Heyelan, Bingöl'ü Susuz Bıraktı - Son Dakika
Yerel

Heyelan, Bingöl'ü Susuz Bıraktı

Heyelan, Bingöl\'ü Susuz Bıraktı

Bingöl'de içme suyu isale hattında meydana gelen heyelan nedeniyle kent merkezi susuz kaldı.

20.03.2013 10:02  Güncelleme: 10:07

Bingöl'de içme suyu isale hattında meydana gelen heyelan nedeniyle kent merkezi susuz kaldı.

6 gündür suların kesik olduğu kent merkezinde vatandaşlar su temin etmek için bazı mevkilerdeki çeşmelere, su kaynaklarına ve cami abdesthanelerine akın etti. Kovalar ve bidonlarla su temin etmek için yollara düşen vatandaşlar, bazen el arabası, alışveriş arabası ve bebek arabası ile su taşıma telaşına düştü. Yetkililerin su sorununa acilen çözüm bulmasını isteyen vatandaşlar, büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. Su sıkıntısı yaşayan vatandaşlar, kesintinin daha da uzun sürmesinden endişe ediyor.

DSİ çeşmesinden su almaya geldiğini söyleyen Ahmet Ökçüt isimli vatandaş, "6 gündür su sıkıntısı çekiyoruz. Herkes sıkıntıda. Sorunun bir an evvel çözülmesini istiyoruz" dedi.

Kent merkezindeki Hacılar Cami Abdesthanesi'nden su temin etmek için gelen Derdiye Çakar isimli vatandaş da, "Sular kesik. Abdest alacak su bulamıyoruz. Büyük su depoları böyle durumlar için hazır olmalı. Böyle kesintilere karşı kalıcı tedbirler alınmasını istiyoruz" dedi.

Çiğdem Ateşil isimli vatandaş ise, "Sularımız akmıyor. Cami abdesthanelerinden su taşıyoruz. Çocuklar kir pas içinde. Okullar aynı şekil, hastane aynı şekil. Buna yetkililer kalıcı bir çözüm bulsun. Böyle taşıma suyu ile olmuyor" şeklinde konuştu.

Abdulsamet Turgut isimli vatandaş da, sular akmadığı için her tarafı pislik götürdüğünü söyledi. Turgut, "İnsanlar artık kokmaya başladı. Biz burada bir damla suya muhtacız. Yetkililer, Allah rızası için bu soruna bir çözüm bulsunlar" dedi.

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay ise yaptığı açıklamada, Karlıova ilçesi Devecik (Kürük) köyü mevkiinde içme suyu isale hattında heyelan oluşması sonucu 14 Mart 2013 Perşembe günü akşam saatlerinden itibaren su sorunu yaşandığını söyledi. Atalay, "Belediye ve Bingöl Valiliği koordinesindeki ekipler olay yerine giderek, heyelan bölgesindeki alana müdahale etti. Heyelana maruz kalan bölgede ekiplerimiz zor şartlarda gece-gündüz demeden onarım çalışmalarına devam ediyor. Bütün imkanları bir an önce bu sorunu giderme ve yeni alternatifler oluşturma noktasında kullanıyoruz" ifadelerini kullandı. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Heyelan, Bingöl'ü Susuz Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement