Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde oturan emekli posta memuru 76 yaşındaki Asım Sönmez, merdivenden düşerek ağır yaralandı.

23.04.2013 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Düğmeli evlerden

===

Merdivenden düşen emekli postacı yaralandı

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde oturan emekli posta memuru 76 yaşındaki Asım Sönmez, merdivenden düşerek ağır yaralandı. Aydın Mahallesi'ndeki evinin çatısına çıkmak için merdivene tırmanan Asım Sönmez, bir anda dengesini kaybederek yaklaşık 1 metre yükseklikten düştü. Alet kutusunun üzerine düşen Sönmez'in sol koluna tornavida saplandı. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Sönmez, ambulansla Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Yaralı Asım Sönmez

===

Akseki türkülerine yoğun ilgi

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı tarafından 'Akseki Türküleri' konseri verildi. Akseki Belediye Kültür Salonu'ndaki ücretsiz konsere, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Akseki, belde ve köylerinden gelerek konseri izleyen yüzlerce kişi, Hasan Bozkurt yönetiminde Türk Halk Müziği Korosu'nun seslendirdiği Akseki yöresine ait türkülerle coştu. Yöre sanatçılarından Abdullah Gençer de konsere konuk sanatçı olarak katıldı.

Akseki belgeseliyle başlayan konserde, yöreden derlenen 15 türkü koro tarafından seslendirildi. Ağızdan ağıza dolaşan türkülere izleyenler de eşlik etti. İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Halk Müziği Bölümü Başkanı Hasan Bozkurt'un, Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Rauf Ulusoy ile birlikte derlediği türküler ayakta alkışlandı.

Adem ÇETİN/AKSEKİ, (DHA)

Foto: Konserden

===

'Şanslı'yı AFAD kurtardı

AFYONKARAHİSAR'ın Sinanpaşa İlçesi Kılıçarslan Beldesi'nde 2 duvar arasında sıkışarak mahsur kalan köpeğin 2 gün süren esaretine Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Sivil Savunma ve Arama Kurtarma ekipleri son verdi. Kılıçarslan Beldesi'nde iki duvar arasında sıkışan sokak köpek kurtulamayınca durum AFAD'a bildirildi.

AFAD ekipleri, köpeğin çıkarmak için duvarlardan birini iki farklı yerden taş kırma makineleriyle kırdı. AFAD ekipleri, köpeğe zarar vermemek için köpeğe yaklaştıkları bölümde önce balyoz sonra çekiç ve levyeyle taşları söktü. Duvarda köpeğin çıkabileceği kadar bir delik açan ekipler, daha sonra köpeği çekerek kurtardı. Vatandaşlar, bitkin düşen köpeğe su ve yemek verdi. Vatandaşlar sokak köpeğine 'Şanslı' ismini verdi.

Belde halkından gelen ihbar üzerine konuyu değerlendirdiklerini belirten AFAD Müdürü Mehmet Buldan, her canlının önemli ve kurtarılmaya değer olduğunu söyledi. Buldan, vatandaşların jandarma, polis ve belediye gibi kaynakların yanı sıra 122'yi arayarak da acil durumlarda bilgi verebileceklerini anlattı.

Murat ARISOY- Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Mehmet Buldan ve kurtarma fotosu - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement