Düğün kültürüne yeni nesil gelenek: Gece kulüplerini aratmadı - Son Dakika
Yerel

Düğün kültürüne yeni nesil gelenek: Gece kulüplerini aratmadı

Düğün kültürüne yeni nesil gelenek: Gece kulüplerini aratmadı Şırnak'ın Irak sınırında bulunan Uludere ve Beytüşşebap ilçesindeki köylerin meydanlarında akşamları yapılan düğünler adeta diskolara dönüşüyor.

06.11.2022 11:54  Güncelleme: 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düğün kültürüne yeni nesil gelenek: Gece kulüplerini aratmadı

ŞIRNAK - Şırnak'ın Irak sınırında bulunan Uludere ve Beytüşşebap ilçesindeki köylerin meydanlarında akşamları yapılan düğünler adeta diskolara dönüşüyor. Yeni nesil düğünlerin sonunda saatlerce yabancı şarkılar eşliğinde dans ve çiftetelli oynanıyor.

Şırnak'ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde düğün kültürüne bir yenisi daha eklendi. Yüz yıllık gelenek ve göreneklerin yanı sıra yeni nesil düğünlerin bitiminde yabancı şarkılar eşliğinde yöresel kıyafetli köy meydanlarında dans ve çiftetelli oynuyor. Saatlerce süren yeni eğlenme yöntemi Kürtçe şarkılarla son buluyor. Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Uzungeçit beldesinde Bayram ailesinin düğünü bitmeden saatler önce toplanan kalabalık yabancı müzik eşliğinde dans etti. Devran Bayram adında bir genç günlerdir bu düğüne hazırlandıklarını söyledi. Bayram, "Düğün sonrası köy meydanında rak müziği eşliğinde dans ederek eğleniyoruz. Düğün sonrası yabancı şarkılar eşliğinde dans ediyoruz. Çok güzel eğleniyoruz. Son olarak çiftetelli ve Kürtçe şarkı söyleyerek düğünü kapatıyoruz" dedi.

Düğün kültürüne yeni nesil gelenek: Gece kulüplerini aratmadı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düğün kültürüne yeni nesil gelenek: Gece kulüplerini aratmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement