Eleşkirt'te Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika
Yerel

Eleşkirt'te Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Eleşkirt\'te Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine bağlı Tahir beldesinde, ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

23.12.2013 10:09

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine bağlı Tahir beldesinde, ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Eleşkirt Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Tutak Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Tahir Belde Belediye Başkanı Cemal Seferoğulları, Orman ve Su İşleri 13. Erzurum Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, Ağrı Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Ahmet Celal Kaba, Eleşkirt Avcılar Derneği Başkan Vekili Savaş Erdoğan ve doğaseverler, Tahir beldesinde yaban hayvanları için doğaya buğday, sakatat, havuç ve marul bıraktılar. Açıklamalarda bulunan Tahir Belde Belediye Başkanı Cemal Seferoğulları, 160 dönümlük orman alanında ve belde girişindeki kayalık bölgede yaşayan yaban hayvanlarının ağır kış koşullarını atlatabilmeleri için her yıl olduğu gibi bu yılda yem bıraktıklarını belirterek, "Bizlere her konuda yardımcı olan İlçe Kaymakamımız Murat Zadeleroğlu başta olmak üzere Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürü Sıddık Kılınçer'e, Avcılar Derneği Başkan Vekili Savaş Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Ekolojik dengenin olmazsa olmazları arasında yer alan yaban hayatın sürdürülebilirliği, insanoğlunun bu gezegen üzerinde hayatını sürdürebilmesi için temel bir zorunluluktur. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.

Ağrı Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekiplerince getirilen yaklaşık 500 kilogram buğday, 100 kilogram sakatat ve 100 kilogram havuç ve marul doğaya bırakıldı. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eleşkirt'te Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement