Cizreli Öğrenciler, İstanbul, Edirne ve Çanakkale'yi Gezdi - Son Dakika
Yerel

Cizreli Öğrenciler, İstanbul, Edirne ve Çanakkale'yi Gezdi

Cizreli Öğrenciler, İstanbul, Edirne ve Çanakkale\'yi Gezdi

Şırnak'ın Cizre İlçe Kaymakamı Şenol Koca, gezi için söz verdiği 49 öğrenciyi İstanbul, Edirne ve Çanakkale gezisine gönderdi.

13.06.2014 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Cizre İlçe Kaymakamı Şenol Koca, gezi için söz verdiği 49 öğrenciyi İstanbul, Edirne ve Çanakkale gezisine gönderdi.

Cizre Kaymakamlığı 2013 ve 2014 yıllarında Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma programları kapsamında, tiyatro gösterisi, şiir dinletisi ve diğer etkinliklere katılan 49 öğrenciyi İstanbul, Edirne ve Çanakkale gezisine gönderdi. Cizre Kaymakamlığı tarafından geziye giden 49 öğrenci toplam 60 kişilik ekip uçakla İstanbul'a gitti. Sabiha Gökçen Havalimanı'na inen öğrenciler denizin 60 metre altından geçen "Marmaray" ile kıtalar arası yolculuk yaptı. Gezinin ilk gününde Ayasofya Müzesi, Yere Batan Sarnıcı'nı gezen gençler, özel bir tekneyle yaptıkları boğaz turunun akabinde Topkapı Sarayı, Eyüp Sultan Türbesi ve Fetih 1453 Müzesi'nde muhteşem tarihimize tanıklık etme fırsatı yakaladı. Miniatürk'de hızlı bir Türkiye turu yapan öğrenciler daha sonra karayolu ile Edirne'ye gitti. Edirne'de Selimiye Camisi, Daruşşifa, Üç Şerefeli Cami, Karaağaç ve Türk İslam Eserleri Müzesini gezen Cizreli Öğrenciler daha sonra gezinin en özel şehri olan Çanakkale'ye ulaştı. Profesyonel rehberler eşliğinde yapılan Çanakkale gezisinde gençler, tiyatro ve şiirlere konu olan kahramanlıklara yerinde tanıklık ettiler. Yarımadayı baştan başa gezen gençler, Yahya çavuş, Seyit onbaşı ve 15 yaşındaki kınalı kuzuların şahadete ulaştığı kutsal toprakları görme fırsatını yakalayıp Çanakkale zaferinin nasıl kazanıldığı ise öğrencilerin gözlerinde bir kez daha canlandı. Çanakkale'yi rehberler eşliğinde gezme ve tanıma fırsatı yakalayan Cizreli öğrenciler üç günlük gezinin ardından Cizre'ye döndü. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cizreli Öğrenciler, İstanbul, Edirne ve Çanakkale'yi Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement