Kadın Çiftçiler Kadınlar Gününde Birincilik İçin Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Kadın Çiftçiler Kadınlar Gününde Birincilik İçin Yarıştı

Kadın Çiftçiler Kadınlar Gününde Birincilik İçin Yarıştı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" yarışmasının il finali yapıldı.

08.03.2013 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" yarışmasının il finali yapıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmada birinciliği 150 tam puan alan merkez ilçeye bağlı Emirfakı köyünden Ayşe Mıdık kazandı. Yarışmayı; Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Milletvekilleri İsmail Güneş ve Dilek Akagün Yılmaz, daire müdürleri, çiftçiler ve davetliler izledi. Yarışma öncesi Uşak Üniversitesi Müzik Grubu yöresel türkülerinden oluşan mini bir konser verdi. Yarışmada 6 ilçeye temsilen 6 kadın çiftçi yarıştı. 15 soru üzerinden yapılan yarışmada Ayşe Mıdık 150 tam puan alarak il birincisi olarak Bilecik'te yapılacak bölge finalinde kenti temsil etme hakkı kazandı. Yarışma sonunda kadın çiftçilere çeşitli hediyeler verildi. Yarışmanın Dünya Kadınlar Günü'nde düzenlenmesinin ayrı bir anlamı olduğunu ifade eden Vali Mehmet Ufuk Erden, kadınların dünyayı şekillendiren güçlü bireyler olduğunu söyledi.

Törende konuşan Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, kendisinin Uşak halkının oyları ile bir ilki gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Bugün Dünya Kadınlar Günü. Tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum. Daha özgür, eşit çalışma şartlarına kavuşmalarını şiddetten uzak huzurlu bir yaşam sürmelerini temenni ediyorum. Mecliste kadınlarımızın haklarını korumak için elimden gelen mücadeleyi veriyorum. Ben Uşak tarihinin ilk kadın milletvekiliyim. Bu anlamlı günde bu konuyu sizlerle paylaşmak sizleri meclis kürsüsünde en iyi şekilde temsil ettiğimi belirtmek istiyorum. Bu yarışmanın böyle anlamlı bir günde yapılmasını önemsiyor. Emekçi kadınlarımızın daha mutlu yarınları için hep birlikte çalışmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Güngör, ise kadın çiftçilere yönelik eğitim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Önümüzdeki ay üç ayrı ilçede İş Kur İl Müdürlüğü ile kadınlara yönelik süt sığırcılığı ve hijyen konulu bir kurs düzenleyeceklerini de ifade eden Güngör kursa katılan çiftçilere günlük yevmiye de ödeneceğini belirtti. Türkiye'nin 60 milyar doları aşan tarımsal gayri safi yurt içi hasıla ile dünyada 7. sırada yer aldığını da anlatan Mustafa Güngör, "Türkiye 186 ülkeye bin 536 çeşit tarım ürünü ihraç ediyor. Üretilen tarımsal ürünler 75 milyon nüfusu ve her yıl ülkemizi ziyaret eden yaklaşık 30 milyon turisti doyuruyor. Ülkemizin tarımsal ürün ihracatı her geçen gün artıyor. 2012 yılında tarımsal ürün ihracatından elde ettiğimiz gelir 19 milyar doları aştı. Ülkemiz nüfusunun yüzde 25'i ilimiz nüfusunun ise yüzde 32'si tarım sektöründe istihdam ediliyor. Bu veriler tarım sektörünün ne denli önemli olduğunu ortaya koymaktadır" dedi.

Konuşmaların ardından yarışmaya katılan kadın çiftçilere ödüllerini Vali Mehmet Ufuk Erden ile eşi Yeşim Erden ve diğer protokol üyeleri takdim etti. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın Çiftçiler Kadınlar Gününde Birincilik İçin Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement