Basketbolda Şampiyon Erzurum - Son Dakika
Yerel

Basketbolda Şampiyon Erzurum

Basketbolda Şampiyon Erzurum

Erzurum'un ev sahipliğini yaptığı Yaz Spor Oyunları sona erdi.28 Haziran'da start alan ve 29 Haziran'da muhteşem bir açılış şölenine sahne olan GAP Yaz Spor Oyunları, Erzurum'un basketboldaki zaferi ile sona erdi.7.Yaz Spor Oyunları'nın en çok...

05.07.2012 15:28

Erzurum'un ev sahipliğini yaptığı Yaz Spor Oyunları sona erdi. 28 Haziran'da start alan ve 29 Haziran'da muhteşem bir açılış şölenine sahne olan GAP Yaz Spor Oyunları, Erzurum'un basketboldaki zaferi ile sona erdi.

7. Yaz Spor Oyunları'nın en çok ilgi gören branşlarının başında gelen Basketbol yine büyüledi. Basketbolun finali ise dün Yeni Erzurum Spor Salonu'nda Erzurum Karması ile Diyarbakır Karması arasında oynandı. 25 il takımının gruplarda verdiği mücadelenin ardından çeyrek final ve yarı final maçları oynandı. Turnuvanın finali ise nefesleri kesti. Erzurum Karması, normal süresi 87-87 biten maçta Diyarbakır Karmasını uzatmada 102-95 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Erzurum ekibinin şampiyon olması ile birlikte salon bayram yerine döndü.

Bugüne kadar düzenlenen Yaz Spor Oyunları'nda Erzurum hep rakiplerine karşı son anlarda kaybetti, bir türlü şampiyonluk kupasını Erzurum'a kazandıramadı. Ancak bu kez durum değişti. İl Temsilcisi Semahattin Yıldız'ın gayretli çalışmaları, eski il temsilcisi Cem Culfa'nın kalp ameliyatı geçirmesine rağmen, takımın yanına koşması, Antrenör Melih Cinislioğlu'nun hırsı ve çalışkanlığı, Hamit Kavurmacı'nın tecrübesi ile yardıma koşmas, her şeyden önemlisi de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar'ın "Ben özellikle de basketbolda şampiyonluk kupası sevinci yaşamak istiyorum" demesi, zaferi ateşledi. Çoğunluğunu DSİ Spor Kulübü'nün oyuncularının oluşturduğu ve Gençlikspor Kulübü takviyeli Erzurum Karması Basketbolda bir tarih yazdı. Yirmibeş ilin takımının arasından sıyrılıp, Diyarbakır Karması'nı da mağlup eden Erzurum basketbolda yıllardır çektiği şampiyonluk hasretini dindirdi ve şampiyonluğa ulaştı. Maçtan sonra Yeni Erzurum Spor Salonu'nda ortalık adeta yıkıldı. Yediden yetmişe Erzurum şampiyonluk coşkusu yaşadı.

NEFESLERİ KESTİ

Yeni Erzurum Spor Salonu'nda oynanan maçta Erzurum Karması taraftarının desteği ile coşarken, konuk takımı da 10 numaralı oyuncu Celil müthiş sürükledi. Bu atmosfer altında oynanan maç nefesleri kesti. Samet Al, Mine Korkutan ve Osman Uzel'in yönettiği maça taraftarının da desteği ile fırtına gibi başlayan Erzurum Karması ilk periyodu 19-13 önde kapattı. Antrenör Melih Cinislioğlu yönetimindeki Mavi-beyazlılar ilk devre sonunda Parkeden, ilk devre sonunda Parkeden 43-41'lik üstünlükle soyunma odasının yolunu tuttu. Potanın finalinin üçüncü periyodunda toparlanan Diyarbakır, bir anda 68-63'lük üstünlük sağladı. Karşılaşmanın son periyodu ise 87-87'lik sonuçla tamamlanınca maç uzatmaya gitti. Maçın üçüncü periyodunda hakemlere itirazından dolayı Antrenör Melih Cinislioğlu tribünlere gönderildi. Takım sahada Coach'suz kalınca tribünden maçı izleyen Hamit Kavurmacı devreye girdi. Tecrübeli antrenör verdiği taktiklerle uzatma anlarında takımı coşturdu. Beş dakikalık uzatmada devleşen Erzurum'un 12 Genç Dev Adamı maçta 100 haneli rakamlara ulaşarak maçtan 102-95 galip ayrılarak şampiyon oldu.

ÇİNTİMAR OMUZLARDA

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte Yeni Erzurum Spor Salonu bir anda mahşer yerine döndü. İnsan yumağına dönen Yeni Erzurum Spor Salonu'nun parkeleri ve tribünleri "Şampiyon Erzurum" tezahüratları ile inledi. Zafer Lömenler'in Liderliğini yaptığı Dadaşlar Grubu Taraftar topluluğu da tribünleri çok iyi yönetti ve verdiği destekle şampiyonlukta büyük bir rol oynadı. Nefesleri kesen maçın ardından gelen zafer sonrasında Erzurum Karması'nını oyuncuları ve teknik kadro büyük bir sevinç yaşadı. Mavi-beyazlı basketçiler, kendilerine her zaman destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar'ı omuzlara alarak, büyük sevgi gösterisinde bulundu. Çintimar'ın bu tablonun ardından bir hayli duygulandığı görüldü. Vali Yardımcısı Özgür Aslan, Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, ilçe müdürleri Suat Yılmaz, Kösksal Kaçmaz, şube müdürleri Memduh Ceyhan, Şinasi Polat,Murteza Cengiz ile Bülent Tilkidöğen ile davetliler ve GHSİM personeli de zorlu final maçını nefeslerini tutarak izledi. Müsabakanın ardından dereceye giren takımlara kupaları verildi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Basketbolda Şampiyon Erzurum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement