Kütahya'da Elektrikli Otobüs Sistemi İçin Hızlı Şarj İstasyonları Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Elektrikli Otobüs Sistemi İçin Hızlı Şarj İstasyonları Kuruluyor

Kütahya\'da Elektrikli Otobüs Sistemi İçin Hızlı Şarj İstasyonları Kuruluyor

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Belediyesi ile ASELSAN arasında yapılan protokol çerçevesinde Kütahya'da hizmet vermeye başlayacak elektrikli otobüs sisteminin hızlı şarj istasyonlarının kurulumu için Zafertepe Mahallesi'nde devam eden çalışmaları inceledi. Türkiye'de Samsun'dan sonra Kütahya'da faaliyete geçmeye hazırlanan hızlı şarj özelliğine sahip elektrikli otobüs sistemi için Zafertepe ve Yoncalı Mahallelerinde hızlı şarj istasyonlarının kurulumu devam ediyor. Zafertepe Mahallesi'ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, çok yakın bir zamanda halkın bu hizmeti kullanmaya başlayacağını ifade ederek elektrikli otobüslerin tasarruflu ve konforlu sistemle mevcut toplu taşıma sistemine destek olacağını belirtti. Elektrikli otobüslerin çevre temizliğine de büyük katkı sağlayacağını söyleyen Başkan Işık, ilk etapta 5 elektrikli otobüsle Kütahyalıların bu hizmetten yararlanacağını ifade etti.

04.10.2023 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Belediyesi ile ASELSAN arasında yapılan protokol çerçevesinde Kütahya'da hizmet vermeye başlayacak elektrikli otobüs sisteminin hızlı şarj istasyonlarının kurulumu için Zafertepe Mahallesi'nde devam eden çalışmaları inceledi.

Türkiye'de Samsun'dan sonra Kütahya'da faaliyete geçmeye hazırlanan hızlı şarj özelliğine sahip elektrikli otobüs sistemi için Zafertepe ve Yoncalı Mahallelerinde hızlı şarj istasyonlarının kurulumu devam ediyor. Zafertepe Mahallesi'ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, çok yakın bir zamanda halkın bu hizmeti kullanmaya başlayacağını ifade ederek elektrikli otobüslerin tasarruflu ve konforlu sistemle mevcut toplu taşıma sistemine destek olacağını belirtti.

Elektrikli otobüslerin çevre temizliğine de büyük katkı sağlayacağını söyleyen Başkan Işık, ilk etapta 5 elektrikli otobüsle Kütahyalıların bu hizmetten yararlanacağını ifade etti. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Elektrikli Otobüs Sistemi İçin Hızlı Şarj İstasyonları Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement