CHP İzmir Milletvekili Balbay, Ayvalık'ta - Son Dakika
Yerel

CHP İzmir Milletvekili Balbay, Ayvalık'ta

CHP İzmir Milletvekili Balbay, Ayvalık\'ta

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, partisinin Ayvalık belediye başkan adayı Rahmi Gençer'e destek için geldiği ilçede seçim bürosu açılışına katıldı.

12.02.2014 22:15

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, partisinin Ayvalık belediye başkan adayı Rahmi Gençer'e destek için geldiği ilçede seçim bürosu açılışına katıldı.

Ayvalık girişinde kalabalık bir partili grubu tarafından karşılanan Balbay ve beraberindekiler ilçe merkezinden Sarımsaklı'daki seçim bürosuna geçti. Lokalin açılışı öncesi partililere konuşma yapan Balbay, CHP'nin bu ülkede üç büyük devrim gerçekleştirdiğini söyledi.

CHP'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini oluşturduğunu, ülkeyi çok partili hayata geçirdiğini ve Türkiye'ye sosyal demokrasiyi getirdiğini belirten Balbay, "Bugün herkes sosyal devletten söz ediyor. Sosyal devlet diyor. Ama CHP, Türkiye'de sosyal sözcüğünü kullandığında herkes bu sözcüğün komünizmle eşit olduğunu söylüyor ve CHP'yi dışlamak istiyordu. Ama bu gün herkes bu sözcüğü benimsedi. Şimdi dördüncü devrim zamanıdır artık. CHP şimdi özgürlük ve demokrasi devrimini gerçekleştirecek. Önümüzdeki hedef budur" dedi.

Ayvalık'ta ablası ve eniştesinin ikamet ettiğini hatırlatan Balbay, dolayısıyla kendisinin de Ayvalık'ın bir hemşehrisi olduğunu ifade etti.

Konuşmasında zeytinciliğin sorunlarına da değinen Balbay, "Bölge halkı olarak en çok zeytinle ilgilendiğinizi, zeytinin geleceğini Ankara'nın hiç dikkate almadığını biliyorum. Bu ülkenin tarım kaynakları 100 milyon nüfusu doyurmaya yetecek zenginlikte" açıklamasında bulundu.

Balbay, Türkiye'nin önünde yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimler olmak üzere üç tane seçimin olduğunu hatırlatarak, "Yerel seçimlerde elde edeceğimiz iktidarla birlikte, Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nu Başbakan, CHP'yi iktidar yapacağımız genel seçimlere gideceğiz. Hedefimiz budur. Önümüzdeki dönem CHP, Türkiye'yi gerçek anlamda 21. yüz yıla taşıyacak. CHP, geleceğe daha güvenli bakacak bir Türkiye oluşturacak. Hepinizin gözlerinde o kadar güzel bir ışık görüyorum ki, ben de bunun bir parçası olmak istiyorum" diye konuştu.

Seçim bürosunun açılışının ardından Balbay ve beraberindeki partililer Ayvalık'a bağlı Altınova beldesine geçti.

Açılışa, CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, Balıkesir Büyüşehir Belediye Başkan adayı Sami Sözat, Ayvalık belediye başkan adayı Rahmi Gençer, il ve ilçe yöneticileri ve partililer katıldı. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP İzmir Milletvekili Balbay, Ayvalık'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement