Bursa yerel haberi... CHP'den Bursa Gürsu Ovasına Yapılmak İstenen Çöp Aktarma İstasyonuna Tepki - Son Dakika
Yerel

Bursa yerel haberi... CHP'den Bursa Gürsu Ovasına Yapılmak İstenen Çöp Aktarma İstasyonuna Tepki

Bursa haber: CHP Gürsu İlçe Örgütü, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede yapılmak istenen çöp arıtma tesisine tepki gösterdi. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Burada bırakın çöpün biriktirilmesini, buradan geçen çöp kamyonlarının bıraktığı koku ve bulaşma ile ovamızda daha fazla sinek sorunu oluşacak ve bize daha fazla kimyasal kullanma sorunu olarak dönecek" dedi.

22.10.2022 11:10  Güncelleme: 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZEHRA DEĞİRMENCİ

CHP Gürsu İlçe Örgütü, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede yapılmak istenen çöp arıtma tesisine tepki gösterdi. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Burada bırakın çöpün biriktirilmesini, buradan geçen çöp kamyonlarının bıraktığı koku ve bulaşma ile ovamızda daha fazla sinek sorunu oluşacak ve bize daha fazla kimyasal kullanma sorunu olarak dönecek" dedi.

CHP Gürsu İlçe Başkanı Haşim Öztürk, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Gürsu ilçesi Kazıklı Mahallesi'nde yapmak istediği çöp aktarma istasyonuyla ilgili mahalle muhtarları ve köylülerle birlikte basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da katıldı. Öztürk, şunları söyledi:

"Biz buradan Bursa kamuoyuna ve yetkililerine seslenmek istiyoruz. Ovamızı kirletmeyin, o ellerinizi ovamızdan tarımımızdan, gelecek nesillerin gıda kaynağından çekin demek için buradayız. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin almış olduğu karar gereği Kazıklı Mahallesi Hakimtepe'de mahallelerin rüzgar aldığı bir bölgeye Yıldırım Belediyesi'nin dayatmasıyla buraya bir çöp aktarma istasyonu kurulmak isteniyor. Başta mahalle muhtarımız köylülerimiz civar mahallelerdeki komşularımız bu ovanın içinde, bu meyveciliğin yapıldığı coğrafyada bu çöp alanını istemiyorlar. Biz buraya bu çöp alanını yaptırmayacağız."

"BU KÖYLERİ ALTIN GİBİ KORUMAMIZ GEREKİR"

Orhan Sarıbal da şöyle konuştu:

"Neden bu kadar itiraz ediyoruz? Bakın bu kadar insan, gençler hayatlarını burada sürdürüyorlar. Burası yoğun insanının yaşadığı bir bölge. Sekiz köyümüz var. Bugün Türkiye'nin en kaliteli Santa Maria armudunu, deveci armudunu, eşme ayvasını, Granny Smith elmasını üreten bir bölge. Yaşamlarını burada sürdürüyorlar, göç etmiyorlar aksine bu köyler göç alıyor. Bu köyleri bizim altın gibi korumamız gerekirken, suyunu toprağını, ağacını, yolunu, yaşamını korumamız gerekirken, onların varsa eksikliğini merkezi yönetimler olarak devletin valiliği, kaymakamlığı, belediye başkanlığı eksiklikleri gidermek yerine onlara yaşamı zehretmeye çalışıyoruz.

"ÇÖP AKTARMA MERKEZİ OVAYI KİRLETECEK"

Bugün dünyanın en önemli şeyi gıda. Her gün bağırıyoruz, bütün dünyada gıda krizi var diye. Bütün dünyada gıdada kıtlık olacak diye. İki şekilde, biri gıdaya ulaşamamak diğeri ise parası olmayan insanların gıda alamaması. Oysa bu ovalar, bu ülkenin en önemli meyve memleketleri. Bu kadar hakim bir bölge, dünyanın en kıymetli ovası bu ova. Bu kadar muhteşem çeşidi dünyanın hiçbir yerinde göremezsiniz. Bugün buraya yapılmak istenen çöp aktarma merkezi burayı kirletecek. Biz çiftçiler olarak daha az ilaç kullanarak daha temiz gıdayı insanımıza nasıl ulaştırırız diye düşünüyoruz. Oysa burada bırakın çöpün biriktirilmesini, buradan yollardan geçen çöp kamyonlarının bıraktığı koku ve bulaşma ile ovamızda daha fazla sinek sorunu oluşacak. Daha fazla böcek sorunu olacak ve bize daha fazla kimyasal kullanma sorunu olarak dönecek.

"ÇÖP YERİNE TEMİZ ORMAN İSTİYORUZ"

Peki biz ne yapmak istiyoruz? Temiz gıda üretmeye çalışıyoruz. İnsanımızın temiz beslenmesi için çaba sarf ediyoruz. O yüzden Samanlı'nın köşesinde yapılan lojistik merkezi yanlıştı, defalarca söyledik. Ama madem onu oraya yaptınız bunun içinde 5 dönüm yer ayırırsınız, hemen yanında gider var orada çalışma yapılıyor, oraya kapalı aktarırsınız böylece Kazıklı da kurtulur, Ağaköy de kurtulur, Samanlı da kurtulur, Demirtaş da kurtulur, Karahıdır da kurulur, İğdir de kurur, Hasanköy de kurtulur yani bu muhteşem ova kurtulur. Alternatif hazır. Söylediler, hem otosansiti işaret ettiler hem de yeni yapılan lojistik merkezi 300 dönüm yeri orada babalarından kalmış miras gibi darmadağın etti Yıldırım Belediyesi. Tek gerekçesi ise borç batağından belediyeyi kurtarma. Borç batağına kim soktu? Sen soktun kardeşim. Şimdi bunun bedelin neden Samanlı köylülerine, Kazıklı köylülerine, neden Ağaköylülere ödetiyorsun? Alternatif hazır, hemen Samanlı'da 5-6 dönüm yeri kapatın dışarıya uçmasın, dışarıya gitmesin. Özel araçlarla oradan alın başka yere transfer edin. Burada hakim rüzgarların egemen olduğu ve bütün köylere zarar verecek, tarıma zarar verecek çöp aktarım istasyonunu istemiyoruz. Kaldı ki siz yan tarafta gördüğümüz ormanlık çamlığı yok etmişsiniz, bu hafriyatı buraya yığmışsınız bunu da kaldırın bunu da eskisi gibi ıslah edin diyoruz. Başta Bursa Valiliği'ni, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni, Gürsu Kaymakamlığı'nı ve Gürsü Belediye Başkanlığı'nı, bütün siyasal partileri parti ayırmaksızın göreve, vicdanlı olmaya, Bursa ovasına, Kazıklı, Ağaköy, Samanlı, Karahıdır, İğdir, Hasanköy'e sahip çıkmaya çağırıyoruz. Çöp yerine buraya tertemiz orman istiyoruz."

Bursa yerel haberi... CHP\'den Bursa Gürsu Ovasına Yapılmak İstenen Çöp Aktarma İstasyonuna Tepki
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Bursa yerel haberi... CHP'den Bursa Gürsu Ovasına Yapılmak İstenen Çöp Aktarma İstasyonuna Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement