Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.ANTALYA İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan Kumluca Anadolu Öğretmen Lisesi, pansiyon ve kapalı spor tesisi inşaatının başlaması için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.

11.03.2013 17:58

Foto: Hayati Tungar

===

Anadolu Lisesi'nde yer teslimi yapıldı

ANTALYA İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan Kumluca Anadolu Öğretmen Lisesi, pansiyon ve kapalı spor tesisi inşaatının başlaması için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Konu hakkında bilgi veren Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yer teslimi yapılan okul inşaatının mart ayı içinde başlayacağını kaydetti. Kumluca'nın son yıllarda eğitim alanında önemli bir yol aldığını vurgulayan Başkan Çetinkaya, Anadolu Öğretmen Lisesi'nin ilçeye kazandırılmasının bunun göstergesi olduğunu belirtti.

Okulun bodrum kat üzerine 3 katlı olarak inşa edileceğini anlatan Başkan Çetinkaya, "480 öğrenci kapasiteli okul 16 derslikli olacak. Okulda, pansiyon, kapalı spor tesisi bulunacak. İnşaatı yaklaşık 1 yıl içerisinde tamamlanarak teslim edilecek" dedi. Mevcut Anadolu Öğretmen Lisesi'nin huzurevi binasında faaliyet gösterdiğini de hatırlatan Çetinkaya, yeni binayla birlikte Kumluca'nın eğitimde tercih edilen önemli ilçeler arasında yer alacağını sözlerine ekledi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Başkan Çetinkaya

===

Öğrencilere güvenli internet semineri

MANAVGAT Kaymakamlığı ile İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından 'Güvenli İnternet' projesi kapsamında seminer düzenlendi. İlçe Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen seminere Elektrik-Elektronik Mühendisi Bünyamin Ay konuşmacı olarak katıldı. Seminerin, bilgisayar ve internet kullanımında yaşanan tehlikeleri ortadan kaldırmak, özellikle çocukları internetin getireceği tehditlerden uzak tutmak amacıyla verildiğini belirten Ay, öğrencilere doğru disiplinli internet kullanımı anlattı.

İnternetin tehlike, imkan ve fırsatları birlikte sunduğuna değinen Ay, internet kullanımında en zararlı etkinin zamanın doğru kullanılmaması olduğunu söyledi. Çocukların internette zararlı sitelerden etkilenmemeleri için antivirüs ve filtreleme programlarından faydalanması gerektiğinin kaydeden Ay, anne ve babaların çocukları bilgisayar başında başıboş bırakmaması vurguladı. Ay, doğru kullanılması durumunda internetin eğitimde de çok yararlı olduğunu belirtti. Seminer, soru-cevap bölümün ardından sona erdi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Seminerden

===

'Mavi kapaklar' 23 engelliye umut oldu

MANAVGAT Çağlayan İlköğretim Okulu Sosyal Yardımlaşma Kulübü öğrencileri başlattıkları 'mavi kapak' kampanyası kapsamında aldıkları 23 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Okul bahçesinde düzenlenen törene, Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, Okulu Müdür Vekili Abdullah Özen, proje koordinatörü Erdoğan Akyer ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Bulgurlu, herkesin birer potansiyel engelli adayı olduğunu belirterek, engelli vatandaşlara yönelik yaptıkları faaliyetlerde onların gurur ve onuruna önem verdiklerini söyledi. Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise belediye bünyesinde bulunan Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde 50 civarında akülü sandalye dağıttıklarını söyledi.

Proje koordinatörü Erdoğan Akyer de projelerine destek veren ve katkı sağlayan kurum kuruluş ve kişilere teşekkür etti. 23 engelli vatandaşa yardımcı olabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Akyer, "Bu proje 2013 yılı sonuna kadar devam edecek. Manavgat'ta engelli sandalye ihtiyacı olan herkese ulaşmayı hedefledik. Yeni hedefimiz sadece engelli sandalyesi değil işitme engelli vatandaşlarımıza da yardımcı olmak" dedi. Konuşmaların ardından engellilere sandalyeler dağıtıldı.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Törenden

===

Lise öğrencisi kaza kurbanı

SERİK'te meydana gelen trafik kazasında 16 yaşındaki Hakan Küçükokudan yaşamını yitirdi. Kaza, saat 11.00 sıralarında D-400 Karayolu Cumalı mevkiinde meydana geldi. Bir akaryakıt istasyonunda benzin aldıktan sonra D-400 Karayolu'nda orta refüjden karşı şeride geçmeye çalışan Hakan Küçükokudan'ın kullandığı plakasız motosiklete Antalya'dan Alanya istikametine seyreden Fatih Yavuz yönetimindeki otomobil çarptı.

Ağır yaralanan Hakan Küçükokudan, tedaviye alındığı Serik Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Serik Hasan Güçlü Ticaret Meslek Lisesi 9'uncu sınıf öğrenci olduğu belirtilen Küçükokudan'ın cenazesi Cumalı Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi. Otomobil sürücüsü Fatih Yavuz ise polis tarafından gözaltına alındı.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Opak

===

Dostça bitti

MEDİCAL Park Antalyaspor, hazırlık maçında Ukrayna'nın İkinci Lig takımlarından FC Avanhard Karatorsk takımı ile 1-1 berabere kaldı. Antalyaspor maça (A) takım oyuncularından Polat Keser, Zeki Yıldırım, Koray Aslan, Emrah Başsan, Melih Gökçek, Mehmet Eren Boyraz, Ömer Şişmanoğlu ve Petr Janda ile A2 ekibinden Ömercan Aşkın, Etoga Patrick ve Abdurrahman Ayhanoğlu 11'i ile çıktı. Karşılaşmada ilk golü kırmızı beyazlı ekip 9'uncu dakikada Ömer Şişmanoğlu'nun kafasından buldu. Golden 3 dakika sonra konuk ekip, Skarlosh Andrey'in penaltı golü ile skora dengeyi getirdi. Maçın ilk yarısı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda her iki takımın skoru değiştirme çabası sonuç vermeyince maç 1-1 sona erdi.

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Maç enstantanesi ve takım fotosu - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement