Fethiye'de Deprem Bölgesi İçin Yardım Toplanmaya Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Fethiye'de Deprem Bölgesi İçin Yardım Toplanmaya Devam Ediyor

Fethiye\'de Deprem Bölgesi İçin Yardım Toplanmaya Devam Ediyor

Kahramanmaraş merkezli olarak dün meydana gelen iki büyük depremden etkilenen 10 ildeki depremzedeler için yardım toplama çalışması Fethiye’de devam ediyor. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi, Ölüdeniz Belediye Hizmet Binası, Göcek Belediyesi Hizmet Binası, Karaçulha Belediye Hizmet Binası bugün saat 19.00’a kadar; Günlükbaşı Karakolu yanındaki Kalpler Birlikte Mağazası ise bugün gece 00.00’a kadar yardımları almaya devam edecek.

07.02.2023 15:40  Güncelleme: 15:57

Fethiye'de Kahramanmaraş merkezli olarak dün meydana gelen iki büyük depremden etkilenen 10 ildeki depremzedeler için yardım toplama çalışması devam ediyor. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi, Ölüdeniz Belediye Hizmet Binası, Göcek Belediyesi Hizmet Binası, Karaçulha Belediye Hizmet Binası bugün saat 19.00'a kadar; Günlükbaşı Karakolu yanındaki Kalpler Birlikte Mağazası ise bugün gece 00.00'a kadar yardımları almaya devam edecek.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da yardım toplama alanlarında incelemelerde bulundu. Yurttaşlar söz konusu yardım toplama bölgelerine giderek; battaniye, kışlık giyim, konserve ve kuru gıda başta olmak üzere yaşamsal ihtiyaçları ekiplere teslim etti. Fethiye Belediyesi'nin deprem bölgelerine gönderilecek yardım TIR'ları ise saat 15.00 itibarıyla doldurulmaya başlanacak. Ekipler, afet bölgelerinden sürekli bilgi alarak, öncelikli ihtiyaç durumlarına göre TIR'ların yüklemesini yapacak.

"BUGÜN YARDIM TIRLARINI ÇIKARMAYA BAŞLAYACAĞIZ"

Bölgeden alınan bilgiler ışığında yeni iç çamaşırı, içlik, termal kıyafetlerin ihtiyaçlar listesinde olduğu belirtildi. Fethiye Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürü Ali Kıroğlu, "Fethiye'de vatandaşlar hızlı bir şekilde toplama merkezlerine yardımlarını getirdi. Aynı zamanda bölgede yaşayan yerleşik yabancılar da büyük destek verdi. Ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. Bugün yardım TIR'larını çıkarmaya başlayacağız" dedi.

MAG'IN İHTİYAÇ LİSTESİ BELİRLENDİ

Afet bölgesinde görev yapan Fethiye Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) için acil ihtiyaçlar da belli oldu. İhtiyaçlar; dağcı kaskı, kırıcı, delici, kesici, tilki kuyruğu, kazma, kürek, balyoz, oksijen kaynağı kesici, spiral makinesi, jeneratör, topuklu manivela, işçi tulumu, su geçirmez mont, pantolon, çelik burun ayakkabı olarak belirlendi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Fethiye'de Deprem Bölgesi İçin Yardım Toplanmaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement