Diyarbakır'daki Kck Davası - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'daki Kck Davası

Diyarbakır\'daki Kck Davası

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin 98'i tutuklu175 sanığın yargılanmasına devam edildi.

03.06.2013 19:45

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin 98'i tutuklu 175 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 46'sı tutuklu 3'ü tutuksuz sanık hazır bulunurken, diğer tutuklu sanıklar ise mazeret bildirerek katılmadı.

Duruşmada, tutuklu sanıklardan Çimen Işık ile ilgili okunan delil ikamesi sona erdi.

Mahkeme başkanı, sanık Çimen hakkında hazırlanan iddianamedeki delilleri okuyarak savunma yapması için söz verdi.

Işık, okunan delillere ilişkin savunma yaparken mahkeme üyesi, sanığa yerel yönetimler bürosu olarak, "sivil itaatsizlık eylemleri ve esnafa kepenk kapattırmaları yönünde duyurularda bulunduğu yönünde iddiaların olduğunu" sordu. Işık ise tercümanı aracılığıyla yaptığı savunmasında, sivil itaatsizlik eylemi ve kepenk kapatılması yönünde duyurularda bulunmadığını belirterek, "Duyuru olmadığı halde esnafın kendiliğinden kepenk kapatması çok hoşuma gitti" dedi.

Sanık avukatlarının tahliyeye ilişkin taleplerinin ardından mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Öte yandan 1. Ortadoğu Kadın Konferansı'na katılmak için Diyarbakır'da bulunan bir grup kadın da duruşmayı izledi. Bazı kadınların duruşma sırasında zafer işareti yapması üzerine mahkeme heyeti, kadınları uyararak, "Burası festival alanı değil" dedi. Bir süre duruşmayı izleyen kadınlar, daha sonra alkışla tempo tutarak salondan dışarı çıktı.

Kadınlar daha sonra Diyarbakır Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Kadınlar adına konuşan BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden gelen kadınlarla Diyarbakır'da 3 gün süren 1. Ortadoğu Kadın Konferansı'nı düzenlediklerini anımsattı.

Konferansa katılan kadınların KCK suçundan yargılanan tutuklularla dayanışma için adliyeye geldiklerini belirten Tuncel, "Kendileri de aslında benzer sorunlar yaşıyorlar. 3 gündür yaptığımız tartışmalarda bu sorunları çok net ortaya koyduk. Delegasyon adına KCK'lı tutukluların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz" dedi.

-İstenen cezalar-

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, bağımsız milletvekili seçilen Selma Irmak ve Kemal Aktaş ile Yüksek seçim Kurulu tarafından milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'nin de arasında bulunduğu 98'i tutuklu 175 sanık hakkında, "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak", "Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" ve "Terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçlarından, 15 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar değişen hapis cezaları isteniyor. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'daki Kck Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement