Eskişehir 1'nci Ana Jet Üs Komutanlığında Devir Teslim Töreni - Son Dakika
Yerel

Eskişehir 1'nci Ana Jet Üs Komutanlığında Devir Teslim Töreni

Eskişehir 1\'nci Ana Jet Üs Komutanlığında Devir Teslim Töreni

Eskişehir'deki 1. Hava Kuvveti Komutanlığına bağlı 1. Ana Jet Üs Komutanlığını, Hava Pilot Tuğgeneral Şaban Umut, törenle devraldı.

13.08.2013 16:29

Eskişehir'deki 1. Hava Kuvveti Komutanlığına bağlı 1. Ana Jet Üs Komutanlığını, Hava Pilot Tuğgeneral Şaban Umut, törenle devraldı.

Eskişehir Valiliği'nden yapılan açıklamada, 1. Ana Jet Üs Komutanlığındaki törene, Vali Güngör Azim Tuna, 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Yargıtay Üyesi Ali Selman Erkuş, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, askeri erkan ve davetliler katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, 1.Ana Jet Üs Komutanlığının tarihçesi okundu.

Daha sonra sancak devir teslim töreni yapılarak, 1. Ana Jet Üs Komutanlığında Hava Pilot Tuğgeneral Recep Yüksel, görevini Hava Pilot Tuğgeneral Şaban Umut'a teslim etti.

Üs komutanlığı forsunun göndere çekilmesi ile sancak ve flama devir teslimi yapıldı. Tören daha sonra askeri birliklerin tören geçişi ile son buldu. Töreninin sonunda Vali Tuna, Yüksel ve Umut'u kutlayarak yeni görevlerinde başarılar diledi.

Yüksek Askeri Şura'nın 3 Ağustos tarihli kararları ile Tuğgeneral Yüksel, 2012 yılında atandığı 1. Ana Jet Üs Komutanlığında 1 yıl süre ile görev yaptıktan sonra Tümgeneral rütbesine terfi ederek, 1. Hava Kuvveti Komutan Yardımcılığı görevine atanmış, Tuğgeneral Umut ise 2011-2013 yılları arasında 1. Hava Kuvveti Kurmay Başkanlığında 2 yıl süreyle görev yaptıktan sonra 1. Ana Jet Üs Komutanı olarak atandı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir 1'nci Ana Jet Üs Komutanlığında Devir Teslim Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement