Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.BURDUR Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencileri, okul eksiklerinin giderilmesi için kermes düzenledi.

16.04.2013 17:42

Foto: Tarım İl Müdürlüğünden gelen foto

===

Okul yararına kermes

BURDUR Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencileri, okul eksiklerinin giderilmesi için kermes düzenledi. Öğrenciler, evinde yaptıkları yiyecekleri öğretmenevinin bahçesindeki kermeste sattı. Okulun balo ve kırtasiye ihtiyaçlarını gidermek için kermes düzenlediklerini aktaran Okul Müdürü Osman Özçelik, "Velilerimizin kendi el emekleri olan gıda ürünlerin satışının yapıldığı kermese yine velilerimiz ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Bu ilgi de bizleri son derece memnun etti" dedi.

Lise son sınıf öğrencilerinin bu yıl mezun olacağını hatırlatan Özçelik, "Buradan elde edilen gelirin bir kısmı yılsonu mezuniyet balosu için harcanacak. Geriye kalan kısım ise okul ihtiyaçları için kullanılacak. Kermesin hazırlanmasına katkı koyan öğrenci ve velilerimize, kermese katılarak destek veren vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Kermesten

===

Finike Müftülüğü 'aş günü' düzenledi

FİNİKE Müftülüğü tarafından, 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında 'aş günü' düzenledi. Merkez Camii'nde düzenlenen AŞ gününe, Kaymakam Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, İlçe Müftüsü Lütfü İmamoğlu, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Müftüsü İmamoğlu, 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yemeğin 1200 kişiye ikram edildiğini İlçe merkezi, belde ve köylerde 77 din görevlisinin bulunduğunu anımsatan İmamoğlu, "Yemek giderleri ilçede görev yapan din görevlileri tarafından karşılandı" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Yemekten çekilen fotoğraflar

===

Konseyden engelsiz yaşam projeleri

MANAVGAT Kent Konseyi tarafından engelliler ve ilçedeki ürünlerin markalaştırılmasına yönelik hazırlanan 4 proje, Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e sunuldu. Kent Konseyi Başkanı Hacer Bakır Sert, Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu'nda düzenlediği basın toplantısında, projeler hakkında bilgi verdi. 'Engelsiz Kent', 'Manavgat Ürünlerinde Markalaşma', 'Engelliler Koordinasyon Merkezi' ve 'Engelsiz Park İş Atölyeleri' adlı projelerinin Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e sunulduğunu belirten Sert, "Amacımız daha iyi bir Manavgat yaratmak" dedi.

Manavgat'ın markalaşmış bir ürünü bulunmadığını anlatan Sert, hazırlandıkları projede öncelikle susamı ön plana çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı. Sert, ürün geliştirme ve tescil konularında da Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) ile işbirliği yapacaklarını bildirdi. Kent Konseyi Engelsiz Meclisi Başkanı Hüseyin Boz ise hazırlanan projelerin ilçedeki engellilerin hayatını kolaylaştıracağına işaret etti.

ENGELLİ MERKEZİ TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK

İlçede yaşayan engellilerin en çok ulaşımda sıkıntı yaşadıklarına dikkati çeken Boz, "Yapılan çalışmaların iyi niyetli ancak yetersiz. Bu nedenle 'Engelsiz Kent' projesi hazırladık" dedi. Engelliler konusunda yapılabilecek çok iş olmasına rağmen bu alanda çalışma yapan kurumların dağınık olduğu vurgulayan Boz, bu amaçla bu kurumları tek çatı altında toplamak ve engellilere yönelik çalışmaların tek merkezde yapılmasını sağlamak için 'Engelliler Koordinasyon Merkezi Projesi'ni hazırlandıklarını söyledi.

ÇOCUKLAR İÇİN ENGELSZ PARK

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Umut Çiftçi ise engelli çocukların rahat oynaması için 'Engelsiz Park İş Atölyeleri' projesini hazırladıklarını belirtti. Engelli çocukların da en az sağlıklı çocuk kadar oyun alanına ihtiyacı olduğunu vurgulayan Çiftçi, "Parkların engelli çocukların da yararlanacağı şekilde yeniden tasarlanmasını planladık. Böyle bir park, hem engelli çocuklarımızın gönüllerince eğlenip mutlu olabilecekleri hem de anne, baba ve akrabalarının stres atmalarını sağlayacak" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Isparta'da temizlik ihalesi yapıldı

ISPARTA Belediyesi şehir içi temizlik ihalesi yapıldı. Isparta Belediyesi Encümen Toplantı Salonu'nda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın başkanlığında yapılan ihaleye 4 firma teklif verdi. İhale maliyetinin yaklaşık 9 milyon bin 613 lira olarak açıklandığı ihaleye, firmaların 7 milyon 970 bin 651 lira ile 10 milyon 724 bin 136 lira arasında değişen rakamlarla teklifte bulundu. İhale sonucunun komisyon tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından açıklanacak.

Mehmet ERÇKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: İhaleden

===

Sağlık turizminde yeni dönem

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi tarafından yürütülen sağlık turizmi çalışmaları kapsamında 'Sağlık Turizmi Vizyon Geliştirme Toplantıları' düzenlendi. SDÜ Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. M. Tuğrul Sezer, sağlık turizmi hakkında bilgi verdi.

Sağlık turizmi konusunda Isparta'nın bulunduğu konumu değerlendiren Prof. Dr. Sezer, "Sağlık turizmi için Türkiye'nin ender altyapılarında birine sahibiz. Nitelikli akademisyen kadromuz ve ülkemizin en modern teknolojik altyapısıyla uluslararası sağlık piyasasında en iyi yeri alacağız. SDÜ hastaneleri olarak sağlık turizminden payımızı alabilirsek, sağlık turizmiyle hem Isparta bölgesinde hem de ülkemize oluşturduğumuz katma değeri daha da arttıracağımıza inanıyorum" dedi.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK DİŞ HASTANELERİNDEN BİRİ

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Türkkahraman ise fakültenin yerleşim ve nitelikli akademisyen kadrosuyla Avrupa'nın en büyük diş hastanelerinden biri olduğunu söyledi. Yurt dışından gelen hastaların da tercih noktası olduklarını belirten Prof.Dr. Türkkahraman, SDÜ hastanelerinin Isparta ve ülkemiz için en yüksek katma değeri elde etmeye başladığını söyledi.

SDÜ Sağlık Turizmi Koordinatörü ve Rektör Danışmanı Erkan Ayan da bir sağlık turistinin maddi getirisinin normal deniz, kum güneş için gelen turiste göre en az 4 kat fazla olduğunu belirterek, SDÜ hastanelerinin Isparta'nın marka değeri olduğunu vurguladı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Toplantıdan fotolar

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement