Kızılay'dan Öğrencilere 'Ağız ve Diş Sağlığı Bakımı' Semineri - Son Dakika
Yerel

Kızılay'dan Öğrencilere 'Ağız ve Diş Sağlığı Bakımı' Semineri

Kızılay\'dan Öğrencilere \'Ağız ve Diş Sağlığı Bakımı\' Semineri

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Kızılay Derneği Fatsa Şubesi’nce, ilçeye bağlı Demirci Mahallesi’nde bulunan öğrencilere ‘Ağız ve Diş Sağlığı Bakımı’ konusunda bilgilendirme semineri verildi.

06.04.2016 15:42

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Kızılay Derneği Fatsa Şubesi'nce, ilçeye bağlı Demirci Mahallesi'nde bulunan öğrencilere 'Ağız ve Diş Sağlığı Bakımı' konusunda bilgilendirme semineri verildi.

İlçeye 12 kilometre uzaklıkta bulunan Demirci İlk-Ortaokulu öğrencilerine Ağız ve Diş Sağlığı Bakımı adlı konferansı Diş Hekimi Murat Kaynaroğlu tarafından verildi. Programa Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Şube Müdürü Ramazan Akyol, Kızılay Fatsa Şube Başkanı Erdi Şevketoğulları katıldı.

Ağız ve diş sağlığı kakımı hakkında öğrencilere bilgiler veren Diş Hekimi Murat Kaynaroğlu yaptığı açıklamada "Dişlerinize iyi bakın ve günde en az iki kere fırçalayın. Mutlaka gece dişlerinizi fırçalayarak yatın ve sağlığını bu sayede daha korursunuz. Ağız ve diş sağlığı çok önemlidir. Diş bakımında esas olan fırçalama işlemidir. Bunun için de önce doğru diş fırçasını seçmeliyiz. En uygun fırça orta sertlikte ve fırça başı küçük olanıdır. Fırça başı küçük olursa arka dişlere daha kolay ulaşırız. Diş macunu seçerken de flüorür içerikli olanını tercih etmeliyiz. Her seferinde farklı bir marka almalıyız. Böylelikle içindeki aşındırıcılar şekil ve boyut olarak her seferinde değişir ve aynı yönde bir aşınma oluşturmaz. Bu da dişlerimizin zarar görmesini engeller. Diş fırçası ıslatılmadan mercimek büyüklüğünde macun sıkılır. 45 derecelik açıyla dişetinden dişe doğru dairesel hareketler yaparak dişler ön yüzlerinden fırçalanmaya başlanır. Ön dişlerden arka dişlere doğru bütün dişler fırçalanır. Aynı şekilde dişlerin arka yüzleri de fırçalanır. Ön dişlerin arka yüzleri fırça dikine tutularak temizlenir. Son olarak da dişlerin çiğneyici yüzleri de ileri geri hareketlerle temizlenir" dedi.

Türkiye'deki kan ihtiyacını tamamen Kızılay'ın karşıladığını belirten Kızılay Şube Başkanı Erdi Şevketoğulları "Mağdur ve ihtiyacı olan insanlara yardımcı oluyor. Afet ve depremlerde Kızılay o bölgelere giderek orada bulanan insanlara yardımcı oluyor. Barınma ve yemek ihtiyaçlarını Kızılay karşılıyor. Her konuda sağlık yardımları yapılıyor. Kızılay olarak okullarımızda etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Sosyal projeler çerçevesinde etkinliklerimizi ilçedeki tüm okullarda yapacağız. Ağız sağlığı ve diş bakımı hakkında sizleri doktorumuz bilinçlendirdi. Onun dediklerini uygulayın. Hepinize eğitim hayatınızda başarılar diliyorum" diye konuştu.

Ülkemizin en büyük sosyal projelerine imza atan Kızılay Derneği'nin ilçedeki okullarda etkinlik yapmasından dolayı çok memnun olduğunu dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu ise yaptığı açıklamada "Eğitimde sosyal sorumluk projesi kapsamında diş bakımı konusunda öğrencilerimizi bilgilendirdiler. Kızılay Fatsa Şubesi'nin ilçe milli eğitimizle birlikte birçok projeye imza atacaktır. Birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Fatsa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Akyol, Kızılay Fatsa Şube Başkanı Erdi Şevketoğulları ve Diş Hekimi Murat Kaynaroğlu öğrencilere diş macunu ve fırçası dağıttılar. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızılay'dan Öğrencilere 'Ağız ve Diş Sağlığı Bakımı' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement