Bulanık Belediyesinde "Beyaz Masa" Açılışı - Son Dakika
Yerel

Bulanık Belediyesinde "Beyaz Masa" Açılışı

Bulanık Belediyesinde "Beyaz Masa" Açılışı

Muş’un Bulanık Belediyesi bünyesinde hizmet verecek olan “Beyaz Masa Birimi” açıldı.

04.11.2016 13:05

Muş'un Bulanık Belediyesi bünyesinde hizmet verecek olan "Beyaz Masa Birimi" açıldı.

Beyaz Masa Biriminin açılışına kayyum olarak Bulanık Belediye Başkanlığına atanan Ömer Şahin, eşi Dr. İdil Küçükefe Şahin, Garnizon Komutanı Ömer Altaş, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, Hastane Başhekimi Dr. Sadrettin Arslan, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Ömer Şahin, ilçe halkının belediyeyle ilgili bir şikayeti olduğu zaman buradaki memura ulaşacağını ve memurun ise ilgili müdürlüklere sıkıntıyı ileteceğini söyledi. Şahin, "Müdürlükten gereken işlemler yapılırken, vatandaşlar cep telefonundan da bilgilendirilecek. Beyaz Masa Biriminin mantığı budur. Bizler vatandaşlarımıza hizmet için buradayız. İlçemize hayırlı olsun" dedi.

"Vatandaş ile belediye arasında bir köprü kuracağız"

Beyaz Masa Biriminin açılışından sonra makamında gazetecilere açıklamada bulanan Belediye Başkanı Ömer Şahin, "Belediye geldiği zaman kendileriyle ilgilenen kimsenin olmadığını açıklayan vatandaşların bu sorununa karşı biz de Beyaz Masa Birimini kurduk. Buradaki mantık; 24 saat halkın sorunlarını kayda alıp, gerekli birimlere aktarılmasıdır. Santral numaralarını her tarafa asacağız. Bize santralden ulaşan kişilerin sorunlarını en kısa zaman veya sürede çözüp onlara geri dönüş yapacağız. En azında vatandaş ile belediye arasında bir köprü kuracağız" ifadelerini kullandı.

"Bütün mahalle muhtarlarımıza birer ofis yapacağız"

Muhtarların yerel yönetimlerde önemli bir yere sahip olduğunu da dile getiren Şahin, "Bütün mahalle muhtarlarımızı kapsayacak bir şekilde belediyemizde bir müdürlük kuruyoruz. Bize gelen şikayetler bu müdürlük vasıtasıyla bildirilecektir. Bütün mahalle muhtarlarımıza birer ofis yapacağız. Kuracağımız ofisin donanımları belediyemizce karşılanacaktır. Ofislerde vatandaşların sorunlarını dinleyerek çözüm bulunacaktır" diye konuştu.

"Bizler hizmet için buradayız"

Yaklaşık bir buçuk aydır Bulanık Belediyesinde görev yaptığını da hatırlatan Şahin, "Bulanık'ta kanalizasyon ve su ihalesi yapılmış olup; mart ve nisan ayında çalışmalara başlayacağız. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından belediyemize araçlar verilecek, inşallah bir ay içerisinde elimize ulaşacaktır. Çöp kamyonumuz da gelecek. Bizler her konuda vatandaşlarımızın yanındayız. Bizler hizmet için buradayız. Bu görevi ben tek başına değil, sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket ederek yapıyoruz. Her şeyin en iyisini biz bilmiyoruz. Bu ilçede sizler ve bizler yaşıyoruz, tüm önerilerinize açığız. Daha huzurlu, barışçıl, herhangi bir olay almadan, güvenli bir şekilde yaşamayı arzuluyoruz. Onun için bütün STK'lara büyük görev düşüyor. Üç yıldır buradayım, hep yanımızda oldunuz. İlçemizde huzurlu bir şekilde yaşıyoruz. Tüm sivil toplum örgütleri, muhtar ve kurum amirlerinin gösterdikleri sağduyularına karşı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bulanık Belediyesinde 'Beyaz Masa' Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement