Ceza Muhakemesinde Soruşturma Evresi Semineri - Son Dakika
Yerel

Ceza Muhakemesinde Soruşturma Evresi Semineri

Ceza Muhakemesinde Soruşturma Evresi Semineri

Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi IGUL Direktörü Prof. Dr. Yenisey: "Arama kararı için kuvvetli delil olması gerekiyor, kuvvetli delil olmadan arama kararı veremezsiniz, şüphe üzerine arama yapamazsınız"

23.05.2014 13:47

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü ve Gümüşhane- Bayburt Bölge Baro Başkanlığı organizasyonuyla "Ceza Muhakemesinde Soruşturma Evresi" konulu seminer düzenlendi.

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çok Amaçlı salonunda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak katılan Bahçeşehir Üniversitesi Global Hukuk Programları (IGUL) Direktörü Prof. Dr. Feridun Yenisey, ceza muhakemesi hukukunun gelişmeye ve değişmeye devam ettiğini belirtti.

Güvenlik güçlerinin genel ve özel yetkileri, gizli soruşturma yöntemleri, Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma evresindeki yetkileri ile ilgili açıklamalarda bulunan Yenisey, güvenlik güçlerine hukuksal bazı yasalardan doğan haklarla ilgili bilgi vererek, polis ve jandarmanın toplumdaki rolüne değindi.

Şüphe üzerine arama yapılamayacağını ifade eden Yenisey, "Arama kararı için de kuvvetli delil olması gerekiyor, kuvvetli delil olmadan da arama kararı veremezsiniz. Kuvvetli şüphe varsa somut delile dayanması gerekiyor. Bir hakimin tutuklama kararını ancak kuvvetli şüphe ve somut delile bakarak verebilir" dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu ise ceza ve adalet sisteminin birbirine bağlı unsurlardan meydana geldiğini belirterek, sistemin unsurlarının insan haklarına dayanan evrensel hukuk kurallarından başladığını söyledi.

Seminere Gümüşhane Emniyet Müdürü Orhan Kar, Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanı İsmail Taştan, avukatlar, öğretim görevlileri ile emniyet personeli katıldı. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ceza Muhakemesinde Soruşturma Evresi Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement