Artvin'de Engelliler Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Artvin'de Engelliler Haftası Etkinlikleri

Artvin\'de Engelliler Haftası Etkinlikleri

Artvin'in Arhavi ilçesinde, Engelliler Haftası düzenlenen bir programla başladı.

15.05.2013 13:44

Artvin'in Arhavi ilçesinde, Engelliler Haftası düzenlenen bir programla başladı.

Arhavi Atatürk Ortaokulu bahçesinde toplanan engelli ve aileleri bando eşliğinde AGM gösteri merkezine kadar yürüdü. Burada yapılan şenliğe, Arhavi Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, İlçe Milli eğitim Müdürü Erdal Kahya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Orhan Külekçi, Engelliler Derneği Başkanı Hatice Ersöz, Ardanuç Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Gönül İstanbullu, Arhavi Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yaşanur Ustael, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Engelliler Derneği Başkanı Hatice Nur Ersöz, "Artvin'de, yıllar sonra 25'inci Mekanize Tugay Komutanlığı'nda şu an 34 engelli genç temsili olarak askere alındı. Bu günlerin Engelli Haftası'nda kutlanılmaması gerektiğini her gün ifade ediyorum ama bugünde en iyi kamuoyu oluşturma günü, gerçekten engelli ailelerimiz yıllardır yok sayılıyordu. Engelli çocuklarımızın, devletimizin uyguladığı politikalarla gerçekten refah düzeyleri yükseldi, yaşam kaliteleri arttı ve engellilerimizde kendini toplumun bireyi olarak görmeye başladı. Onlarla hayatı paylaşmalıyız. Engellilerimizle ilgilenen ailelerimiz, derneklerimiz ve kurumlarımız çok güzel çalışmalar yürütüyor" dedi.

Öte yandan, etkinlik kapsamında bir gün askere alınan engelliler asker elbiseleri ile Arhavi sokaklarında bando eşliğinde yürüdü. - ARTVİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Artvin'de Engelliler Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement