Evliya Çelebi'nin Acili, 3. Seviyede Bir Servis - Son Dakika
Yerel

Evliya Çelebi'nin Acili, 3. Seviyede Bir Servis

Evliya Çelebi\'nin Acili, 3. Seviyede Bir Servis

Dumlupınar Üniversitesi, (DPÜ) Evliye Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nin, 3. seviye bir acil servis olduğu bildirildi.

04.02.2015 12:42

Dumlupınar Üniversitesi, (DPÜ) Evliye Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nin, 3. seviye bir acil servis olduğu bildirildi.

Acil Servisin hergün ortalama 750 kişiye hizmet verdiğini belirten Kütahya Kamu Hastaneleri Bİrliği Genel Sekreteri DR. Mithat Ekici, "24 saat kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi hizmeti sunan hastanede, 5 dalda branş nöbeti tutuluyor. Hal böyle olunca, acil gelen hastalara anında müdahale imkanı bulunuyor. Yeni yapılan binasına taşınan servis, şimdi daha iyi ve geniş ortamda hizmet sunuyor. Öncesinde 400 metrekare alanda hizmet sunarken, yeni yapılan binasında 2 bin metrekare kapalı alana sahip.Acil servisler, sahip oldukları cihaz, malzeme, personel ve imkana göre ruhsatlandırmaya tabi tutuluyor. Hastane bugüne kadar fiziksel meken yetersizliğinden dolayı 2. Seviye acil olarak hizmet vermekteydi" dedi.

Gerek yeni binasına taşınılması, gerekse yeni düzenlemeler ile 3. Seviye acil hizmeti verecek düzeye ulaştıklarını ifade eden Ekici, "Hastanemizin acil servisinin 3. Seviye olarak ruhsatlandırılması için kısa süre içerisinde başvuracağız. Bununla ilgili çalışmalarımızın çoğunu tamamladık. Sadece pratisyen hekim konusunda bir eksiğimiz var. Onu da kısa süre içerisinde tamamlayacağız. 3. Seviye acil servis hizmeti sunulduğunda, bazı hekim kadrolarımız da artacak. Böylelikle 24 saat çoğu branşta acil hizmetini kesintisiz olarak sunacağız. Yoğun bakımlardaki artışla desteklenen acil servis hizmetleri nedeniyle çevre iller dahil gece gündüz hasta sevki alacağız. Bu ilimizin sağlık alanında önemli bir merkez olarak tescili anlamına geliyor" diye konuştu.

Çocuk acil servisi çalışmalarını da bir taraftan yürüten hastaneye, Çocuk kardiyolojisi uzmanı ataması yapıldı. Göreve başlayan çocuk kardiyoloğu, hem çocuk acili, hem de ilimizin için önemli. İlimiz için önemli bir kazanım olacak olan Çocuk Acil Servisi sayesinde, çocukların erişkinler ile ayrı alanlarda müdahale etme imkanına kavuşacaklarını dile getiren Ekici, "Her yıl 250 bin kişiye acil servis hizmeti sunuyoruz. Bu hastaların önemli bir bölümü çocuk hastalardan oluşuyor. Proje çalışmalarını tamamladığımız çocuk acilini kısa sürede ihale ederek hizmete açmayı düşünüyoruz. Böylelikle, çocuklarımıza daha iyi acil hizmeti sunduğumuz gibi, onların psikolojilerinde olumsuz etki edecek etkileri de aza indirgemiş olacağız" ifadelerini kullandı.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Evliya Çelebi'nin Acili, 3. Seviyede Bir Servis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement