Artvin'de Bulunan Siyasi Parti Temsilcilikleri ve Sendikalar Depremin Yaralarını Sarmak İçin Harekete Geçti - Son Dakika
Yerel

Artvin'de Bulunan Siyasi Parti Temsilcilikleri ve Sendikalar Depremin Yaralarını Sarmak İçin Harekete Geçti

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin 10 ili vurmasının ardından Artvin'de bulunan siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve sendikalar harekete geçerek yardım kampanyası başlattı.

09.02.2023 13:23  Güncelleme: 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UĞUR İSTANBULLU

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin 10 ili vurmasının ardından Artvin'de bulunan siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve sendikalar harekete geçerek yardım kampanyası başlattı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremden etkilenen depremzedeler için düzenlenen yardım kampanyaları devam ediyor. Artvin'de bulunan siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve sendikalar bir araya gelerek topladıkları yardımları deprem bölgesine gönderiyor.

"ÖRGÜTLERİMİZ YOĞUN BİR ŞEKİLDE KAMPANYA YÜRÜTÜYORLAR"

CHP Artvin İl Başkanı Orhan Atan şunları söyledi:

"Tüm ülkemize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum ölenlere Allah rahmet diliyorum ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Biz Artvin CHP İl örgütü olarak yoğun bir kampanya başlattık. Kuru gıda, giysi, battaniye ve su gibi ihtiyaçlarının tümünü temin ettik. Şu ana kadar 6 tır yola çıkardık ve tabii ki de ilçe örgütlerimizle beraber yapıyoruz. Bundan sonrada yardım kampanyamızda yoğunluk hız kesmeden devam edecek. Odun ihtiyacı için de ittisalci arkadaşlarımız onlar da odunları bizlere ulaştırıyorlar. Tüm Türk halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve Artvin olarak tüm yaralı vatandaşlarımızın yanında olacağımızı iletmek istiyorum ve inşallah her şey iyi olacak diyorum."

"BİR BEBEĞİN KARNINI DOYURABİLİRSEK NE MUTLU BİZE"

Artvin Eğitim Sen Şube Sekreteri Alev Hanoğlu Erdem ise şöyle konuştu:

"Tüm Türkiye gibi bizde aldığımız haberle yıkıldık ve ne yapabiliriz diye düşünmeye başladık. İlk aşamada paylaşılan bebek bezi, mama, kıyafet ve kışlık giyecekler konusunda üyelerimize bir yardım kampanyası başlattık. Dayanışmayı iyi bilen bir örgüt olarak hemen organize olduk. Acilen bir deprem masası kurduk. Şu an yardımlarımızı burada sınıflandırıyoruz ve buna göre diğer örgütlerle işbirliğine giderek bölgeye ulaştıracağız ve bölgede çok sayıda arkadaşımız ve üyemiz var ve haberlerde alıyoruz. Aynı zamanda buradan gönderdiğimiz bir bebek maması bir bebeğin karnını doyurabilirse, bir kıyafet onu ısıtabilirse ne mutlu bize elimizden gelen ancak bu. Orada, bölgede yaşayan tüm herkese kolaylıklar diliyorum. Bölgede hayatını kaybeden herkese baş sağlığı diliyor yaralananlara acil şifalar diliyoruz ve umarım tez zamanda gündelik hayatlarına geri dönebilirler ve bu kış şatlarından en az zararla çıkabilirler."

"KÖTÜ GÜNLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ.

SOL Parti Artvin İl yöneticisi Mehmet Fatih Keskin şunları söyledi:

"Burada partimizin genel çağrısıyla bütün ilçelerimizde örgütlü olarak bir dayanışma çalışması başlattık ve bütün ilçe örgütlerimizde toplanan yardımları muhafaza ederek deprem bölgesine iletmeye çalışacağız. Bunu Artvin'deki sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve diğer partilerle ortaklaşa yürütmeye de çalışıyoruz. Bugün itibariyle deprem bölgesinde Pazarcık ve Hatay'a genel merkezi heyeti ulaşmış durumda. Deprem bölgesinden de bilgiler almaktayız. Hatay'a ulaşan heyetimiz ne yazık ki durumun çok kötü olduğunu bildirdiler. Orada devlet kurumlarının yetersiz kaldığını dolayısıyla halkla birlikte mücadele yürütüldüğü aktarıldı bizlere. Bölgede iş makinelerinin yetersiz olduğunu ve kimi zaman halkın kendi imkanlarıyla enkazları altında kalanlara ulaşmaya çalıştıkları bizleri çok üzüyor ve hepimiz için bu çok acı bir durum. Biz de bölgedeki halkın yaralarına bir nebze olsun faydası olması için buradan bir yardım kampanyası örgütlüyoruz. Umarız bu kötü günleri birlikte aşacağız. Bölgede kaybettiğimiz vatandaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Sağ çıkan, yaralı vatandaşlarımıza da geçmiş olsun diliyoruz."

Artvin\'de Bulunan Siyasi Parti Temsilcilikleri ve Sendikalar Depremin Yaralarını Sarmak İçin Harekete Geçti
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Artvin'de Bulunan Siyasi Parti Temsilcilikleri ve Sendikalar Depremin Yaralarını Sarmak İçin Harekete Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement