Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYASPORLU teknik heyet ve futbolcular, yarın akşam Hasan Subaşı Tesisleri'nde toplanmaya başlayacak ve ilk çalışmasını cumartesi sabahı yapacak.

26.12.2012 13:38

Foto: Diarra, Tita ve Deniz Barış

--- KUTU ---

Yarın toplanıyorlar

ANTALYASPORLU teknik heyet ve futbolcular, yarın akşam Hasan Subaşı Tesisleri'nde toplanmaya başlayacak ve ilk çalışmasını cumartesi sabahı yapacak. Eskişehir maçından sonra 5 gün izne ayrılan kırmızı beyazlı futbolcular, 9 Ocak'ta Manisa'da oynanacak Akhisar karşılaşmasına yoğunlaşacak. 9 Aralık'ta oynanması gereken, ancak elverişsiz hava koşulları nedeniyle ertelenen Akhisar maçının kendileri için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Teknik Direktör Mehmet Özdilek, "Alınacak bir galibiyet bugüne kadar hiç yaşanmamış bir başarı getirecek. Bu maça büyük önem verdiğimizi tüm oyuncularımla da paylaşacağım" dedi.

===

Transfer reçetesi hazır

Alanya spor yönetimi, devre arasında bütçeyi aşmayacak transfer politikası izleyerek, takıma 1-2 oyuncu alacak.

ALANYASPOR Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu, ara transfer döneminde mali tabloyu göz önünde bulundurarak kulübün bütçesine uygun 1-2 transfer yapmayı düşündüklerini söyledi. Yönetim kurulu toplantısında ilk yarının değerlendirmesinin de yapıldığını belirten Çavuşoğlu, "Ara transfer döneminde uygulanacak yol haritası ve transfer politikasıyla ilgili futbol şubesi ve transfer komitesine yetki verildi. Futbol şubesi öncelikli olarak teknik direktör Ali Haydar Durusoy'dan rapor alacak ve ardından çalışmalarına başlayacak. Teknik heyet ve futbol şubesi yapacağı toplantıda hocamızın raporuna göre takımdan ayrılacak futbolcular belirlenecek. Kulübümüzün devre arası transfer politikası da büyük ölçüde belli oldu" dedi.

Kulübün mali yapısına uygun transferler yapmak istediklerini dile getiren Çavuşoğlu, şöyle dedi: "Mali anlamda sorunları çözmek için yoğun gayret sarf ediyoruz. Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu önderliğinde önümüzdeki günlerde bir toplantı yapacağız. Kaymakam Erhan Özdemir de Alanyaspor'un mali sorunlarına yakın ilgi gösteriyor. Kendisiyle 1-2 gün içinde çeşitli temaslarımız olacak. Alanyaspor'un borç yükünü en aza indirmek için uğraş veriyoruz." Kulübün eski başkanlarından Hakan Dizdaroğlu'nun alacaklarına karşılık kulübün gelirlerine koyduğu temliğin bir kısmının haksız olduğunu öne süren Çavuşoğlu, "Dizdaroğlu'nun şu an 637 bin TL temliği var. Bu paranın 428 bin TL'si kendisine ait. 209 bin TL'si ise kulübün parasıdır. Söz verdiği gibi noterden temliğin 209 bin TL'sini kaldırmalıdır" dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Hasan Çavuşoğlu

===

Basketbola korkuluk engeli

FETHİYE'nin Çamköy Beldesi'nde aynı yerleşkeyi kullanan Çamköy İlkokulu ile Çamköy Ortaokulu'ndaki öğrenciler, bahçenin demir korkuluklarla bölünmesi yüzünden basketbol oynayamıyor. Bahçedeki 2 basket potasının altından geçirilen korkuluklar, öğrencilerin potaya basket atmasını engelliyor.

Bir potadan diğerine uzanan demir korkuluklar öğrencilerin basketbol oynamasını engellerken, bununla yetinmeyen okul yönetimi korkulukların yanına beton saksılar yerleştirdi. Okulların açılmasının üzerinden aylar geçmesine rağmen potaların yeri değiştirilmedi. Öğrenciler potaların uygun bir yere taşınmasıyla basketbol oynayabilecekleri günü bekliyor.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Basket potasının altından geçen korkuluğun fotoğrafı

===

1207 Antalya SK fırtına gibi

TÜRKİYE Kadınlar 2. Ligi'nde Antalya'nın tek kadın futbol takımı olarak mücadele eden 1207 Antalya SK, ligin ilk yarısını grubunda tüm maçlarını kazanarak lider tamamladı. Kırmızı beyazlılar, futbolları ve aldıkları farklı sonuçlarla dikkat çekti. 1207 Antalya Sportif Direktörü Hüseyin Türk, "Biz ligde ilimizi en iyi şekilde temsil etmenin derdi içindeyiz. Bunda başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Her geçen hafta seyirci sayısındaki artış, bizleri mutlu ediyor" dedi.

1207 Antalya SK Başkanı Süleyman Türk de "Özellikle son günlerde kulübümüze karşı oluşan ilginin destekle tamamlandırılması gerekir. Biz sosyal ve sportif anlayışımızı başarılı tutmak için gayret gösteriyoruz. Ülkemizde kadınlara tanınan pozitif ayrımcılığı, biz takımımız için de görmek istiyoruz" diye konuştu. 1207 Antalya SK, ligin ikinci yarısının ilk maçını 30 Aralık günü İstanbul'da Fatih Vatan Spor ile yapacak.

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplu foto

===

Aerobik kurslarına yoğun ilgi

MANAVGAT Belediyesi Gençlik Merkezi'nde devam eden aerobik kursları, kış döneminde özellikle ev kadınlarından büyük ilgi görüyor. Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 10.00, 14.00 ve 18.00 saatlerinde 1'er saatlik seanslara katılan kadınlar, tecrübeli spor hocası eşliğinde çalışarak, form tutuyor. Aerobik derslerine her yaştan kadın ilgi gösteriyor. Şimdilik 50'ye yakın kadının katıldığı kurslara her gün yeni kayıtların geldiği belirtildi.

Aerobik ile özellikle kış aylarında alınan kiloların rahatlıkla verilebileceğini, böylece sağlıklı ve dinç kalınabileceğini dile getiren Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi aerobik eğitmenleri, tüm kadınları kurslara katılmaya davet etti. Eğitmenler, "Aerobik egzersizler, her zaman her yerde yapılabilecek, çoğunlukla özel bir kıyafet istemeyen kolay ve ucuz etkinliklerdir. Sağlıklı ve dinç kalabilmek için egzersiz şart" dedi.

MANAVGAT, (DHA)

Foto: Kurstan foto

===

Kartal'a destek geldi

ANTALYA Amatör Küme'de mücadele eden Kartalspor'a iki koldan destek geldi. Göğüs reklamı için Nur Yapı ile anlaşan kulüp, forma ve kol reklamı için de Cargo Plus'la sponsorluk sözleşmesi imzaladı. Cargo Plus firmasının sahibi Süleyman Ever, "Çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlayacak sportif, sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunmasını sağlayan Kartalspor kulübüne verdiğimiz destekten gurur duyuyoruz" dedi. Antrenör Murat Sönmez de "Süleyman Ever'e teşekkür ederiz. Kulübümüze verilen destekler çoğaldıkça daha çok sporcuya ulaşarak spor yaptırma imkanı bulacağız" dedi.

Foto: Toplu foto

===

Gazipaşa'da badminton heyecanı

ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde okullar arası badminton şampiyonası başladı. Gazi Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya 8 okuldan 80 sporcu katılıyor. Yıldızlar ve küçükler kategorilerinde düzenlenen turnuvanın final müsabakaları yarın oynanacak. Turnuvanın büyük ilgi gördüğünü belirten badminton antrenörü Yusuf Ateş, dereceye giren okullara turnuva sonunda kupa verileceğini söyledi. Ateş, turnuvayı düzenlemekteki amaçlarının ise öğrencileri Antalya'da yapılacak il müsabakalarına hazırlamak olduğunu söyledi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Badminton turnuvası toplum resim

===

Başarılı judocuya ödül

BURDUR Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Türkiye 3'üncüsü olan Belediyesporlu judocuyu ödüllendirdi. Manisa'da 21-23 Aralık tarihleri arasında yapılan Ümitler Türkiye Şampiyonası'nda +90 kiloda Türkiye üçüncüsü olan judocu Süleyman Görken, antrenörü Gökhan Çelik ve Judo İl Temsilcisi Ali Boyacıoğlu ile birlikte Başkan Akkaya'yı makamında ziyaret etti. Belediyespor Judo Takımı'nın katıldığı şampiyonalarda elde ettiği üstün başarının gurur verici olduğuna dikkat çeken Başkan Akkaya, Süleyman Görken'i takım eşofman ve küçük altınla ödüllendirdi.

Manisa'daki şampiyonaya 12 sporcu ile katıldıklarını belirten Antrenör Çelik "Süleyman başarılı maçlar yaptı ve Türkiye 3'üncüsü olarak şeref kürsüsüne çıktı. İki sporcumuz da Türkiye 7'ncisi oldu" dedi. Süleyman Görken'in Çankırı'da yapılacak milli takım kampına çağrılması ise sevinç yarattı. Görken, hedefinin ay yıldızlı formayı giyerek haziran ayında Macaristan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda ve Ağustos ayında Amerika Miami'de gerçekleşecek Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmek olduğunu kaydetti.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Başkan Akkaya ödül verirken, sporcuya madalyasını takarken - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement