Gençlik ve Güvenli Gelecek Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Gençlik ve Güvenli Gelecek Konferansı Düzenlendi

Gençlik ve Güvenli Gelecek Konferansı Düzenlendi

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü, Demre'de lise öğrencilerine yönelik Gençlik ve Güvenli Gelecek konulu konferans düzenlendi.

10.05.2013 10:02  Güncelleme: 10:20

Foto: Yarışmadan

===

Gençlere 'gelecek' konferansı

ANTALYA İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Güvenli Gelecek Projesi' kapsamında, Demre'de lise öğrencilerine yönelik 'Gençlik ve Güvenli Gelecek' konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli komiser Cemalettin Döğer, polis memurları Savaş Taşdemir ve Mehmet Ünlü katıldı. Konferansı, Demre Anadolu Lisesi ve Demre Lisesi'nden 350 öğrenci ve öğretmenleri dinledi.

Öğrencilere, üniversite yaşamında karşılaşabilecekleri olumsuzlukların yanı sıra hayata farklı bakmaları ve nitelikli arkadaş seçimi konusunda bilgiler verildi. Türkiye'de yaşanan şiddet olaylarının, fotoğraflarla anlatıldığı konferansta, şiddet olaylarının topluma ve ülkeye verdiği zarar hakkın bilgi verildi. Şiddetin gençlere tarihsel süreç içinde verdiği zarar rakamlarla anlatıldı.

Konferansta, toplumda farklı düşüncelerin farklılık olmadığı, farklı düşüncelerin zenginlik olduğuna dikkat çekildi. Öğrencilere 'sesinizi değil, sözünüzü, bilginizi, düşüncelerinizi yükseltin' uyarısı yapılan konferansta, bilimin öncü olarak kabul edilmesi istendi. Demre Emniyet Müdürü Soner Yalım ise benzer konferansların devam edeceğini söyledi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Konferanstan

===

Gazipaşa'da rekor artış

DEVLET Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdürlüğü havalimanlarının Nisan 2013 hava trafiği rakamlarını açıkladı. Gazipaşa Havalimanı, Nisan 2012 rakamlarına kıyasla Nisan 2013 yılında yüzde 3 bin oranında büyüme kaydederek 49 havalimanı arasında en çok büyüme kaydeden havalimanı oldu. DHMİ'nin açıkladığı rakamlara göre 2012 Nisan ayında 322 iç hat, 739 dış hat olmak üzere toplam 1061 yolcunun kullandığı Gazipaşa Havalimanı'nı 2013 Nisan'da iç hatlarda 24 bin 432, dış hatlarda 8 bin 667 kişi olmak üzere toplamda 33 bin 99 kişi kullandı.

Gazipaşa Havalimanı, nisan ayındaki yolcu sayısıyla Adıyaman, Balıkesir Merkez, Balıkesir-Koca Seyit, Bursa- Yenişehir, Çanakkale, Kocaeli-Cengiz Topel, Amasya-Merzifon, Siirt, Sinop, Tekirdağ- Çorlu, Tokat, Eskişehir-Anadolu, Zonguldak- Çaycuma gibi havalimanlarını geride bıraktı.

2013 yılı Nisan ayında Gazipaşa Havalimanını kullanan uçak sayısında da gözle görülür bir artış yaşandı. 2012 yılın Nisan ayında 105'i iç hat, 6'sı dış hat olmak üzere toplam 111 uçağın iniş kalkış yaptığı havalimanına bu yılın nisan ayında 179 iç hat, 79 dış hat olmak üzere toplamda 253 uçak iniş kalkış yaptı.

Havalimanındaki ticari uçuş trafiğinde de artış yaşandı. 2012 yılı Nisan ayında toplamda 9 ticari uçuşun yapılmasına karşın bu rakam bu yılın Nisan ayında 238'e yükseldi. Havalimanının yük trafiği de diğer alanlardaki artışa paralel olarak arttı. Geçen yılın Nisan ayında toplamda 2.5 ton olan yük trafiği, bu yılın Nisan ayında toplamda 320 tona ulaştı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Havalimanı resimler

===

'Hayır Çarşısı' açıldı

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde Can Yunuslar Derneği tarafından düzenlenen ve geliri ihtiyaç sahibi öğrencilere harcanmak amacıyla 'Hayır Çarşısı' açıldı. Hükümet Konağı arkasındaki otoparkta gerçekleştirilen kermesten elde edilen gelir, ihtiyaç sahibi öğrencilerin yararına harcanacak. Kermese, Kaymakam Muhittin Pamuk, Belediye Başkan Vekili Cengiz Şenol, Kahyalar Belediye Başkanı Tevfik Karav, Can Yunuslar Derneği Başkanı Durmuş Köse, siyasi partilerin temsilcileri, oda başkanları katıldı.

Çeşitli yiyecek ve içecek, giysi ve kitap satışının yapıldığı kermeste, konuşan Can Yunuslar Derneği Başkanı Durmuş Köse, "Derneğimiz 202 yılından buyana okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere ve ihtiyaç sahibi ailelere destek veriyor" dedi. Kaymakam Muhittin Pamuk ise "Hayır konusunda Gazipaşa ön plana çıkmış bir ilçemiz. Özellikle eğitim konusunda Gazipaşa'nın hassasiyeti çok yüksek. İlçe merkezinde okulların büyük bölümü hayırseverler tarafından yapıldı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Muhittin Pamuk, Belediye Başkan Vekili Cengiz Şenol, Kahyalar Belediye Başkanı Tevfik Karav ve Can Yunuslar Derneği Başkanı Durmuş Köse kermesin açılışını yaptı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Kermes açılış, kermesten stantlar, Kaymakam Pamuk konuşma, Maceracı Murat Yeni

===

'Foku biz öldürmedik'

ALANYA'nın Demirtaş Beldesi Aydap Mevkii'nde Akdeniz foku 'Duman'ın ölü bulunmasının ardından dikkatler bu yöne çevrildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, koruma altına alınan Akdeniz fokunun öldürülmesinin cinayet olduğunu söyledi. Öldürülen Akdeniz fokunun bölge halkı tarafından bilindiğini ve 'Duman' adının verildiğini hatırlatan Kaymakam Pamuk, olayın Gazipaşa'da yaşanmış gibi lanse edilmesine de tepki gösterdi.

Türü koruma altına alınan bir canlıyı öldüren kişinin insanlığından şüphe edileceğini vurgulayan Pamuk, "Duman, sanki Gazipaşa halkı tarafından öldürülmüş gibi lanse ediliyor. Gazipaşa'ya haksızlık yapılıyor. Fokun cesedi Alanya'da bulundu. Tahkikat orada yapılıyor. Durum böyleyken foku öldürenlerin Gazipaşalılar olduğu gibi bir izlenim oluştu. Bizler buna karşıyız. Bu bize yapılan bir haksızlık" dedi.

Gazipaşa'nın doğaya karşı hassas bir ilçe olduğunu savunan Kaymakam Pamuk, "Bunun detayı araştırılmadan böyle yansıtılması doğru değil. 'Orası yaptı, burası yaptı' gibi bir şey de söylemiyoruz. Açıklama yapan insanların daha dikkatli olmasını istiyorum. Ben birilerine cevap olarak söylemiyorum. Kaymakam olarak ilçeye haksızlık yapıldığını söylüyorum. Gazipaşa'nın imajı konusunda basın mensuplarının da daha hassas olmasını diliyorum" diye konuştu.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Kaymakam Muhittin Pamuk, öldürülen Akdeniz foku - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Gençlik ve Güvenli Gelecek Konferansı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement