Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nde Duygusal Tören - Son Dakika
Yerel

Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nde Duygusal Tören

Aydın Gazeteciler Cemiyeti\'nde Duygusal Tören

Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından düzenlenen “Geleneksel Basın Ödülleri” yarışmasında ödüller gecikmeli olarak sahiplerini buldu.

24.07.2015 19:49

Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından düzenlenen "Geleneksel Basın Ödülleri" yarışmasında ödüller gecikmeli olarak sahiplerini buldu. Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Nazilli Havadis Gazetesi'nin imtiyaz sahibi Şevket Altınayar anısına düzenlenen ödül töreninde duygusal anlar yaşandı.

Adnan Menderes Üniversitesi Meandros Salonu'nda düzenlenen ödül törenine ödül alan gazetecilerin yanı sıra Aydın Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, AK Parti Aydın Milletvekili Sadık Atay, CHP Aydın Milletvekilleri Metin Lütfi Baydar, Fatih Atay, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahri Erdel, Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı Aydın BİK Müdiresi Özgür Topaloğlu ve davetliler katıldı.

Törende slayt gösterisi ile Aydın'da görev yapan gazetecilerin günlük yaşamından kesitlerin yer aldığı fotoğraflardan oluşan slayt gösterimi yapılırken, merhum Şevket Altınayar'ın fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi ise herkesi ağlattı.

Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz törende yaptığı konuşmada kendisi de duygusal anlar yaşarken aylar öncesi yapılması planlanan törenin çeşitli nedenlerden dolayı ancak bu gün yapılabildiğini söyledi. Aydın'da basının ve basın çalışanlarının yaşadığı zorluklardan söz ederken Cemiyetin yıllardır faaliyet gösterdiği binanın bile elinden alınmasına değinen Deniz, yerel yönetimlerden destek istedi. Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör ile milletvekillerinin de basın ile ilgili görüş ve düşüncelerini dile getirdiği ödül töreninde Milletvekili Fatih Atay, üstü kapalı AK Parti iktidarını eleştirirken, AK Parti Aydın Milletvekili Sadık Atay da CHP'li yerel yönetimleri eleştirip günün anlam ve önemine aykırı olacağı için daha fazla konuşmayacağını söyledi. Ödül töreninde günün anlam ve önemine yakışır bir konuşma yapan Metin Lütfi Baydar ise Şevket Altınayar'ı son günlerinde hasta yatağında yaptığı ziyaret ile ilgili anılarını aktararak gazeteciliğin son nefese kadar devam eden bir uğraş olduğunu ve Altınayar'ın hayatının son anlarını yaşarken bile gazetecilik heyecanını kaybetmediğini belirtti.

Meslekte 30 yılını dolduran gazetecilerin de ödüllendirildiği programa rahatsızlığı dolayısıyla katılamayıp mesaj gönderen Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nin önceki dönem Başkanı Mustafa Cezik ise milyonlarca lira harcanarak tefrişatı yapılan Aydın Gazeteciler Cemiyeti hizmet binasının şu anda kaybedilmiş olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Tören ödüllerin verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nde Duygusal Tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement