Kırıkkale'de Damızlık Koyun Dağıtımı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'de Damızlık Koyun Dağıtımı Yapıldı

Kırıkkale\'de Damızlık Koyun Dağıtımı Yapıldı

Hayvancılığın Geliştirme Projesi Kapsamında Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından koyun yetiştiricilerine 95 adet Damızlık Akkaraman ırkı Kangal Tipi Koç dağıtımı yapıldı.

19.07.2012 17:38

Hayvancılığın Geliştirme Projesi Kapsamında Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından koyun yetiştiricilerine 95 adet Damızlık Akkaraman ırkı Kangal Tipi Koç dağıtımı yapıldı.

Kırıkkale'de koyun ve keçilerin verimliliğini artırmak amacı ile Kırıkkale Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Üyelerine törenle damızlık Akkaraman Irkı Kangal Tipi koç dağıtımı yapıldı. Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde yapılan törene Kırıkkale Vali Yardımcısı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Islah ve Geliştirme Dairesi Başkanı Dr. Ali Ayar ve çok sayıda damızlık koyun yetiştiricisi katıldı.

Tarım bakanlığı olarak hayvancılık konusunda belirli bir süre önemli desteklerin verildiğini ifade eden Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Islah ve Geliştirme Dairesi Başkanı Dr. Ali Ayar bakanlığın yeniden yapılanmaya giderek hayvan ıslahı konusunda daha titiz çalışmaların yapıldığını söyledi. Sanayisi ile Kırıkkale'nin ismini duyurduğunu söyleyen Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise kentte damızlık hayvan yetiştiriciliği ile ilgili yapılacak olan çalışmalara her zaman destek veremeye çalıştığını ifade etti.

Vali Yardımcısı Niyazi Ulugölge ise dünyanın ve Türkiye nüfusunun her geçen gün arttığını buna paralel olarakta ham madde ihtiyacının azaldığını söyledi. Hammadde ihtiyacının azalmasının kısır bir döngü olduğunu belirten Ulugölge, üretilen hammaddelerin ihtiyaçları karşılamasını artırmak için az alanda çok verim veren koyun ve keçinden verim almanın yüksek teknolojiden geçtiğini söyledi.

Konuşmaların ardından 95 adet Damızlık Akkaraman ırkı Kangal Tipi Koç dağıtımı yapıldı, başarılı üreticilere belge verildi. - KIRIKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de Damızlık Koyun Dağıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement