Faruk Alpaslan: "Sokaklarımızda İnsan Kanı Değil, Kurban Kanı Aksın" - Son Dakika
Yerel

Faruk Alpaslan: "Sokaklarımızda İnsan Kanı Değil, Kurban Kanı Aksın"

Faruk Alpaslan: "Sokaklarımızda İnsan Kanı Değil, Kurban Kanı Aksın"

AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, “Bayramlar vesilesi ile pekişen birlik ve beraberliğimizin güçlenerek devam etmesini, sokaklarımızdan insan kanı yerine kurban kanı akmasını, halkımızın sevdikleri ile birlikte huzurlu bir bayram geçirmesini diliyorum” dedi.

24.09.2015 09:02

AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, "Bayramlar vesilesi ile pekişen birlik ve beraberliğimizin güçlenerek devam etmesini, sokaklarımızdan insan kanı yerine kurban kanı akmasını, halkımızın sevdikleri ile birlikte huzurlu bir bayram geçirmesini diliyorum" dedi.

Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Faruk Alpaslan, dini bayramların coşkusu ve mutluluğunun insanlık ailesinin bütün üyeleri ve bütün Müslümanlarla birlikte yaşanması halinde anlamlı olacağını söyledi. AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, "Bölgemizle birlikte İslam coğrafyasının ağabeyi konumunda olan biz de imtihandan geçiyoruz. Çünkü halkımızın arasına fitne sokmak, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenler her gün yeni bir senaryo ve oyunla karşımıza çıkıyor. Kirli oyunlarını hayata geçirmek isteyenlere karşı çok dikkatli olmamız gerekiyor. Barış ve huzura hasret kalan İslam coğrafyasının sokaklarında kurban kanı yerine Müslüman ve insan kanı akıyor. Tarih boyu bir birimize verdiğimiz değer ile ortaya koyduğumuz birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu ile sıkıntılı günleri aştık. Bugünleri de inşallah aynı basiret ve irade ile birlik ve huzur içerisinde sağduyumuzla aşacağız. Bizi ayakta tutan, birlik ve beraberliğimizi sürdürmemizi sağlayan, inancımız, kültürümüz, örf ve adetlerimizi yaşama ve yaşatma çabamızı sürdürmeliyiz. Kurban Bayramı'nın İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine, hepimizin gözü önünde cereyan eden şiddet ve acımasızlığın, acı ve gözyaşının dinmesine, ülkemiz ve insanımız üzerinde şer güçler tarafından oynanmak istenen oyunların sona ermesine, kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyorum" dedi.

Bayramlar vesilesi ile seyahatlerin ve trafik kazalarının da arttığına dikkat çeken Alpaslan, "Karayolu ile yapılan seyahatlerde, trafik kurallarının ihlali, sabırsız davranışlar ve yoğun trafik nedeniyle birçok kaza yaşanıyor. Kazalarda onlarca insanımız hayatını kaybediyor, sakat kalıyor veya yaralanıyor. Bayram mutluluğu acıya dönüşüyor. Ayrıca ciddi oranda maddi kayıplar da oluşuyor. En amaçsız meydana gelen kayıplar trafik kazaları ile oluşuyor. Biraz dikkat ve sabır ile güvenli bir şekilde yolculuk yapılabilir ve sevdiklerimizi üzmeyebiliriz" ifadelerini kullandı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Faruk Alpaslan: 'Sokaklarımızda İnsan Kanı Değil, Kurban Kanı Aksın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement