Kocaeli'de "Çevrem Sensin" Konulu Bilinçlendirme Semineri Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kocaeli'de "Çevrem Sensin" Konulu Bilinçlendirme Semineri Yapıldı

Kocaeli\'de "Çevrem Sensin" Konulu Bilinçlendirme Semineri Yapıldı

Kocaeli’de “Çevrem Sensin” konulu çevre bilinçlendirme semineri düzenlendi.

09.04.2017 12:00

Kocaeli'de "Çevrem Sensin" konulu çevre bilinçlendirme semineri düzenlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından organize edilen, Kocaeli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen "Çevrem Sensin" bilinçlendirme semineri düzenlendi. Seminere Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlar, TEMA Vakfı Kocaeli Temsilciliği, İZAYDAŞ, Başiskele İmam Hatip Ortaokulu, Başiskele Kartonsan Ortaokulu, Yuvacık Serdar Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri ile il genelindeki mahalle muhtarları katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına açılış konuşmasını yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Necmi Kahraman, "İlimizin Avrupa'yı Anadolu ve Asya'ya bağlayan kara ve demir yolları geçiş güzergahında olması ve doğal bir liman olan İzmit Körfezi'ndeki limanları ile sanayi kuruluşları için her zaman bir çekim merkezi olmuştur. Kalkınma ve çevre arasında kalıcı köprülerin oluşturulması yönündeki hassasiyetin gittikçe arttığı ülkemiz ve ilimizde hava, su ve toprak kirliliği konuları gündemin üst sıralarına taşınmıştır. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, bütün tabii kaynaklarımızı koruma kullanma dengesini gözeten, akılcı ve katılımcı sürdürülebilir kaynak yönetimi anlayışının hakim kılınması için hem mevzuatta hem de uygulamada çok önemi adımlar atmış, örnek belediyecilik anlayışı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Sahip olduğumuz sanayi, ekonomik ve sosyal olarak vatandaşlarımıza birçok katkı sağlamakta ancak, çevre ve insan sağlığının korunmasında sanayiciye, yerel yönetimlere ve çevre dostlarına bir takım sorumluluklar düşmektedir" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Recep Akdeniz ise konuşmasında, "Bakanlık olarak çocuklara, gençlere ve tüm topluma çevre bilincini artırmak için programlar yapıyoruz. Bunlardan birisi de Çevrem Sensin etkinliğidir. Tabiatın israfı insanın da israfı demektir. Bir bal arısının çiçekten aldığı gıda gibi bizler de çevremize zarar vermeden yararlanma çabası içinde olmamız gerekmektedir. Bu bir insanlık görevidir. Daha yaşanılabilir ülke ve kentler için büyük çaba gösterdiklerini belirterek ülkemizin çevre konusunda iyi yolda gittiğini, ayrıca ozon tabakasını koruma anlamında da onur ödülü almış bir ülke olduğumuzu ifade ederek çevreyle ilgili çalışmaların artarak devam edeceğiniz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından çevreye göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı okullara hediye takdim edildi. Çevrem Sensin projesi kapsamında "Nuhun Uzay Gemisi" adlı tiyatro gösterisi beğeniyle izlendi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli'de 'Çevrem Sensin' Konulu Bilinçlendirme Semineri Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement