CHP'liler Özcan'ın Adaylığına İtiraz İçin Ankara'ya Gitti - Son Dakika
Yerel

CHP'liler Özcan'ın Adaylığına İtiraz İçin Ankara'ya Gitti

CHP\'liler Özcan\'ın Adaylığına İtiraz İçin Ankara\'ya Gitti

Mersin’de binin üzerinde CHP’li, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın yeniden aday gösterilmesine itiraz etmek için 40 otobüsle Ankara’ya gitti.

08.01.2014 10:31

Mersin'de binin üzerinde CHP'li, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın yeniden aday gösterilmesine itiraz etmek için 40 otobüsle Ankara'ya gitti. CHP'liler, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ön seçim talebinde bulunacak.

Başkan Özcan'ın 4. dönem için de yeniden aday gösterilmesine tepki gösteren CHP'liler, dün gece Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde toplandı. Özcan'ın adaylığını istemeyen binin üzerinde partili, tepkilerini Kılıçdaroğlu'na aktarmak ve ön seçim talebinde bulunmak için Ankara'ya gitti. Tarsus, Silifke ve Anamur ilçelerinden de partililerin destek verdiği eylemde CHP'liler, 40 otobüsle yola çıktı.

Yola çıkmadan önce grup adına açıklama yapan Yeşim Dağgeçen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve genel merkez yöneticileri ile adaylar açıklanmadan önce görüşmeler yaptıklarını ve Mersin Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı konusunda değişimin olacağının gündemde olduğunu söyledi. Bu güven ve inançla büyükşehir belediyesi aday adaylarının aylardır çok yoğun çalışmalar yaptıklarını belirten Dağgeçen, "Halka yönelik bütün çalışmalarımızda, toplumun tüm dışlanmışları, yerel dinamikler ve sivil toplum örgütleriyle yapılan görüşmelerde değişim ve yeni CHP'den bahsedilerek, kentte heyecan yaratıldı" dedi.

Ancak, CHp Genel Merkezi tarafından yeniden Macit Özcan'ın aday gösterildiğini anımsatan Dağgeçen, "Ne yazıktır ki, genel merkezimiz anket sonuçları dayatmasıyla rasyonel olmayan, Mersin halkının taleplerinde karşılık bulmayan, enerjisini ve motivasyonunu yitirmiş, yerel yönetim anlayışında vizyonu bulunmayan ve eskimiş bir aday ile çıkma kararı aldı. Sembolik olarak burada bulunan binlerce kişi, Mersin'deki on binlerin sesidir. Mersin ve Mersin halkının geleceği üzerine kurulan bu oyunu bozun. Toplumun tüm kesimlerinde, seçimin mevcut aday ile alınamayacağı algısı nettir. Alınan bu yanlış kararın düzeltilmesi adına buradayız" diye konuştu.

Merkez ve ilçelerden ayrı olarak yola çıkan partililer, Mersin'den davul-zurnayla uğurlandı.

"DEMOKRATİK HAKLARINI KULLANIYORLAR"

CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar ise İHA'ya yaptığı açıklamada, Ankara'ya giden partililerle ilgili yorum yapmak istemediğini belirterek, "İnsanlar demokratik haklarını kullanıyorlar ve bir karara itiraz ediyorlar. Benim açımdan bir sorun teşkil etmiyor" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'liler Özcan'ın Adaylığına İtiraz İçin Ankara'ya Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement