Hayırseverin İftar Çadırına Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Hayırseverin İftar Çadırına Yoğun İlgi

Hayırseverin İftar Çadırına Yoğun İlgi

(Özel haber) Kütahya’nın Simav ilçesinde hayırsever bir işadamı tarafından kurulan iftar çadırına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

05.07.2014 14:06

(Özel haber) Kütahya'nın Simav ilçesinde hayırsever bir işadamı tarafından kurulan iftar çadırına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Simav ilçe merkezi ile Uşak'ta 7 Alışveriş Merkezi'nin (AVM) sahibi hayırsever işadamı Ali Sayar (58), 4 Eylül Oto Parkına kurduğu iftar çadırında kendi elleriyle ikram ettiği 4 çeşit sıcak yemek ile her gün 300 vatandaşın yüzünü güldürüyor.

İftarını da her gün vatandaşlarla birlikte açan hayırsever işadamı Ali Sayar, iftara gelemeyenlerin yanı sıra engelli vatandaşların evlerine de yemek servisi yaptırıyor.

Simav tarihinde bu güne kadar iftar çadırlarının belediyenin önderliğinde hayırseverlerin katkısı ile açıldığına vurgu yapan Sayar, vatandaş olarak ilk kez kendisinin iftar çadırı kurarak bir ilki başlatmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

İftar öncesi sofraları dolaşıp vatandaşlarla tek tek ilgilenen ve sorunlarını dinleyen Sayar, "İftar çadırımızda her gün değişik 4 çeşit sıcak yemek çıkıyor. Vatandalara kendi ellerimle yemek ikram etmek ve onların yüzlerinin güldüğünü görmek beni çok mutlu ediyor. En büyük mutluluğu da iftarı vatandaşlarla birlikte açmakta buluyorum. İlk kez başlattığım bu uygulamayı Allah ömür verdiği takdirde ileriki yıllarda da devam ettirmek ve bir gelenek haline getirmek istiyorum" dedi.

Hayırseverin iftar çadırında vatandaşlar isterlerse ayrıca ikinci kez yemek alabiliyor. Simav'da ayrıca belediye de her gün 300 dolayında vatandaşa Belediye Meydanına kurduğu sofrada iftar yemeği veriyor.

Simavlı Yavuz Oturakkaya (67), "Hayırsever işadamı Ali Sayar'ın açtığı iftar çadırında bir halk kaynaşması oluyor. Gencinden yaşlısına, öğrencisinden yolcusuna, fakirinden zenginine varıncaya kadar herkes iftar çadırından yararlanabiliyor. Çok samimi bir ortam oluşuyor. Üstelik yemek servisini yaptıktan sonra işadamının vatandaşların sofrasına gelip sorunlarını dinlemesi çok hoş. Bir de iftara gelemeyenlerin evlerine iftar servisi yaptırması çok hoşuma gidiyor. Bu yüzden ben de her gün iftarımı burada açıyorum. Bundan da büyük bir keyif alıyorum" şeklinde konuştu. (MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayırseverin İftar Çadırına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement