Didim AK Parti'den 2 Yıllık Hizmet Değerlendirmesi - Son Dakika
Yerel

Didim AK Parti'den 2 Yıllık Hizmet Değerlendirmesi

Didim AK Parti\'den 2 Yıllık Hizmet Değerlendirmesi

AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk, Aydın Büyükşehir Belediyesine ve Didim Belediyesi’nin iki yılllık hizmetlerini degerlendirdi.

31.03.2016 10:06

AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk, Aydın Büyükşehir Belediyesine ve Didim Belediyesi'nin iki yılllık hizmetlerini degerlendirdi.

AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü 2014 yerel seçimlerinin üzerinden 2 yıllık değerlendirmelerde bulunarak Aydın Büyükşehir Belediyesini ve Didim belediyesini eleştirdi. İlçe binasında düzenlenen basın açıklamasına AK Parti İlçe yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı.

Ünlü Toplantı öncesinde işyeri kurşunlanan CHP'li Didim Belediyesi meclis üyesi Sinan Ceyhan'a geçmiş olsun dileklerini iletip olayı kınadıklarını ifade etti. Yerel seçimlerin üzerinden 2 yıl geçtiğini belirten Ünlü Büyükşehir Belediyesi ile Didim Belediyesinin hizmetleriyle ilgili tespitlerde bulunup eleştirilerini sıraladı. Ünlü açıklamasında şunları kaydetti; Bugün ilçemize baktığımızda geçtiğimiz 2 sene içinde üretilen gözle görülür sadece birkaç hizmet var. Bunlardan bir tanesi Liman yolunun sıcak asfalt kaplaması, bir diğeri Akbük'te yapılan kanalizasyon altyapı calışması, bir diğeri Avcılar çukuru yağmur suyu hattıdır. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz 2014 sonbaharı ve 2015 kışı boyunca Akbük mahallemizin yolları kanalizasyon çalışmasi yapıyoruz bahanesiyle delik deşik olmuş, Akbük'te yaşayanlar çamur deryasında 8-9 ay geçirmiştir. Akbük halkı büyük bir özveri ile mahallemize altyapı geliyor diye durumu sineye çekmiştir. Bu süreçte kanalizasyon altyapısı için 5 milyon TL civarinda bir yatırım yapılmıştır. Ancak neredeyse üzerinden 1 yıl geçmesine ve yapılan 5 milyon TL lik yatırıma rağmen bugün hala Akbük mahallesinin pis suyu foseptik kuyularına oradan da sızarak yeraltından süzüle süzüle Mandalya Körfezine akmaktadır.

5 milyon TL altyapı parası harcayacaksın üstünden 1 yıl geçecek ve hala kanalizasyon çalışmayacak. Neden? Çünkü pis suyun muamele göreceği paket arıtma tesisininin ihalesini geçen bu süre içinde yapmayacaksın. CHP 'nin belediyecilik anlayışı ancak bu kadardır.

Sayın Çerçioğlu Akbük'te kanalizasyon alt yapısı döşenmesine rağmen 1 yıldan beri Mandalya Körfezinin foseptik olarak kullanılmasına maalesef göz yummaktadır.

Şimdi de Avcılar Çukuru- Altınkum plajı yağmur suyu hattı ile bir benzer olumsuz tablonun Didim Altınkum plajı için yaşanmasına sebebiyet verecektir. Düşünün ki tüm Avcılar çukuru bölgesinin yağmur suyu ile kanallara giden sokaklarının pisliğinin tamamı; ne bir arıtma, ne bir çökertme işlemi görmeden, ne de derin suya deşarjı yapılmadan, dünya incisi diye iltifat ettikleri Altınkum plajına akmasına reva görmektedirler.

"ALTINKUM ÜZERİNDEN ELEŞTİRİ"

İşte CHP'nin belediyecilik ve çevrecilik anlayışı bu, yakında kendi pisliğimiz içinde boğulup gideceğiz korkarım. Üstüne üstlük bu haliyle çevre düşmanı olan bu proje başlamakta olan turizm sezonunu da tehdit etmektedir. Söz konusu yağmur suyu hattı için kazılan yolların hali ortadadır. Önümüzdeki haftalarda Altınkum' a ilk turist kafileleri gelecek ve Altınkum' un hali gözler önünde, esnaf restaurantlar, kafeler toz toprak içinde hizmet etmeye çalışmaktadır. Yaklaşık 1 ay önce biten altyapı calışmasının ardından bozulan yolları yapmak için vatandaşın isyan etmesini mi, bizim kamu oyuna açıklama yapmamızı mı, yoksa yazın gelmesini, turizm sezonunun ortasında esnafa ve turistlere eziyet ederek bu yol çalışmasını yapmayı beklemektedir.

"YALIKÖY MAHALLESİNDE ŞEBEKE SUYU YOK"

Bir diğer husus Türkiye'nin en batısında, Aydın'ın en batısında yaşanan vahim tablodur. Aydın Büyükşehir belediyesi kurulalı 2 sene oldu Aydın'ın en batısındaki Yalıköy sakinleri şebeke suyu altyapısı mevcut olmasına rağmen hala şebeke suyu kullanamıyor yerine kuyu suyu kullanıyor. Aydın Büyükşehir belediyesi ASKİ Türkiye'nin en pahalı su bedellerinden birini Didim'den topluyor ama ne Didim'in mahallerine temiz su hizmeti verebiliyor ne de kanalizasyon alt yapısını yapabiliyor. Sayın Çerçioğlu Didim'den ASKİ vasıtasıyla yıl da 20 milyon TL üstünde su parası toplamaktadır. Bu 2 yıl içinde toplanan 40 milyon TL üstünde paranın ne kadarı Didim'e geri harcanmıştır. Bizim gördüğümüz elle tutulur büyükşehir yatırım sadece Liman Yolunun sıcak asfalt kaplamasıdır. Bunun da tahmini yatırım tutarı 4 milyon TL'dir. Bunun haricinde Didim'e bir kasap dükkanı, 4 tane de halk ekmek büfesi açılmıştır. Bu arada Didim mezbahası kapatılmış, geçimini hayvancılıkla sağlayan köylü ve halka mümkün olduğunca ucuz et satmaya çalışan kasap esnafı mağdur edilmiştir. Ayrıca eski kapatılan belde belediyelerinin tabelaları değiştirilerek büyükşehir hizmet binası adı altında görkemli açılışları yapılmıştır. Lütfen Büyükşehir yetkilileri, Didim halkına Didim'den topladıklarının Didim'e ne kadar yatırım olarak döndüğünü açıklasın…

"SÖZDE ÇEVRECİLER"

Bir diğer düşündürücü nokta, çevreci olduğunu, yeşili sevdiğini iddia eden Sayın Çerçioğlu, Büyükşehir Belediye meclis üyemiz Sayın Seda Sarıbaş'ın Didim 'in 1/25000'lik planlarında kentsel yeşil alan olarak belirlenmiş yerlerin ağaçlandırılması hususunda Büyükşehir belediye meclisine vermiş olduğu yazılı önergeye Büyükşehir Belediye Başkan vekili Evrim Karakoz vasıtasıyla verdiği cevaptır. Söz konusu yerlerin ağaçlandırılmasının ancak maliye hazinesinde olan mülkiyeti belediyeye geçtikten sonra yapılabileceği tarafımıza bildirilmiştir. Kamuoyu önünde sormak istiyoruz. 01-02-2016 tarihinde vermiş oldukları bu cevap sonrasında Aydın defterdarlığına, Didim Milli Emlak Şefliğine başvuruda bulunmuşlar mıdır? Aydın için ağaç dikerken tapu beklemenin gereği var mıdır? Büyükşehir belediyemiz sadece refuj ve kavşaklara çim ekip, çiçek diktiğinde daha yeşil bir Aydın için çalıştığını zannetmektedir ve Aydın'ın çeşitli yerlerinde göreceğiniz bu levhaları dikmektedir.

"VİCDAN MUHASEBESİ YAPIN"

Gelelim Didim Belediyesi'nin çalışmalarına. Emlak vergileri 2015 yılında %110 arttırılmış ancak bu vatandaşın sırtına yüklenen büyük yük neticesinde Didim belediyesi ne kadar hizmet üretmiştir. Her meclis gündeminde Didim Belediyesi vatandaştan toplanacak yeni bir ücret, harç ile karşımıza çıkmaktadır. Bizler maalesef bunun karşılığının, hayatımıza yansımasını görememekteyiz. Didim Belediyesi gözle görülür olarak, 2 yıl içinde Altınkum Yalı caddesinde bir rehabilitasyon çalışması yapmış, bir de iddialarına göre 450000 m2 parke taşından yol yapılmıştır. Bu yapılan çalışmaların kalitesi ve güzelliği ortadadır. 2013 yılında yapımı başlaya kültür merkezinin kaba inşaatı bittikten sonra yaklaşık 1,5 yıldır bir çivi dahi çakılmamıştır. Didim de yaşayan bizler maalesef ne büyükşehirden, ne de Didim Belediyesinden hizmet alabilmekteyiz. Didim halkının ödediği paralar her iki belediye tarafından da çarçur edilmektedir. Geçtiğimiz iki yılın faturası ortadadır. Lütfen sayın yetkililer de bu muhasebeyi ellerini vicdanlarına koyarak yapsınlar."ifadelerine yer verdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim AK Parti'den 2 Yıllık Hizmet Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement