Gerçeği Aratmayan Tatbikat - Son Dakika
Yerel

Gerçeği Aratmayan Tatbikat

Gerçeği Aratmayan Tatbikat

Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi(MAKÜ) Burdur Meslek Yüksekokulu'nda Bölgesel Deprem ve KBRN Tatbikatı yapıldı.

07.03.2013 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi(MAKÜ) Burdur Meslek Yüksekokulu'nda Bölgesel Deprem ve KBRN Tatbikatı yapıldı.

Senaryo gereği il merkezinde saat 14.00'te gerçekleşen 6.5 şiddetindeki depremde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Burdur Meslek Yüksekokulu'nda enkaz altında kalan öğrenciler arama ve kurtarma çalışmaları yapıldı. Deprem tatbikatı öncesi konuşma yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Oral, "AFAD İl Müdürlüğü'nce afet bölgesine hazırlık, planlama ve yönetimi bakımından eğitim çalışmaları, erken uyarı ve haberleşme projeleri ile etüt çalışmalarına ağırlık verilmektedir. Afet anında gerek ülkemiz içinde gerekse ülkemiz dışında meydana gelen afet ve acil durumlarda arama, kurtarma, müdahale ve yardım çalışmaları aksatılmadan yürütülmesi gerekmektedir. Afet sırasında vatandaşların mağduriyetini önleyecek etkinlikleri özellikle yerine getirmektedir. Son iki yıl içinde müdürlüğümüz tarafından düzenlenen birçok bölgesel tatbikatlarla ve afet, acil durum anında arama kurtarma, müdahale ve yardımlarda eksikliklerin tespiti ve giderilmesi yerine getirilmiştir" dedi.

Tatbikatlarda AFAD Su Üstü ve Su Altı Arama Kurtarma Ekibi, Afyon Arama Kurtarma Ekibi, Antalya, Isparta, Muğla AFAD Arama Kurtarma Ekipleri, Burdur Belediyesi'ne bağlı İtfaiye, Fen ve Su İşleri Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, UMKE, AKEDAŞ Elektrik Arıza Ekibi, Toros Gaz Arıza Bakım ve Onarım Ekibi, Burdur Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü, BAKUT, Gönüllü Afet Timleri ve TRAK'ın katılımları ile yaklaşık 250 kişi görev aldığını belirten Oral, "Tatbikat akabinde İstanbul'dan davetimiz üzerine ilimize gerek Kimse Yok mu Derneği Asya Arama Kurtarma Ekibi, Deprem Simülasyon aracında deprem anı gerçekleştirilecektir" diye konuştu.

Tatbikatta 6.5 şiddetinde senaryo gereği deprem meydana geldi. Hasar gören MAKÜ Burdur Meslek Yüksek Okulu'na ilk olarak Toros Gaz Arıza Bakım ve Onarım Ekibi, AKEDAŞ Elektrik Arıza Ekibi, Burdur Belediyesi Fen ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri gelerek elektrik, doğal gaz ve su kaçaklarını onardı. İtfaiye ise okulda çıkan yangını söndürdü. Olay yerine gelen UMKE Ekibi ise enkaz altında kalan bir aracın içindeki 4 öğrenciyi kurtardı. AFAD ekipleri aracın kapılarını keserken, UMKE ekipleri ise yaralılara müdahale etti. Üniversitede enkaz altında kalan öğrenciler AFAD Arama Kurtarma Ekipleri tarafından son sistem cihazların yardımı ile kurtarıldı. 112 Acil Servis Ekipleri ise afet bölgesindeki öğrencilere acil müdahale yaparak hastaneye sevk etti. Türk Hava Kurumu paraşüt pilotları tarafından afet bölgesinin fotoğrafları ve görüntüleri aktarıldı. Burdur Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet polisleri de üniversitede arkadaşlarını kurtarmak için olay yerine girmek isteyen öğrencileri sakinleştirdi.

Yaklaşık bir saat süren deprem tatbikatını Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya ve MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı da izledi. Tatbikatın ardından Arama Kurtarma Ekipmanları Sergisi gezildikten sonra Kimse Yok mu Derneği'ne bağlı Asya Arama Kurtarma Ekibi, deprem simülatöründe deprem anı ve deprem anında yapılması gereken kuralları anlatı. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gerçeği Aratmayan Tatbikat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement