Antalya'da "Şeb-i Arus Töreni" Büyüledi - Son Dakika
Yerel

Antalya'da "Şeb-i Arus Töreni" Büyüledi

Antalya\'da "Şeb-i Arus Töreni" Büyüledi

Mevlana Celaleddin Rumi’nin Hak’ka Vuslatı’nın 742’nci yılı nedeniyle düzenlenen ‘Şeb-i Arus Töreni’nde Antalyalılar unutulmaz bir gece yaşadı.

21.12.2015 13:15

Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hak'ka Vuslatı'nın 742'nci yılı nedeniyle düzenlenen 'Şeb-i Arus Töreni'nde Antalyalılar unutulmaz bir gece yaşadı.

Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Mevlana Kültür ve Sanat Vakfı Antalya Şubesi'nin birlikte organize ettiği "Şeb-i Arus Sema Töreni' AKM Aspendos Salonu'nda gerçekleşti. Törene, Antalya Valisi Muammer Türker, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar ve vatandaşlar katıldı.

MEVLANA'NIN MANEVİYATINI GÖNLÜMÜZDE HİSSEDİYORUZ

Törenin açılış konuşmasını yapan Mevlana Kültür ve Sanat Vakfı Antalya Şubesi Başkanı Osman Şener, "Kapısının üzerinde 'Bu makam aşıkların Kabe'sidir, buraya eksik gelen tamam çıkar' beyiti yazılı olan Hz. Mevlana'nın makamı, her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor. Ne mutlu bizlere ki, Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli, Hz. Mevlana gibi bütün dünya milletlerini kıskandıran, keşke bizden biri olsalardı dedirten manevi büyüklerimiz var. Bu programlarda amaç sadece görsel ve işitsel bir şeyler görmek veya dinlemek değil, bugünlerde Mevlana'dan bir şeyleri hatırlamak onun maneviyatını gönüllerimizde hissetmektir" dedi.

SEMAZENLER BÜYÜLEDİ

Başlarındaki "Sikke"nin mezar taşlarını, üzerlerindeki "Hırka"nın mezarlarını ve beyaz "Tennure"lerinin ise kefenlerini temsil ettiği Semazenler, gerçekleştirdikleri "Sema Töreni" ile tüm salonu büyüledi. Manevi hisselerin zirveye çıktığı gösteriye, Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Tasavvuf Müziği Topluluğu da ilahi ve kasidelerle eşlik etti. Yaklaşık iki saat süren program büyük beğeni topladı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antalya'da 'Şeb-i Arus Töreni' Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement