Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (3)

Foto.ANTALYA Devlet Tiyatrosu (ADT), William Shakespeare'in ünlü eseri 'Othello'yu bu akşam (Çarşamba) saat 20.00'de tiyatro seyircisiyle buluşturacak.

08.01.2013 12:47

Foto: Olay yerinden fotolar

===

GÜNLÜ

Othello cinayet işleyecek

ANTALYA Devlet Tiyatrosu (ADT), William Shakespeare'in ünlü eseri 'Othello'yu bu akşam (Çarşamba) saat 20.00'de tiyatro seyircisiyle buluşturacak. Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde prova çalışmaları tamamlanan eserin yönetmenliğini Malcolm Keith Kay yapıyor. Selim Bayraktar, Sertel Uğur, Ali Meriç, Orkun Yılmaz, Meltem Gülenç ve Kader Gözpınar'ın rol aldığı oyunda, Venedikli zeki bir asker olan Othello'nun eşi Desdemona'nın, emir eri 'Lago' adlı hırslı ve mevki düşkünü asker tarafından kandırılmasıyla başlayan olaylar anlatılıyor. Othello, Desdemona'yı boğarak öldürecek, olayın ardından Lago'nun tüm sinsi planları ortaya çıkacak. Kadın üzerindeki ataerkil yapının trajikomik halinin sahneye yansıtıldığı oyun, 10, 11, 16, 17 ve 18 Ocak akşamları saat 20.00'de, 12 ve 19 Ocak'ta ise saat 15.00'de başlayacak.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Oyunun prova çalışmasından görüntü

===

GÜNLÜ

5 gün kesinti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'nın farklı noktalarında enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Bugün (çarşamba) 07.00-09.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Topçular Mahallesi 1015, 1017, 1019 sokaklar, 09.00-17.00 saatleri arasındaki çalışmalar nedeniyle de Yenidoğan Mahallesi 3072, 3075, 3076 sokaklar, Menzil Siteleri elektriksiz kalacak.

Bugün, yarın, cumartesi ve pazar 08.00-16.00, cuma 08.00-11.30 ile 13.00-16.00 saatleri arasındaki çalışmalardan Varlık Mahallesi 157, 162, 163, 166, 170 sokaklar, Turgut Reis Caddesi, Teomanpaşa Caddesi ve 100. Yıl Bulvarı'nın bir kısmı, Memurevleri Mahallesi 205 sokak, Güvenlik Mahallesi 262, 278 sokaklar, Güllük Caddesi etkilenecek.

Bugün, yarın 08.00-16.00, cuma 08.00-11.30 ile 13.00-16.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Aksu İlçesi Yurtpınar, Güloluk, İhsaniye ve Alaylı köyleri elektrik alamayacak. Yine bugün 07.00-15.00 saatleri arasındaki kesintiden Serik İlçesi Çandır Beldesi Alacami, Kuşlar ve Yeşilyurt köyleri etkilenecek. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Antalya'ya İş Geliştirme Merkezi talimatı

KOSGEB Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Gülihsan Yiğit, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Antalya Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, ATSO, AESOB, Antalya Ticaret Borsası (ATB), Antalya Serbest Bölge ve Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile sanayici ve işadamları dernek temsilcileri katıldı.

Vali Altıparmak toplantının açılışında yaptığı konuşmada, sektör temsilcileriyle iletişimi, bilinirliği artırmak ve bilgileri tazelemek üzere bir araya geldiklerini söyledi. KOSGEB'in Türkiye genelinde 17 iş geliştirme merkezi olduğuna işaret eden Vali Altıparmak, Antalya'da da bir iş geliştirme merkezi kurulması için çalışmalara başlanılması talimatını verdi. Uygulamalı girişimcilik eğitiminin önemine değinen Vali Altıparmak, bu eğitimin iş kurulmadan önce ön koşul haline getirilmesi konusunda çalışma başlatmalarını istedi.

19'UNCU SIRADAYKEN 12'İNCİ SIRAYA YÜKSELDİK

KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün de konuşmasında, KOSGEB'in yapısı, çalışmaları ve gerçekleştirilen faaliyetleri hakkında bir sunum yaparak katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Akgün, KOSGEB'in uyguladığı çeşitli destek ve politikalarla KOBİ'lerin ekonomideki payını ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini yükseltmek, sanayide entegrasyon ve teknolojik seviyelerini daha üst düzeye çıkarmayı amaçlayan kanunla görevlendirilmiş tek kurum olduğunu kaydetti.

Antalya'da Temmuz 2010'da faaliyete geçen Antalya Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nde geçen yıl KOSGEB destekleri hakkında 74 eğitim düzenleyerek yaklaşık 3 bin kişiyi bilgilendirdiklerini belirtti. Akgün, 2011 yılında KOBİ'lere 2 milyon 235 bin TL destek verdiklerini, bu miktarın 2012'de 3 milyon 271 bin TL'ye ulaştığını, 2013 yılı hedeflerinin de 4 milyon 500 bin TL olduğunu belirtti. Akgün, desteklenen işletme sayısı bakımından Antalya'nın 19'uncu sıradayken 12'inci sıraya yükseldiğini anlattı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Vali Altıparmak'a ziyaretler

ANTALYA Sürücü Kursları Derneği Başkanı Nazmi Acan, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Vali Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti. Vali Altıparmak dernek yöneticileriyle sürücü eğitiminin kalitesini artırıcı önlemler ve derneğin proje ortağı olduğu 'Yaya Öncelikli Kent Antalya' projesine ilişkin konuları değerlendirdi. Vali Altıparmak'ın ikinci konuğu ise AKUT Antalya Sorumlusu Yılmaz Sevgül oldu.

Sevgül, Altıparmak'a 'Antalya Geleneksel Kaya Tırmanış Rehberi' kitabını takdim etti. Vali Altıparmak, kitabın alternatif turizm için çok çok önemli olduğunu ve turizme ciddi katkı sağlayacağını belirtti. Sevgül'ü kutlayan Altıparmak, tırmanma güzergahlarının korunacağını söyledi. Antalya'nın doğa sporları açısından potansiyelinin yüksek olduğunu ifade eden Sevgül de, 'Antalya Doğa Yürüyüş Yolları' kitabı çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretlerden

===

Varsak'tan Lara'ya kırmızı otobüs

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Varsak'ta yaşayanların Lara bölgesine ulaşımını sağlamak amacıyla VL 31 ve VL 31A tabelalı kırmızı otobüsleri sefere koydu. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı Varsak'ta yaşayan vatandaşların talebi üzerine Varsak'tan aktarmasız olarak Lara bölgesine ulaşımı sağlayacak iki yeni hat oluşturdu. VL 31 ve VL 31A tabelalı kırmızı otobüsler 06.00-23.00 arasında Varsak'tan Lara'ya karşılıklı sefer yapacak.

MUHTARDAN HİZMET TEŞEKKÜRÜ

Varsak Esentepe Mahallesi Muhtarı Nasuh Kula, Varsaklılar olarak Antalya'nın dört bir tarafına rahat ve konforlu ulaşımın sefasını sürdüklerini belirterek, "Varsaklılar olarak, 2009 yılı öncesinde hastaneler bölgesi ile kent merkezine ulaşımda sorun yaşıyorduk. Bu yöndeki taleplerimizi yetkililere defalarca iletmiş ama sonuç alamamıştık. Ulaşım Dairesi Başkanlığımızın yeni yaptığı düzenlemeyle artık Antalya'mızın dört bir tarafına sorunsuz ulaşım konforunu yaşıyoruz" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Kırmızı otobüs ve muhtar otobüsün önünde

--- KUTU ---

Varsak'tan kalkan VL 31 tabelalı otobüs, Kızılarık, Mevlana, Kırcami, Muratpaşa Belediyesi, Güzeloba güzergahını takip ederek, Lara'ya ulaşacak. VL 31, Lara'dan da aynı güzergahı takip ederek, Varsak'a yolcu taşıyacak. VL 31A tabelalı kırmızı otobüs de Varsak'tan hareketle, Kızılarık, Dedeman, Özgürlük Bulvarı, Muratpaşa Belediyesi arasında karşılıklı yolcu taşıyacak.

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement