Fatih'in Oskarları Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Yerel

Fatih'in Oskarları Sahiplerini Buldu

Fatih\'in Oskarları Sahiplerini Buldu

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Fatih Sultan Liseleri tarafından düzenlenen II.

22.04.2013 13:48

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Fatih Sultan Liseleri tarafından düzenlenen II.

Fatih Sultan Matematik Olimpiyatı şenliğine bu yılda beklenenin üstünde bir katılım gerçekleşti.

64 Okuldan Bin 300 öğrencinin yarıştığı Olimpiyatta dereceye girenlere büyük ödüller verildi. 2 yıldır kendi okul öğrencilerinin katılmadığı yarışmada Özel Okullar ve Devlet Okulları'nın yarışmasını sağlayarak öğrencileri ödüllendiren Fatih Sultan Liseleri bu yıl ki yapılan yarışmadan dolayı Kaymakam Mehmet Okur tarafından büyük övgü aldı.

7 Nisan'da gerçekleşen Matematik olimpiyatında Aydın genelinde devlet okulları kendi aralarında yarışırken, Özel Okullar kategorisinde ise İzmir Torbalı Özel Olgun Ortaokulu, İzmir Ödemiş Özel Birgivi Ortaokulu, İzmir Tire Özel Bilgi Ortaokulu, Didim Özel Gonca Ortaokulu ve yine Nazilli Özel Aydınlık Ortaokulu kendi aralarında yarıştılar. Bu yıl iki kategoride düzenlenen FasuMO'ya toplam 64 okul ve yaklaşık 1300 öğrenci katıldı. Fatih Sultan Lisesinin sadece öğrencileri değil, veliler, öğretmenler ve okul müdürlerinin de ağırladığı olimpiyatta köklü bir geçmişe sahip olan Fatih Sultan Liseleri ve bağlı bulunduğu Zühal Eğitim Kurumları, bu tür organizasyonlara bundan sonrada devam edeceklerini göstermiş oldu.

Fatih Sultan Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen ödül törenin açılış konuşmasını yapan Fatih Sultan Liseleri Müdürü Bülent Özen; "Bu yıl ikincisini yaptığımız Fatih Sultan Matematik Olimpiyatları'na (FasuMO) gösterilen teveccüh ve sevgi hem gururlandırdı hem de yeni hedefler için bize cesaret verdi. Geçen yıl sadece Aydının doğusundaki ilçelerde I.FasuMO'yu gerçekleştirirken, bu yıl hem devlet okullarında hem de özel okullarda olacak şekilde iki kategoride bu yarışmayı gerçekleştirdik. Bu yarışmadaki en büyük hedefimiz, en zor bilim dalı gösterilen Matematiği sevdirmek ve okullarımızdaki başarıyı artırmaktır. Bunun yanında yarışmacı öğrencilerimiz, bu yarışmaya hazırlanarak kendilerine olan öz güveni göstermişler ve okullarında belirli bir başarıya ulaşarak hem kendilerini ve öğretmenlerini hem de okullarını en iyi şekilde temsil etme mesuliyeti kazanmışlardır. Buda bizleri mutlu etmiştir" dedi.

Devlet Okulları arasında birinci olan Atça Ali Sönmez Ortaokulu öğrencisi Eda Tombak'a ödülünü veren Nazilli İlçe Kaymakamı Mehmet Okur ise; "Gecen yılki FasuMO'da bu olimpiyatı Türkiye geneline yayılmasını temenni ederim demiştim ve görüyorum ki arkadaşlar bunu dikkate almışlar. Kendilerine çok teşekkür ederim. Nazilli'mizde bir gelenek halini alan bu olimpiyatlarla öğrencilerimiz matematiği seviyor. Özel Aydınlık ortaokulu bunu 4.ve 5. sınıflar arasında yaparken Özel Fatih Sultan Liseleri de 7.ve 8. sınıflar arasında düzenliyor. Bu çok güzel bir olay, Nazilli'miz için büyük bir başarıdır. Başta bu kurumların bağlı olduğu Zühal Eğitim Kurumlarının yöneticilerini, Fatih Sultan Liseleri yöneticilerini ve Özel Aydınlık Ortaokulu idareci ve yöneticilerini kutluyorum. Dereceye giren yavrularımızı da, onları yetiştiren öğretmen ve idarecilerimizde ayrıca tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

İlk 15.dereceye ödül verilen törene Didim Özel Gonca Ortaokulu müzik öğretmeni Sinan Develi de şarkılarıyla renk katarken, oldukça geniş katılım olan törene sınava giren öğrenci, öğretmen, veli ve Okul Müdürleri dışında Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, Zühal A.Ş. Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Saim Topaloğlu, Nazilli Zühal A.Ş. Eğitim Kurumları Müdürü Ayhan Yılmaz, Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Nail Ündağ, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Kurnaz, Nazilli Sosyal Hizmetler Müdürü Cengiz Ulus ve çok sayıda davetli katıldı. Tören Didim Özel Gonca Ortaokulu müzik öğretmen Sinan Develi'nin kapanış şarkısıyla sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fatih'in Oskarları Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement