Aşıklar Şöleni Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Aşıklar Şöleni Sona Erdi

Aşıklar Şöleni Sona Erdi

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 9.Uluslararası Türkiye Aşıklar ve Şairler Şöleni ödül gecesiyle sona erdi.2 gün boyunca birbirleriyle yarışan aşık ve şairlerden dereceye girenler ödüllendirildi.

08.07.2013 11:40

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Türkiye Aşıklar ve Şairler Şöleni ödül gecesiyle sona erdi.

2 gün boyunca birbirleriyle yarışan aşık ve şairlerden dereceye girenler ödüllendirildi. Kaplıkaya Cazibe Merkezi'nde bulunan Zeki Müren Kültür Merkezi'nde yapılan ödül töreni, şiir okuma dalında jüri üyeliği yapan eski AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu'nun kendi yazdığı 'Sarıkamış' isimli şiiri ile başladı. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, maksatlarının Türk gelenek ve göreneklerini yaşatmak olduğunu ifade ederek, "Hepinizin de bildiği gibi, bir milletin zekası, o milletin dili ve sanatı ile at başı gider. Milletimizin bu işe sahip çıkması gerekiyor. Biz belediye olarak bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Maksadımız hem dilimizi geliştirmek, hem şair ve yazarlarımızı teşvik etmek. Türkçe'mizin konuşulduğu diğer ülkelerden gelen sanatçılar arasında dostluğu, kardeşliği pekiştirmek çok önemli. El birliği ile aşıklık geleneğimizi yaşatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Türkü, lebdeğmez, atışma, şiir okuma dallarında yarışan aşık ve şairlerden dereceye girenlere ödülleri verildi. Türkü dalında Aşık Haşimi, lebdeğmezde Taner Öztürkoğlu, atışma dalında Mürsel Sinan, şiir okuma dalında ise Necati Ocakçı birinci oldu. Ödül töreninin ardından protokol mensupları ve aşıklar halay çekti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aşıklar Şöleni Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement