Gezici Sinema Evine Dönüyor - Son Dakika
Yerel

Gezici Sinema Evine Dönüyor

Gezici Sinema Evine Dönüyor

Altın Koza etkinlikleri kapsamında Anadolu'yu dolaşan ve Türk sinemasını Anadolu insanıyla buluşturan gezici sinema, yarın Adana'ya dönüyor.

16.09.2012 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altın Koza etkinlikleri kapsamında Anadolu'yu dolaşan ve Türk sinemasını Anadolu insanıyla buluşturan gezici sinema, yarın Adana'ya dönüyor.

Gezici sinemanın yolculuğu 16 Temmuz 2102 tarihinde başladı. Uğur Mumcu Meydanı'nda basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, hem kamuoyuna gezici sinemayı tanıttı, hem de gezici sinema etkinliği ile amaç ve hedeflerini anlattı.

Altın Koza'nın Anadolu'nun festivali olduğunu belirten Zihni Aldırmaz, "Gittiğimiz her yere Çukurova insanının sıcaklığını, selamını ve sevgisini götüreceğiz" ifadesini kullandı. Tanıtım toplantısının ardından gezici sinema 2 ay sürecek uzun yolculuğuna uğurlandı.

İLK DURAK TUFANBEYLİ OLDU

"Türk Sineması Yollarda" ve "Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir" sloganları ile uğurlanan gezici sinemanın ilk durağı Adana'nın Tufanbeyli ilçesi oldu. Sonra da Saimbeyli…

Adana'nın ilçelerinden turuna başlayan gezici sinema, sadece Türk sinemasının seçkin örneklerini insanlarla buluşturmakla kalmadı, geleneksel gösterilerimizden gölge oyunu yani Hacivat-Karagöz, Büyükşehir Belediyesi Bandosu gösterileri, konserler ve diğer gösterilerle en uzak yerlere yürek dolusu sevgi ve selam taşıdı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da her katıldığı etkinlikte büyük ilgi gördü, programının yoğunluğu nedeniyle katılamadığı yerlerde ise kendisine teşekkür edildi.

Adana'nın ilçelerindeki turun tamamlanmasının ardından Türk sineması uzun yolculuğuna batıdan doğuya, güneyden kuzeye ülkenin her yanını dolaşarak devam etti.

Sivas bu geziler içinde iz bırakanlardan biriydi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz Sivas'ta merhum genel sekreter İsmail Hakkı Develi'nin kabrini ziyaret ederek, dua etti.

Zihni Aldırmaz Sivas'ta Valilik ve Belediye ziyaretlerinin dışında iki ayrı düğünde nikah şahitliği yaparak, Sivaslılarla sıcak olan ilişkisini güçlendirdi.

DARENDE'DE ORTAK AKIL BULUŞMASI

Malatya'nın Darende ilçesindeki etkinlik ise tam anlamıyla "Ortak Akıl" buluşmasına sahne oldu.

Darende'deki etkinliklere Zihni Aldırmaz'ın yanısıra Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan da katıldı. Elele sahneye çıkan Adana'nın ileri gelenleri Adana dayanışmasını Darende'de de ortaya koydular.

Doğudaki seferinde güzergahını Batman- Hasankeyf, Diyarbakır- Çermik, Şanlıurfa- Harran ve Adıyaman olarak belirleyen gezici sinema 38 ilde, 61 noktaya 14 bin 500 kilometre katederek ulaştı. Gezici sinema bu uzun Anadolu seferini Kahramanmaraş ile noktalıyor ve 36 milyon Anadolu insanı ile Türk sinemasını buluşturmuş oluyor.

Şimdi Adanalı yarın Anadolu'nun büyük bölümünü dolaşarak evine dönen gezici sinemayı karşılamaya hazırlanıyor.

Bu buluşmanın 19. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin başlangıç gününe denk gelmesi de ayrı bir anlam taşıyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gezici Sinema Evine Dönüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement