Konyalılardan Kardeşlik Gecesi - Son Dakika
Yerel

Konyalılardan Kardeşlik Gecesi

Konyalılardan Kardeşlik Gecesi

Adana Konyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği ‘Kardeşlik Gecesi’ düzenledi.

15.05.2015 12:49

Adana Konyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği 'Kardeşlik Gecesi' düzenledi.

Hoca Ahmet Yesevi Otağı'nda düzenlenen ve Seyhan Şanlıurfalılar Derneği Başkanlığının katkılarıyla yapılan 'Kardeşlik Gecesi'nde biraraya gelen Şanlıurfalılar ve Konyalılar unutamayacakları bir gün yaşadı.

Şanlıurfalıların Sıra Türküleri eşliğinde birbirinden güzel oyunlar oynanıp halaylar çekildi. Gecede ayrıca Konyalıların yöresel yemeği kavurma-pilav ikram edilirken Şanlıurfalılar tarafından yoğrulan çiğ köfte ile mırra ikramı da yapıldı.

Geceye ev sahipliği yapan Adana Konyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Talip Pektaş, "Amacımız, Adana dışından gelerek bizler gibi burada yaşamlarını sürdüren kardeşlerimizle tanışmak ve kaynaşmak. Düzenlediğimiz ve düzenleyeceğimiz bu tür gecelerle illerimizin örf ve ananelerini yakından tanımak. Bundan sonraki etkinliğimizi daha geniş katılımla gerçekleştireceğiz. Adana Konyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği adına gecemize katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kardeşlik Gecesi'ne Seyhan Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Ahmet Tatlı, Balkan Türkleri Derneği adına Kamil Kılınçarslan, Siirtliler Derneği adına Abdurrahim Kaya, Batmanlılar Derneği adına Mihdi Öztop, Diyarbakır Çermikliler Derneği adına Zeycan Yılmaz, Kültür ve Turizm Müdürlüğü adına Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Adana İl Başkanı Mehmet Külahlıoğlu, Yüreğir Darendeliler Derneği adına Mustafa Polat, Balcalılar Kültür Derneği Başkanı Ali Yılmaz katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konyalılardan Kardeşlik Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement