Kitap Kurdu" Projesi - Son Dakika
Yerel

Kitap Kurdu" Projesi

Kitap Kurdu" Projesi

Kırklareli Merkez Mustafa Dalcalı Ortaokulu’nda "Kitap Kurdu” projesi uygulanmaya başladı.

15.12.2016 17:16

Kırklareli Merkez Mustafa Dalcalı Ortaokulu'nda "Kitap Kurdu" projesi uygulanmaya başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım'ın katılımlarıyla Merkez Mustafa Dalcalı Ortaokulu öğretmen, öğrenci ve velilerin de katılımıyla "Kitap Kurdu" projesi kapsamında okuma etkinliği yapıldı.

Bilişim dünyasının ilerleyişi ve internetin toplum hayatının her alanına girmesiyle birlikte kitap okuma alışkanlığının azalmasına bağlı olarak öğrencilerin okuduğunu anlama ve yorumlamada oluşan sıkıntıların önüne geçme amacıyla öğrencilere kitap okuma alışkanlığının öneminin kavratılıp, sürekliliğini sağlamak amacıyla Merkez Mustafa Dalcalı Ortaokulu Müdürü Hidayet As ve Türkçe Öğretmeni Hazer Ayyıldız koordinesinde "Kitap Kurdu" projesi uygulanmaya başlanıldı.

Bu doğrultuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul aile birliği katkılarıyla okul kütüphanesine öğrencilerle birlikte renklendirme çalışmaları yapılıp, İl Özel İdaresi desteği ile kütüphane kitaplığı zenginleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, etkinlikte yaptığı konuşmasında, "Kitap Kurdu projesi anlamlı ve güzel bir proje, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kitap en iyi arkadaştır bu açıdan sevgili çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmalıyız. Kitap okuma alışkanlığı kazanmış çocuk geleceğe daha güvenle bakıyor, daha mutlu ve daha başarılı oluyor. Bu projenin diğer okullarımız tarafından örnek alınıp uygulanması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Proje kapsamında her sınıfta belirli derslerde velilerle birlikte öğrencilerin kitap okumaları ve yorumlama çalışmaları yapılmaya başlanmıştır. Ders saatleri dışında da kütüphanede kitap okuma çalışmaları yapma imkanları verildi.

Projenin ilerleyen aşamalarında ilde bulunan yazarların davet edilmesi, yılsonunda il kurumlarının desteği ile kitap okuma etkinlikleri yapılması ve kitap okumanın önemiyle ilgili konferans çalışması yapılmasının hedeflendiği belirtildi.

Projenin amacının ise, okul kütüphanesini öğrenci seviyelerine uygun güncel kitaplarla ve süreli yayınlarla zenginleştirip, ilgi çekici hale getirerek öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak olduğu kaydedildi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kitap Kurdu' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement