Balıkesir Büyükşehir Plan ve Bütçe Komisyonu Toplandı - Son Dakika
Yerel

Balıkesir Büyükşehir Plan ve Bütçe Komisyonu Toplandı

Balıkesir Büyükşehir Plan ve Bütçe Komisyonu Toplandı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu Balıkesir Belediyesi 2013 Bütçesi Kesin Hesabı'nı incelemek üzere toplandı.

13.05.2014 18:30

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu Balıkesir Belediyesi 2013 Bütçesi Kesin Hesabı'nı incelemek üzere toplandı.

Büyükşehir Belediyesindeki toplantıda Mali ve İdari İşler Daire Başkanı Sefer Atak, komisyon üyelerinin soruları üzerine plan ve bütçe rakamları hakkında bilgiler verdi. Buna göre, Balıkesir Belediyesinin 30 Mart 2014 tarihi itibariyle borcunun 203 milyon TL olduğu, bu borcun Balıkesir Büyükşehir Belediyesine devredildiği bildirildi. 30 Mart seçimlerinden önce dönemin belediye başkanı MHP'li İsmail Ok yaptığı basın açıklamasında belediyeyi kendisinden önceki AK Parti döneminin belediye başkanı Sabri Uğur'dan belediyeyi 240 milyon TL. borçla devraldığını bildirmişti. İsmail Ok7un başkan yardımcısı Yusuf Özenç'in seçimlerden kısa bir süre önce yazılı talep üzerine MHP'li belediyenin AK Parti döneminden 189 milyon TL borç ile devraldığını imzalı belge ile açıklamıştı. Başkan Ok ve yardımcısının borçla ilgili verdikleri rakamlar kamuoyunda çelişkiye yol açmıştı. Bu açıklamalar, AK Parti kanadında da büyük tepkilere neden olmuştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu'na Av. Mehmet Birol Şahin başkanlık yaptı. Büyükşehir Plan ve Bütçe Komisyonunun diğer üyelikleri ise şu isimlerden oluştu;

"Cemal Kocataş (AK Parti, Komisyon Başkan Vekili ve Karesi Belediye Meclis üyesi), Dursun Mirza (CHP, Bandırma Belediye Başkanı), Özer Koyuncu (Burhaniye Belediye Başkan yardımcısı), Şevket Barkır (Sındırgı Belediye Başkan yardımcısı), Yılmaz Özdemir (Bandırma Belediye Meclis Üyesi) ve Levent Acartabak (Burhaniye Belediye Meclis Üyesi)." - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir Büyükşehir Plan ve Bütçe Komisyonu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement