Kulp'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Kulp'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

Kulp\'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bir grup kadın, belediye binasında bulunan çok amaçlı salonda bir araya gelerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

03.03.2013 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bir grup kadın, belediye binasında bulunan çok amaçlı salonda bir araya gelerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Programa Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hafize İpek, Kulp İlçe Belediye Başkanı Mehmet Nesim Şimşek, Ağaçlı Belde Belediyesi Başkanı Metin Dinar, BDP Kulp İlçe Başkanı Recep Aslanhan, BDP ilçe meclis üyeleri ile çok sayıda kadın katıldı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hafize İpek, bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü 9 Ocak'ta Fransa'da öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'e adadıklarını söyledi. Fransa hükümetinden bu olayın bir an önce aydınlatılmasını isteyen İpek, "Fransa hükümeti katilleri bulmalı ve yargı önüne çıkarmalıdır. Bu alçakça cinayetin aydınlatılması Kürt halkının özgürlüğüne giden yolda bu halka yardımcı olunması demektir. Bunu yapanlar yargılansın ki artık Türkiye tam da Kürt sorununun çözümüne adım atıldığı bugünlerde bu süreci baltalayacak başka bu tür cinayetler olmasın. İşte bugün savaşa, her türlü şiddete, göçlere, sömürüye karşı alanlardayız, meydanlardayız. Bizim için 8 Mart'ın anlamı budur" diye konuştu.

Kulp İlçe Belediyesi

Başkanı Mehmet Nesim Şimşek de, "Analık kadar kutsal bir şey yok, insana özgü olan.Takdire şayan mücadeleci bir ruha sahip olan kadınların 8 Mart Dünya kadınlar Günü'nü kutluyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından salonda bulunan tüm kadınlara karanfil dağıtıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kulp'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement