Diyarbakır'daki Kck Davası - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'daki Kck Davası

Diyarbakır\'daki Kck Davası

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin 98'i tutuklu 175 sanığın yargılanmasına devam edildi.

07.06.2013 18:29

- Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin 98'i tutuklu 175 sanığın yargılanmasına devam edildi

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu 29 sanık hazır bulunurken, diğer tutuklu sanıklar mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

Mahkeme başkanı, tutuklu sanıklardan Zöhre Bozacı ile ilgili delil ikamelerini okuyarak savunma yapması için söz verdi.

Sanık Bozacı, tercümanı aracılığıyla yaptığı savunmasında, iddia makamının yanlış değerlendirme yaptığını ileri sürdü.

Mahkeme başkanı, daha sonra sanık Bozacı hakkında telefon dinlemelerinde elde edilen delilleri okumaya başladı. Bunun üzerine söz alan sanık avukatı Nahit Eren, kimlik kayıt bilgisi olmadan elde edilen telefon dinlemesi delillerinin hukuka aykırı bir şekilde elde edildiğini öne sürerek, bu delillerin dosyadan çıkarılmasını talep etti.

Mahkeme başkanı talebi değerlendirmek için duruşmaya 30 dakika ara verdi. Aranın ardından mahkeme başkanı, elde edilen delillerde hukuka aykırı bir durumun söz konusu olmadığı gerekçesiyle talebi oy birliğiyle reddettiklerini belirterek, telefon dinlemesinde elde edilen delilleri okumaya devam etti.

İstenen cezalar

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, bağımsız milletvekili seçilen Selma Irmak ve Kemal Aktaş ile Yüksek seçim Kurulu tarafından milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'nin de aralarında bulunduğu 98'i tutuklu 175 sanık hakkında, "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak", "Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" ve "Terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçlarından, 15 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar değişen hapis cezaları isteniyor. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'daki Kck Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement