Bozüyük'te 'Çanakkale Zaferi' Konferansı - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te 'Çanakkale Zaferi' Konferansı

Bozüyük\'te \'Çanakkale Zaferi\' Konferansı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Ertuğrulgazi Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98.yıl dönümü münasebetiyle konferans düzenlendi.

19.03.2013 12:20

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Ertuğrulgazi Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü münasebetiyle konferans düzenlendi.

Dernek binasında Tarih Öğretmeni Adil Uğur tarafından verilen konferansa, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, Dernek Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Sertler, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yürükcü, Ak Parti İlçe Başkanı Nizamettin Çam ve yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Uğur verdiği konferansta, Çanakkale Zaferi'ni slayt gösterisi eşliğinde anlattı. Çanakkale Zaferi'nin, vücudun, ilme ve teknolojiye karşılık verdiği savaş olduğunu söyleyen Uğur, "Türk milleti düşmanın ilmi ve teknolojik silahlarına karşı vücudunu siper etmiştir" dedi. Çanakkale deyince konuşulacak çok şey olduğunu anlatan Adil Uğur, "Bu zafer sonrasında tek başına dünya tarihi değişmiştir. Oysa şimdi tarihimizi küçültmeye çalışıyorlar. Gençlerimize anlatacağımız bir tarihimiz olmasını istemiyorlar. Üzerimizde birçok oyunlar oynanıyor. Bu konuda uyanık olmamız lazım" diye konuştu.

Konferans sonunda Garnizon Komutanı Yüzbaşı Alper Koç tarafından Adil Uğur'a çiçek takdim edildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te 'Çanakkale Zaferi' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement