MAYMUN

SALON 2 MUTLU AİLE DEFTERİ

SALON 3 ROMANTİK KOMEDİ

SALON 4 OYUN BOZAN RALPH-HANSEL VE GRETEL

SALON 5 HÜKÜMET KADIN

SHEMALL CİNEMAPİNK : 0 242 324 14 85

------------------

SALON 1 OYUN BOZAN RALPH-HANSEL VE GRETEL

SALON 2 MUTLU AİLE DEFTERİ

SALON 3 ROMANTİK KOMEDİ 2

SALON 4 HÜKÜMET KADIN

SALON 5 KAHRAMAN MAYMUN-GDO KARA KEDİ-CELAL İLE CEREN

SALON 6 TAŞ MEKTEP

MEGAPOL : 0 242 237 01 31

-------

SALON 1 HÜKÜMET KADIN

SALON 2 ROMANTİK KOMEDİ 2

SALON 3 CELAL İLE CEREN-MUTLU AİLE DEFTERİ

SALON 4 CM101MMXI FUNDAMENTALS

PLAZA : 0 242 312 62 96

-----

SALON 1 OYUN BOZAN RALPH

SALON 2 ROMANTİK KOMEDİ 2

SALON 3 HÜKÜMET KADIN

SALON 4 TAŞ MEKTEP

SALON 5 ZOR ÖLÜM: ÖLMEK İÇİN GÜZEL BİR GÜN

SALON 6 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 7 CELAL İLE CEREN

BURDUR

======

OSKAR: 0 248 233 19 66

------

SALON 1 HÜKÜMET KADIN

SALON 2 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 3 CELAL İLE CEREN

OSKAR 2: 0 248 233 19 66

--------

SALON 1 ROMANTİK KOMEDİ 2

ISPARTA

=======

CİNEMA-PİNK: 0 246 228 26 88

------------

SALON 1 ROMANTİK KOMEDİ 2

SALON 2 MUTLU AİLE DEFTERİ-CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 3 HÜKÜMET KADIN

SALON 4 ZOR ÖLÜM

SALON 5 HANSEL VE GRETEL

SALON 6 CELAL İLE CEREN-DİJANGO

SİNEMETRİK SARAÇ: 0 246 232 69 14

-----------------

SALON 1 ROMANTİK KOMEDİ 2

SALON 2 HÜKÜMET KADIN

SALON 3 CELAL İLE CEREN

AFYONKARAHİSAR

==============

CINEMOVIE KILER : 0 272 215 99 10

---------------

SALON 1 TAŞ MEKTEP

SALON 2 CELAL İLE CEREN

SALON 3 ROMANTİK KOMEDİ 2

SALON 4 ROMANTİK KOMEDİ 2

SALON 5 HÜKÜMET KADIN

SALON 6 CM101MMXI FUNDAMENTALS-GDO KARA KEDİ-KAHRAMAN MAYMUN

CINEMOVIE AFIUM : 0 272 252 55 35

---------------

SALON 1 ROMANTİK KOMEDİ 2-GDO KARA KEDİ

SALON 2 ROMANTİK KOMEDİ 2

SALON 3 MUTLU AİLE DEFTERİ

SALON 4 OYUN BOZAN RALPH

SALON 5 ZOR ÖLÜM: ÖLMEK İÇİN GÜZEL BİR GÜN

SALON 6 PENGUEN KRAL-HANSEL VE GRETEL

SALON 7 CELAL İLE CEREN

SALON 8 HÜKÜMET KADIN

SALON 9 PARKER-CM101MMXI FUNDAMENTALS

ZEYLAND CINENS : 0 272 246 30 22

---------------

SALON 1 ZÜRAFA-ZERO DARK THIRTY

SALON 2 ROMANTİK KOMEDİ 2

SALON 3 TAŞ MEKTEP

SALON 4 CELAL İLE CEREN-CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 5 PARKER

SALON 6 GDO KARA KEDİ

ALANYA

======

ALANYUM : 0 242 515 21 69

-------

SALON 1 TAŞ MEKTEP

SALON 2 MUTLU AİLE DEFTERİ

SALON 3 CELAL İLE CEREN-SEN DÜNYAYA GELMEDEN

DAMLATAŞ ÖRNEK: 0 242 513 26 71

---------------

SALON 1 CADI AVCILARI-OYUNBOZAN RALPH

SALON 2 ROMANTİK KOMEDİ 2

SALON 3 HÜKÜMET KADIN

SALON 4 MAMA - Pİ'NİN YAŞAMI

SALON 5 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 6 CELAL İLE CEREN

SALON 7 GDO KARA KEDİ

SALON 8 DÜŞLER DİYARI

KUMLUCA

=======

50. YIL KÜLTÜR MERKEZİ: 0 242 887 50 70

----------------------

SALON 1 CELAL İLE CEREN

FETHİYE

=======

HAYAL : 0 252 612 13 14

------

SALON 1 MUTLU AİLE DEFTERİ

SALON 2 HÜKÜMET KADIN

SALON 3 CELAL İLE CEREN

SALON 4 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 5 ANNA KARENİNA - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel ANSİAD'ın Yeni Yönetimi Ziyaret Turunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement